5 yıllık ilişkim bitti nasıl atlatacağım?

arkadaşlar merhaba öncelikle sürekli olarak siteyi takip ediyorum ama hiç buraya soru yazacağım aklıma gelmezdi yorumları okuduğumda gerçekten çok güzel fikir verenler olduğunu gördüm. Şimdi konuya şöyle başlayayım ben üniversite okumak için şehir dışına çıktım 1. sınıftayken bririyle tanıştım ve yeni bir ilişkinin içinden çıkmıştım ilgiye sevgiye epey hasret kalmıştım. doğal olarak karşımdakinin en ufak ilgisi verdiği değer beni çok etkiledi herşey çok güzel gidiyordu ve ilişkimizin 6. ayında daha önce madde kullandığını öğrendim ve ben öğrendikten kısa süre sonra tekrar başladı çok seviyordum yapı olarak hemen çekip gidebilen bir insan değilim ve bütün ilkleri onunla yaşamıştım sonrasında yanında olmaya bu zoeluğu beraber aşmaya karar verdim bir dönem bıraktı tekrar başladı bu şekilde 2 yıl geçti askere gitti 1 yıl bekledim askerdeyken beni aldattı ayrıldım numaramı değiştirdim tam unutmaya başlamışken geldi yalvardı ağladı hala içimde ona karşı bitmeyen şeyler vardı güven duygum bitmişti ama yaşadığımız verdiğim emeklere karşı kabul ettim zor dönemler geçirdim saygı bitmişti zaten daha sonra ite kalka devam ettik askerden geldiğinde 4 5 ay zorlu bir dönem geçirdik sonrasında yine ayrıldık ayrı olduğumuz dönemde aynı binada ve aynı iş yerinde çalıştığı bir kızla konusmaya başlamış ve bu kızla dayısı birlikte olmuş bunu öğrenince kızla muhattabı kesti tekrar yalvar yakar geri geldi ve çok pişmanım ki affettim çünkü yalvarma boyutu o kadar byüktü ki. tekrar madde kullanmaya başladı yine yanında oldum ailesini herkesi taıyordum ve bulunduğum yeri onun sayesinde sevmiştim o olmadan anlamsız geliyordu zaten küçük bir yer burası nereye gitsem onunla hep bir anım vardı neyse bir cezaevi muhabbeti oldu bundan 2 bucuk ay önce cezaevine girdi 1 bucuk ay kaldı yine bekledim görüşlerine gittim mektup attım her neyse bu geldi ev arkdaslarım gitmişti bende kalmaya başladı 1 ay kaldık ve maddeyi bırakmıştı tiksinmişti artık o pis maddeden herşey düzeldi derken bu kızla konustuğu sıra ben bir arkadasımla içkili canlı müzikli bir mekana gtttik onun 2 tane erkek arkadası geldi beraber oturduk gayet arkadas gibi konustuk her neyse bende kalırken telefonumda fotograf kalmış onu gördü beni terketti o dönemler olduğunu söyledim ama inanamadı hala onunla birlikteyken olan bir şey zannediyor ve aklından neler geçiyor içki masasında ne işim varmış terketti ama 2 gün sonra yine geldi 1 hafta da tekrar çok iyi olduk soğuk davranısları geçti ama eve çok geç geliyordu içki içiyordu sürekli kavga ettik ayrıldık sonra bu çocuk tekrar o kızla konusmaya başlamış kız benim sevgilim var diyor ama inanmıyorum o kadar olay yaşadık 1 yıl önce diyorum işim düştü arabamı yaptıracaktım tanıdığı var diye yazdım ucuza gelsin diye diyor artık vazgeçmeliyim biliyorum ama delircek gibi oluyorum oda acıdan mahvolsun canı yansın istiyorum benim gibi kafayı yiyecek olsun resmen çocuğun artık kötülüğünü istiyorum mutlu olmasını hazmedemiyorum. görüşlerinizi merak ediyorum
5 yıllık ilişkim bitti nasıl atlatacağım?