En çok seven mi en az seven mi?
Sorunun benimle alakası yoktur kesinlikle...

#ZorundamıyımEfsane✌️ 1903 <>✓™
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer En çok seven mi en az seven mi?
Sorunun benimle alakası yoktur kesinlikle...

#ZorundamıyımEfsane✌️ 1903 <>✓™
Bana göre hiçbir ilişki tek taraflı yönetilemez. İster aile ilişkisi olsun, ister sevgili... Belki bir tarafın etkinliği daha az olabilir ama yapılan her şeyde, her iki tarafın imzası vardır.
Ama ben seviyorum, onu kaybetmek istemiyorum, bu yüzden sessiz kalıyorum, bu yüzden onun istediği gibi yapıyorum demek aşktan kaynaklı falan değildir. Bu sadece ilişkinin dinamiğine alışmış ve kabullenmiş tarafın bahanesidir. Seven insan kavga edeceklerini de bilse iletişimini kesmez, partneriyle sürekli bir bağ kurmak ister. İletişim, sevginin en büyük göstergesidir.
Eğer gider bahanesiyle susma durumu varsa ortada, bu sevdiğini iddia eden tarafın bitmesin diye tercih ettiği ilişkiyi yönetme biçimidir. Sen gitmediğin sürece, ben senin yanlışlarını görmem mesajıdır. Sen yönetebilirsin ses çıkarmam ama böyle devam etmeli vs. tarzında sessiz bir anlaşma aslında. Seven insan çabalayan taraftır, susmak bir çaba ya da alttan almak falan değildir yani.
Sürekli baskın görünen tarafsa nasıl olsa karşı tarafta bir kabullenmişlik var diyerek, yelkenlerin eline kontrolsüz bırakılmasından hataya sürüklenme olasılığı çok daha yüksektir. Biraz da fazla bencilse geçmiş olsun.
Ama bunların aksine sevdiğini iddia eden taraf susmak yerine o bağı kurmaya devam ederse, ortada sağlıklı bir iletişim olsa, güç dengeleri sağlansa bunlar olmayacak. Bunlara rağmen olmuyorsa da bir sorun vardır. Ayrıca saf bencil, karaktersiz tipleri dahil etmiyorum. Onlar direk ş*r*fs*zler.
Rihanna Unfaithful şarkısında aldatmak örneği üzerinden işlemiş bu konuyu. Aldatmayı normalleştirmiyoruz kesinlikle o yüzden aldatmak yerine başka bir hatayı koyarak dinlendiğinizde şarkıyı, aslında hatayı yapanın ne kadar acı çektiğini de hissediyorsunuz. Sessizlik bir çözüm değildir. Sonunda kavga olsa da denge, iletişim ve iletişim... Yönetmesi gereken bunlardır.
Şöyle şarkıyı da ekeleyelim.
https://www.youtube.com/embed/rp4UwPZfRisÖncelikle paylaşımın için eline sağlık çok güzel şeyler yazmışsın evet. Ama illaki bir taraftan biri daha çok baskın oluyor. Genelde erkek çok seviyor kadın o zaman yönlendirebiliyor. Kadın çok sevdiği zaman erkek yönlendiremiyor kaçmayı tercih ediyor. Erkek çok diyor sevdiği zaman kadın istediğin zaman gidip istediği zaman gelebiliyor. Yani nevi erkeği parmağında oynatıyor.
Hayır işte burada sorun erkekte bana göre 🤷🏻♀️ çok sevseniz de 2 3 güzel cilveye kanmamayı öğrenmeniz gerekiyor. Ayrıca eşinize hem sevginizi hem baskınlığınızı hissettirdiğinizde kadın o kadar rahat hareket edemez. Mümkünatı yok yani 🤷🏻♀️
Rahat hareket edemezden kastım hem kaybetmek istemez böyle bir komboyu hem de o sınırı kaçırmaz...
Seviyoruz diye kullanılmak gerekir mi.
Bilinçli kullanmak değil ki o. Alışmışlık var ve sizin elinizle verilmiş. Onun normali haline dönmüş artık bu, eğer siz bu konuda uyarmazsanız onun anormal olduğunu bilemez 🤷🏻♀️ bu yüzden iletişim önemli zaten.
Ya da aksine, çok yakından tanıdığım bir örnekte, erkek kişisi normalde bayağı despot bir karakter ama ilişkilerinde her şeye tamam diyor ama kendi bildiği gibi takılıyor. Kız kişisi de normalde çok rahat olmasına rağmen evlilikleri boyunca sürekli uyarılmaya gerek duymadan dikkatli davranıyor, evliliğe adapte olmak için çok çalışıyor. Erkek kişisiyle sevincini, sıkıntısını, arzularını, her şeyini paylaşıyor. Karşılık olarak erkek kişisi onu çok sevdiğini, o nasıl isterse öyle olacağını söylüyor. Ama gel zaman git zaman kız kişisi bir bakıyor işin rengi bambaşka. Erkek kişisiyle bunu konuşmak istiyor, erkek kişisi aynı masalı okuyor ve bu birkaç kez tekrarlıyor.
İlişki kıyasına girdiğimizde erkek seven, kız mantığıyla seven kişi konumunda normalde. Ama mantığıyla hareket ettiği iddia edilen taraf çabalarken, erkek kişisi kafasına göre takılıyor ve karşılığında sus payı olarak ona özgürlüğünü vaat ediyor. Ben seni seviyorum, senin kişiliğine saygı duyuyorum, bak sana özgürlüğünü de sunuyorum, sen de bu sıkıntıları görmezden gel diyor bir nevi. Bu durumda kız kişisi neden bu durumu kendi çıkarına kullanmayı tercih etmesin ki?
Yani demem o ki ne kadar seversek sevelim, mantığı elden bırakıp, iletişimi geri plana attığımız anda bilmem kim olalım, harcanmaya mahkumuz 🤷🏻♀️
Bunun üstüne bir şey söylemeye zaten gerek yok ✌️👏
Ben görseldeki söze katılmıyorum. İlişkilerde denge olmalı ama bu kimsenin sevmediği anlamına gelmez. Bir taraf yönetmiyor denilince çok sevdiğini anlamamız saçma olur. Yönetmek kumandanın sadece bir tarafta olması değil ortada olmasıdır. Bir kişi yönetmek istemese bile fikirlerini söylemeli, ortak karar alınmalıdır. 'Çok seviyorum o yüzden yönetmiyorum' diyen kimsenin bu konuda samimi olduğunu düşünmüyorum. Her insanın farklı karakteri ve düşünceleri vardır ve herkes düşüncesini söylemekte özgürdür. Benim aldığım bir karara eşim veya sevgilim kabul etmeyebilir bu onun duruşunu ve karakterini belirler. Susan insandan hiç haz etmem. Marifet çok sevdiği için susmak değil, sevdiği için en iyi kararlar almaktır.
Kadının illaki baskınlığı oluyor. Kadın isterse ilişkiyi bitiriyor istersek tekrardan geri dönebiliyor erkeği bir şekilde razı ediyor. Parmağında oynatıyor resmen. Ama erkek öyle değil sevdiği zaman tam seviyor benliğini veriyor. Daha bazen ne yapacağını şaşırıyor daha fazla ne yapabilirim diye ya da suçlandığı zaman ben bu sefer ne yaptım diye. Erkek sevdiği zaman kadın rahat bırakabilir ama kadın git diyenler konusunda rahatça hareket edebilir.
Ben cinsiyet üzerine yorum yapmadım ve yapmamaya devam edeceğim. Sorunun konusundan sapmak istemem. Bir kadın parmağında oynatabiliuorsa erkek de oynatabiliyor. Erkekler sevip de tam sevme konusu kadın erkek değil kişilik ve karakterde göz önünde olmalı. Aynısını kadınlar da yapabiliyor. Kısaca bir erkeğin maduriyetinden bahsediyorsun ama aynısının kadına da yapılabiliceğini düşünmüyorsun. İlişkiye gelirsek illaki baskın bir taraf olur ama her konuda ortak bir karar alınabilir. Eşitlikten bahsetmiyorum tercihlerden bahsediyorum.
İlişkiyi baskın karakterler yönetir, yan rollerde oynayanlar her zaman itaat edenler oluyor. Hayatlarında ki rol modellerin baskınlığını sindirememiş olan insanlar sevgililerinden de aynı sindirilmişliği hissetmek isterler…
Vayy çok iyi ✌️👏
Senin cevaplarını hep merak ediyorum da zaten.
Ayy çok onure ettin. Teşekkür ederim ☺️
Rica ederim 🌹😊
Teşekkür ederim ☺️
Rica ederim. Memnuniyetle 🌹😊
😇🧚🏼
Böyle bir dünya yok!!
Bir insan seviyor diye korkmak zorunda değildir bana göre yani birini sevmek için yanında olmasına gerek yoktur! O nedenle de kaybetmek yoktur... Çünkü ben mesafelere rağmen ten sevdasına tutulmam!! Tin yani ruh sevdasını tadına varanlar için kaybetmek diye bir şey yoktur?
Bu nedenle yönetemediğim hiçbir ilişkinin içinde olmam olmadım da kimse işime gelmeyen şeyleri bana diretemez!!
Diretme değil aslında herkes sevdiği için uğraşır ama az sevende önemsemiyor.
Vallahi önemsemediği anda s***** olup gider kimseyi duygularım vardı ya çekecek değilim
Ya bu sevgi mezarlığı neyindir aslında bir insan size karşı sevgi besliyor diye her şeyi yapacak ve her yapılanı alttan alacak diye bir zihniyete sahip bir insanla da zaten işim olmaz. Duygular insanın kendini bağlar belli bir karaktere sahip belli bir çizgisi olan insanları aşkla ya da başka bir duyguyla terbiye edemezsin!! Böyle beklentiler olan insanlara da zaten sevmem yani sıkıntı yok o konuda
Beş parmağın beşi bir değil her insanda bir değil yani. Herkesin duyduğu düşünceye yapısı farklı. Kimi hiçbir şey önemsemez gamsız olur kimi de her şeyi kafasına takar.
Bence her insanın egosu belli bir seviyenin üzerinde olmalı, yani sadece duygusal hisler besliyor diye kendini olmadığı bir adam yerine koymamalı gerekirse EGO devreye girmeli ve ne yapıyorsun sen gardaş diyebileli😀 tabii ki sevgi insanı daha sabırlı daha anlayışlı daha seveceksin daha kibar olmaya itebilir eyvallah buna hiçbir sözüm yok fakat birine beslediğiniz duygular sizin haysiyet şeref onur ve gurur duygularımızın zedelenmesine müsaade etmemeli zaten insan olan insan karşısındaki insanı böyle bir konuma da sokmaz!
@Kaçak0806 Yo neden yanlış anlayacağım insanlar dümdüz geldikleri sürece asla yanlış anlamadım
Eyvallah birader
Ricalar ✌️😊
Cevap
18Cevap
İlişki yönetilmesi gereken en son şey, biraz akışına bırakın, rahat olun, huzur verin. Gelişigüzel yaşamayı öğrenin böyle şeyleri.
Ben demiyorum konu komşu diyor.
Sen git, komşun gelsin
Komşu erich not bırakmış işte kapıya bende burada paylaştım 🤣
Az seven yönetir çünkü seven insanda kaybetme korkusu olur
O yüzden çok seven insan her şeyini veriyor değil mi.
Aynen öyle 👍 hep idare eden alttan alan taraf o olur
ilişkiyi kadın yönetir tabi k ide.. hanımcı olduğum için eşimin yönetmesini isterdim ben
Yani genelde kadın yönetiyor evet.
Az seven yönetir çünkü kalbiyle hareket etmez..
Çok doğru. Vazgeçmeye hazırdır her an
Aynen çünkü kaybedecek birşeyi yoktur..👍🏻
İlişkide tecrübeli olgun mantıklı ve daha az seven taraf genelde yöneten olur.
Aynen öyle mantıklı daha çok.
Ben bu yönetme olayına karşıyım aklıma nedense apartman yönetimi geliyor 😂mutlu olmak, insanların birbirini sevmesi saygı duyması, anı yaşaması, doğol, pozitif, neşeli bir insan olmak için neden böyle şeyler icad ediliyor ki, neyi yönetiyoruz yönetmek zorunda mıyız? sevmeyi ve sevilmeyi bu kadar zorlaştırmak belli kalıplara sokmak zorunda mıyız? insanaların çoğunu anlamıyorum onlarda beni anlamıyor gül gibi geçinip gidiyoruz 😬✌️
Ama işte bir taraf biraz baskın oluyor. Mesela arkadaşlarla buluşmalara bile izin vermeyenler var.
Bu tarz ilişkiler bitmeye mahkumdur net insanlar sevmeyi hayatı zorlaştırıyor bence.
Kim yönetir bilmem ama olması gereken güç dengesinin değişiyor olması ve iki tarafın da ilişkiye eşit katkıda bulunmasıdır
İşte bir taraf illaki çok seviyor. Kendini parçalarcasına.
Söze katılıyorum az seven yönetir. Çok seven kaybetme korkusu yaşar bi tartışma çıkmasından araya soğukluk girmesinden çekinir ama az seven umursamaz zaten.
Kesinlikle öyle. Bir eşyayı bile az sevdiğin zaman kırılsa da umrumda olmuyor.
Sevmek bir denge kurması önemlidir az seven çizgi koymasını bilir ne çok ne az. Çok seven ise kendinden daha çok seven dengeyi bozar. Birini severken kendini de sevmelidir. Ben az seven tarafındayım.
Az sevmek belki de en iyisi.
Az seven tarafmışta hocam şimdik iki tarafta çok severse ne olacak iki tarafta dominant nasıl yön olucak 🤣.. yönlendirme değilde bence uyum anlayış gerekli ilişkilerde..
Anlayışı farklı kültürü farklı felsefesi farklı :D
Eskiden öyle bir reklam vardı :D
İlişki yönetilmesi gereken bir şey değil sadece herkes kendine ait olan sorumluluğun farkında olsun yeter. Bu farkındalık zaten birbirlerine her konuda yanlış yapmalarını önler
Yönetilmesi gereken derken işte birlikte yapılan şeyleri aktiviteleri veya ayrıl barışları onları yani yönetmek.
Onlar da ortak karara bağlı olmalı. Bu benim fikrim bir kişinin yönettiği ilişki köle efendi ilişkisine dönmüş demektir
Yok canım o kadar da değil. Ama bir taraf ağırlığını koyuyor işte.
Yönetmeye çalışan biri olduğunu anladığım an ışık hızıyla o ilişkiden kaçarım. Ne yönetmesi arkadaşlar dizi mi çekiyoruz? İki tarafında ortak kararları geçerlidir.
Kadınların genelde huyu yönetmek zaten.
Kadında bi problem yoksa eğer yönetim ondadır ne derseniz deyin yalnız yapabilen erkek söyleyin bana ya
Çok nadir parmakla sayılacak kadar az tabii ki erkek. Ama kadın için de zor.
Evet biliyoruz. Zorlukların üstesinden gelmek önemli ama işte. Çevrede önemli bir durumda.
Yönetiyoruz demeyim, beraber kararlar aliyoruz... veya herkesin kendi düsüncesi var bunlari kabul ediyoruz...
Bir taraf etmiyor işte.
Demek ki. Baskın olan taraf yapıyor
Çok sevene karsi zaafı ve zayıf yönü az olan yönetir, çok sevenden göreceği ilgiyi bile kendi istediği gibi şekillendirir böyle kişiler
Aslında beni kaybetme korkusu yok o yüzden rahat.
Evet öyle abicim..
En az seven yönetir orası burası da oynar çünkü onu çok seveni bildiği için evirir çevirir oynatır parmağında
Aynen öyle istediği gibi oynar da oynatırda.
Bilmiyorum, fakat Yorumlar ve Fikirleri okumaya geldim
Bir tahminin vardır illaki :D
Kim daha çok severse ya da güç para kimdeyse
Para kimdeyse başka bir bakış açısı 😂
Az seven yönetir sözüne katılıyorm günümüzün kanayan yarası bu
Az sevmek ve değer vermemek.
Evet
yönettik yönetildik sonuc ayni biz bu isin erbabi degilmisiz bıraktık 😀
Bırakacaktık be hocam yakalım bir sigara içmiyorum ama olsun 🤣
bende icmiyorun vur kadehi 😀
Vur ustam 😂
Ya cidden bunun cevabı bende çok iyi de valla cevabımı ulu orta yazamam
Tamam hocam ✌️
Az seven yönetir ama eğer ki karşı taraf bunun farkına varır da umursamazsa az seven daha çok acı çeker kullanıcağı bi şey kalmaz
Hem erkek hem kadın beraber yönetmeli. Tek taraflı olmaz
Çok doğru bu söz. Ve herzaman çok seven kaybeder
erich amcamızın yanlış konuştuğu çok az durum vardır
Maşallah vallahi adam döktürmüş.
Körü körüne sevilen taraf yönetir.
Aynen öyle az seven yönetir.
İlişkiyi erkeğin annesi 😂😂😂
Ahaha bu güzeldi 😄
Oysa sadece espriydi 😂
Ciddi yanıda vardı bence 🤣
Belki biraz, 😂
Ilişkide bir yönetici olmaz
Olur bak büyüklerimiz boşuna mı söylemiş
Ahaha 😂
En doğru kararlı verip, olgun olan kişi bence
Tabii ki karar vermek önemli ama birisi de baskın oluyor o yönetiyor.
Baskın karakter hep yanlış kararlar veriyor ya😸
Kalbi küçük olan.
Minnacık kalpli.
İki taraf da yönetir.
Bir taraf daha çok yönetmez mi sence.
Hayır, iki taraf da ilişkilerini yönetmeli. Her iki taraf da zor yük alıyorlar, öyle değil mi?
Bence yük olarak çok seven daha fazla alıyor.
İki taraf da çok seviyor.
Çok az seven yönetir
Çünkü kaybetme korkusu yok giderse gitsin der.
Erik amcaya %100 katılıyorum
Katılmamak imkansız.
Az seven yönetir bu doğru.
Aynen öyle çünkü kaybetme korkusu yok rahat.
Hiç bilmiyorum
Umarım bir gün istediğin gibi bir ilişkin olur da öğrenirsin ama istediğin gibi olsun yani.
Teşekkür ederim ☺️
İlişkide demokrasi olursa yürür
Ülkede demokrasi yok ilişkiler de olsun
Ortak akışına bırakmak lazım.
Her iki kişide yönetir değişir bu durum.
Aynen az seven yönetir
Hangisi daha çok seviliyorsa o yönetiyor bir nevi
Söz doğru yaşandı
Ciddi misin çok seven sen miydin.
Evet
Üzüldüm.
Ayol üzülme hayat güzel kurban rolune girmeye gerek yok bebis
Rol değil insan kendinden bağdaştırınca belki de üzülüyor.
Ben atlattım valla hayatıma bakıyorum artık
Ben de atlattım artık evliyim 13 senedir ama yaşanmışlık var tabii.
Sevindim adına
Aklı başında olan
Akıl kalmadı ki
Var var 🤣 akıl hiç bir zaman yok olmaz 😂
Erkek bana göre
Kadınlar daha çok galiba.
Aslında iki taraf da yönetir, son söz için erkek diyorum.. Soruna gelirsek de az seven çünkü kontrolü kaybetmemiş olan duygusallığı koruyabilen o’dur
Erkeğimmm
Erkeğinnnn yazacaktın galiba 😂
Az seven
Ben yönetirim
Az seven
Dominat olan kazanır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?