Samimiyetin derecesine bağlı bu; illaki cinsellik dürtüsü güdülemez öyle değil mi? Sizin arkadaşlarınız varsa önceden "sınırlarınızı biliyorsanız" sorun olmayacaktır. Gereksiz otorite boşluğu ve öz güvensizlik belirtisi yaratmaya gerek yok. İlişkiler kesilmese bile en azından "evlilik bilincinde" olduğunun farkında davranılmalı ve gereksiz samimiyet sona erdirilmelidir. Yoksa tamamıyla bir oldu bitti "konuşmayacaksın" muhabbeti köleliğe teşviktir; sosyal hayat arkadaşlıklar bakidir unutmayın. Kısıtlama olmamalıdır, aradaki belirsizlikler veya aldatacağını düşünme dürtüsü varsa bu da orada olası güvenin sağlanmadığına/sağlanamadığına işarettir. Evleneceğim kişinin beni hayatına almadan önce kurulu, yerleşik kendine has bir yaşam tarzı var. Onun içerisinde hemcinslerinden ve karşı cinslerinden oluşan bir arkadaş ortamı mevcut. Bakın burada en kilit nokta "aralarındaki samimiyetin asla hoşlantıya dönüşmemesi" kısmında irdelenmesi lazım. Arkadaş edinmek bunu ilişkisi olsa dahi sürdürmek suç değildir; veya direkt bir ayıp olmamakla birlikte sosyal ilişkilerin dahilinde insanın ihtiyacıdır. Benden önce arkadaşları varsa bunu sorun etmem, eşimle aramda hiçbir güven problemi bulunmuyorsa kendi kendime kuruntu yapmam. Bağnaz bir insan değilim, arkadaşı haddini biliyorsa eşim de kendini bana sadakatle adamışsa olay orada açılmamak üzere kapanmıştır. İnsan kişisi sınırlarının farkında olduğu sürece "ilişki dahilinde" hiçbir şekilde gözü dışarıya kaymaz. Buna meyilli insan kendini her türlü belli eder ve hayatıma giremez. Arkadaşlarını kompleks yapmam; benim de karşı cins arkadaşlarım olabilir aynı şekilde o da müsamaha göstermelidir. Birbirimizi kısıtlamak öz güvensizliğin getirisi amorf kıskançlıkların ürünüdür. İnsanları bu şekilde kesintiye uğratamayız, arkadaşıyla paylaşacağı ile benimle olan ilişkisinin net değişimini kavrayabilen birine asla arkadaş çevresi yüzünden baskı yapmam. Elbette karşı cinsten arkadaşları olabilir, bu beni aldatacağı anlamına asla gelmiyor. Öz güvensiz değilim, gidip o sırf karşı cinsleriyle arkadaşlık kurdu diye ben de karşı cinslerime yönelmem. Sosyal varlıklarız arkadaşlıklarımız olacak yalnız burada herkese düşen bilinçtir. Eğer ki siz hali hazırda ilişkinizin olduğunun farkındaysanız ve hiçbir aşamada güvensizlik hissetmiyorsanız istediğinizle konuşun sorun olmayacaktır. Maymun iştahlı biriyseniz dişi veya erkek sineğe dahi yaklaşmamalısınız. Karşılıklı güveni tahsis ederim, eşim bunun ussal kavramda dengesini oturtur ve ortada mesele edilecek problemli yaptırımlar kalmaz.
Uzuun uzun yazmayı sevdiğini biliyoruz bize bir iyilikte bulunup biraz kısa yazmanı rica ettim sadece ama saçma oldu galiba neyse yazmaya devam iyi geceler ✋
Ben bu olaya kesinlikle karşıyım Şöyle ki eğer ilişkilerde samimiyet varsa ve her şeyin başında gelen Güven varsa bunun için hiçbir arkadaşlık silemez ve bunun için de karşı tarafa hiçbir şekilde baskı yapılamaz unutmamak lazımdır ki bizden önce onun da bir hayatı vardı ondan öncesi hadi bizim de bir hayatımız vardı yani bir kişi için hayatı şekillendirmek bir kişi için herşeyden vazgeçmek kesinlikle yanlış bir durumdur
Evlilik sonrası karşı cinsle ilişkinin kesilmesi saçma. Şahsım adına konuşursam kızdan çok erkek arkadaşım var ve hepsi ağabeyim gibi. Kızlar dedikodu yapar, verdiğin sırrı başkalarına iletir, seni yarı yolda bırakıp başkasıyla devam etmeye daha meyillidir. Ama erkekler seni satmaz, kızlardan daha sadık bir yapıları vardır. Bu yüzden kızdan çok erkeklerle iyi geçinebiliyorum. Kimine göre bu "Erkek Fatma"lık ama benim umurumda değil. Eğer ilişkiyi kesmek isteniyorsa biri orada bir güvensizlik vardır. Güvenin olmadığı yerde de zaten sağlam temelli bir ilişki olmaz. Güvendiğin halde ilişkiyi kessin istiyorsa bir kişi, bu yobazlık ve geri kafalılıktan başka hiçbir şey değildir. Burada artık devreye saçma kuşkular ve gizli iş çevirme isteği girer. Her şekilde bu ilişki yıkılır. Bunu maça gitmeye benzetebilirsin. Senin bir futbol fanatiği olduğunu ve eşinin maça gitmene izin vermediğini düşün. Bu ne kadar hoş karşılanır ki?
Samimiyet diyoruz. Mesela bırak evlenmeyi, sevgilim dediğim adam bile benden başka kimseyle samimi olamaz, olmamalı. Biz bir bütün oluyoruz. O ve benden çıkıp, biz oluyoruz. Karşı cinsle samimiyetimizi azaltmamız, hatta gerektiği takdirde konuşmamamız lazım.
Karsi cinsi gectim, hemcinsi ile arkadasligi bile bazen rahatsiz edici olabiliyor. Arkadaslar bazen kisilerin bekarken yasadigi hayat tarzini devam edebilecegini sanip oraya buraya cagirabiliyorlar. Hic hoş olmuyor bu durum. Arkadasin her türlüsü bela bence. En iyisi hic arkadasi olmamasi. 😄😄
Güven saygı açısından kesilmeli Konuşmak gerekiyorsa da mecburi durumlar var ise samimi olunmamali ve kısa kesilmeli Hayatında evlendiğinde değil birini aldığın andan itibaren Sağa sola bakılmaz önüne bakarsın önündeki kişide kadının onun ona ve gözlerine odaklanırsan Ben saga sola bakacak isem oda selam vermek için namazımda Onada kadınım zaten laf etmez
Görüşebilir ama haberim olmadığı sürece gorusemez karısına saygı duymalı ilk önce ve evliyiz diye yok benden başka erkek olmucak yok bakamazsın yok konusamazsin falanda olmayacak saygı duymalı çevreme ve tabi evli olduğumun bilincinde olacam bende ve tabii aynı şekilde oda, herşey dozunda olmalı gereksiz kıskançlık evliliğe zarar getirebilir. Abartmamak gerek..
Neden kesilsin ki? Bundan sonra ortamlar değişir belki ama cinsiyetçi yaklaşıp kişilerin değişmesi doğru değil. Yıllrdır süren dostluklarımı çocukluk arkadaşlarımı evlendim diye çöpe atacak halim yok...
Evet kesilmeli artık evlenmişsin başını bağlamışsın baksan bile niye bakıyosun evli değilmisin demezlermi adama Benim gül gibi karım var deyip evliliğe devam etmek en doğrusu
Eşine bağlı ama kesilmemeli rahatsız oluyorsa sebebini öğren çözüm bul evlisin diye çevreni sileceksin diye bişey yok. Biraz mesafe koyarsın evli olduğunun farkında olarak hayatına bakarsın
Kesilmeli diyenin zaten gerçek arkadaşı olmamıştır karşı cinse hep potansiyel sevgili gözüyle bakmıştır. Gerçek arkadaşlığı bilen biri kesmez, eşime de bu yönde bir baskı yapmam.
Böyle bir kısıtlama olmamalı. Samimiyet derecesi kontrol edilebilir. Ben şahsen arkadaşlarımı elimin tersiyle itemem, bunu karşımdaki insandan da beklemem ve istemem.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kesilmeli çünkü öyle olmalı çünkü iyi niyeti genel insan yanlış anlar misali evli bir kadın iyi niyetin den biri ile konuşsa kadını yanlış anlar kadın bana verecek mi diye düşünen aptall insanlar var
Ben keserim muhtemelen yani öyle selam selam yani abart anın lüzumu yok
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
saçmalamayın ya çok yakın kardeşim gibi erkek arkadaşlarım var hiçbirinden vazgeçmem hepsi de ahlaklı düzgün çocuklar kocam olacak adam kıskanıyo diye bu kadar güzel insandan vaz mı geçeyim
Hayir neden kesilsin cunku bir erkek sevgiliyken tum samimiyetinin kesilmesini istiyor ve su an kankalarimla zar zor konusuyorum tabi izinli (bu arada ayniseyi ben de yapiyorum da neyse😂😂)