İlişkiyi kaybetme korkusu olmayan kendine güvenen kişi ilişkiyi istediği yöne çevirir ve karşısındaki onu kaybetme korkusu yaşadığı için onun her istediğini yapar. Fakat bu ilişki sağlıklı bir ilişki değildir. Sağlıklı olan ilişki birlikte kararlar alınan kimsenin kimseyi yönetmediği karşılıklı saygı duyulan ilişkilerdir.
İlişkide yönetmek kavramı yanlış bir ithamdır. Çünkü iki kişinin olduğu ve özellikle sevgi bağı arasında yönetim olmaz. Bazen yeri geldiğinde sadece bir taraf diğer tarafa eksiklerini bildirebilir veya tartışmada sakin kalmayı seçebilir. Yönetmek kavramı bunların dışında kalır. Soyleki sevmeyen taraf yönetmeye çalışıyorsa ortada sevgiden söz etmek olmaz. Bir tarafın olduğu ilişki zaten olmaz. Sevgi karşılıklı olmak kaydıyla iletişim kuvvetidir. Sevgiyi tek taraflı yaşamakta olmaz. Kimse karşılığını bulmadığı sevgisini kimseye vermez. Veriyorum diyorsa o hoşlantıdır. Seven taraf yönetilmeye mahkumdur. Yeri geldiğinde bir tarafın alttan alması bazen yönetiliyorsun algısı bile yaratır. Yani bir ilişkide yönetici değil anlayış içinde karşılıklı eksiklerin giderilmesi için veya tartışmada sakin kalmak için bir taraf üstün olması doğaldır. Yeri geldiğinde tersi durumda olabilir. Sonuçta diğer taraf alim değildir. Yönetici olmayın bu konuda..
Bir ilişkide yöneten ya da yönetilen diye bir şey yoktur çok saçma yani ilişkide kişiler arası Hiyerarşi mi var Bir ilişkide iki tarafın da birbirine değer vermesi vardır Sevgi vardır saygı vardır aşk vardır Tabii bunları uygulayan da çok az vardır
İlişkide sen ben değil tek kişi yönetimi değil biz olmalı her anında Erkek kadına saygi sevgi sadakat hoş görü nezaket ask ile yaklasir korur kollar sahip çıkarsa kadinda bunu hissederse zaten isteyerek erkeğine sahip çıkar ve onu bir adım önde tutar isteyerek severek ask ile Ama her türlü karar da ve yeri geldiğinde kadınından söz hakkına sahip olması gerekir o ilişkide sözünün geçtiğini değerli olduğunu hissetmeli
Çok güzel söylemiş, genelde hep öyle oluyor zaten, ama bence bir ilişkiyi her iki tarafta yönetmeli, birbirlerinin zaaflarina, meraklarina iyi ve kötü huylarına olan tavrımız karşı tarafın canını yakmamali tam tersi ilişkide insan birbirini tamamlamali, esitlemelidir. Tabiki sevgi saygı'dan bahsetmiyorum çünkü olar kesinlikle olmalı. Yani bence 🌺
Eşit yönetilmeli bence. Erkek ya da kadın her zaman ön planda olmamalı. Eşit herşey güzel ilişkilerde :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
kantar kimin belinde ise o yönetir dicem ama :D gaylar için geçerli bu tabiki para kimde ise o yönetir kadında ise kadın erkek ise erkek.. degişmez bu kaide ikiside fakirse kavga çıkar sürekli normandiya çıkartması yaparlar her sabah kahvaltısında ya da akşam kahvaltısında fakirse..
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
normandiya çıkartması derken kavga yaparlar işte ben haklı çıkıcam sen haklı çıkıcaksın.. ama zenginlerde öyle degildir fakir kimse tamam hayatım tamam canım tamam yüregim tamam cicivim.. asla normandia çıkartması olmaz.. korku vardır.. çünkü o zenginlik büyüsüne kapılmıştır.. korkar oradan kovulmaktan..
Aynen doğru demiş ya :/ Ne derlerse olur diyen taraf oluyorum genelde 🙄 gerçi hoşlanıp hoşlanmadığımı anlama evresinde bile uyumlu oluyorum daha hoşlanmazken, çok kafaya takmıyorum ne nasıl olur biter fark etmiyo pek ya bana
Ohhhoo Erich Fromm abimiz tam benim için söylemiş bunu.. Ben hep çok sevdiğimden karşı tarafın yönetmesine izin veririm.. ki doğru olan da bir ilişkinin her zaman erkek tarafından yürütülmesidir. Aksini iddaa edenlerle uğraşamam.
Kadınlar derim bir kadın bana zamana bırak derse bırakırım sadece onu düşünür hiç bişey yazmam onun bana ilk adımı atmasını beklerim sonra zaten ben ordan alır yürürümmm 😊😎
Çok doğru bir söz çünkü az seven sadece mantığı ile ya da bir takım ihtiyaçları için sever ama gerçekten seven sadece duygudadır kalptedir yani mantığını kullanamaz bu yüzden karşıdakinin gitme duygusuyla yaşayarak kendinden taviz verir ve karşıdaki de bunu anlayıp onu kullanır... :(
Ama onun dışında bir ilişkide olması gerektiği gibi denge yani hem mantık hem duygu varsa iki tarafta iyi ve sağlıklı bir ilişkiye ve tarafların ortak noktalarda birleşerek bir bütün halinde ilişkiyi yönetmeleriyle hür ve kontrollü bir ilişki meydana gelir yani biraz fedakarlık ve gerçek bir sevgi yönetir ilişkiyi ve bu da tek taraflı olmaz
O az sevene acırımmm acınacak halde kı ya sevgının ne demek oldugunun bılıncınde degıl ya olmayan duyguyla bır bırlıktelık ıcınde o duygularrr oylesıne degıl yasanılsın dıye var
Kesinlikle hak vermekle birlikte çevreme baktığımda şunuda görüyorum. Bazılarımız çok baskın karakterli ve gururlu, sevdiğini kaybetmeyi göze alır ama dediğinin yapılmamasını göze alamaz. Gücünün sevgisinin gölgesinde kalmasını göze alamaz. Velhasıl bu faktörlerde etken
Her iki taraf icinde gecerli saygıyla başlarsa sevgiyle sonlanır ama hep bir taraftan sevgi beklersek kendimize olan sevgiyle alakali oz güveni kaybetmiş oluruz ve bizi seven insanı da... iki taraf olmali...