Ananızı babanızı dinleyin gençler, tebrikler. İyi geceler hepinize. :))
Aileniz sevgilinizi istemezse ayrılır mısınız yoksa kabul ettirene kadar uğraşır mısınız?
Ananızı babanızı dinleyin gençler, tebrikler. İyi geceler hepinize. :))

Öncelikle ailemle erkek arkadaşımı tanıştırır iki tarafında birbirini tanımasını isterim. Daha sonra ise araları iyi olmassa olması için çabalarım. Öyle aşkımdan kolayca vazgeçmem taki çocuk bana ailem konusunda baskı yapana kadar bana senin annen şöyle senin baban böyle toplarına girerse tercihim her zaman ailem olur.
Valla ben birini çok sevmiştim. Annem ayrıl diyodu, babam ayrıl demese de sıcak bakamıyodu. Ayrılamadım bir şekilde, yapamadım. Sonra gel zaman git zaman o benden ayrıldı. Üstelik ailemin beni uyardığı konudan ötürü. İşte hayatın bana cilvesi.
Aile istemiyorsa elbet bir bildiği vardır, kimse kapris uğruna çocuğu mutsuz olsun istemez. Tamamen sizi çok sevdiklerinden ve hayat tecrübelerinden kaynaklı bu korumacı halleri :)
kabul ettirene kadar uğraşmaya uğraşırsın da ailen neden istemiyor? ailen senin mutsuz olmanı ister mi? belli ki onların görüp senin göremediğin bir falso var bir yerlerde iyi düşünmek lazım ana baba ya karşı çıkınca bu durumlarda genellikle hüsranla sonlanıyor ;)
Cevap
30Cevap
Sözüm burada ki kızlara. Kaç tane tanıdığım var, ailesini dinlemeyip evlenen sonra kucağında çocukla tıpış tıpış geri dönen. Aileniz birşey diyorsa dinleyin onları. Kimse evladının kötülüğünü istemez. Bugün size birşey olsa yine aileniz yanınızda olacak, o yüzden elin oğlu/kızı için kimseyi karşınıza almayın
Kabul ettirene kadar uğraşırım ben sevdiydem olay biter.😀
Ailemin onaylamayacağı bir ilişki içime sinmez, ileriye dönük düşünemem. Zaten babam dün rüyasında tamamen zıt bir aileye gelin gittiğimi görmüş sabahtan beri bana burnundan soluyor o yüzden o toplara girmem
Doğru demiş, zebellak gibi kayınço olurum skdkfkf
Korkuyorum o da öyle bir kayınpeder olur shsshdh
Ben Evli kızı kabul etmiştim kendisi kabul etmezler diye ayrılmıştı
O kadar uğraştım mücadele ettim
İkna edemedim
Gitti başka birisi ile evlendi
Oda skti skti zwvkini aldı tekmeyi koydu
Şimdi yine benimle kontağa girmeye çalışıyor ama benden bir gidene kalbim artık kapanmıştır
Eger değer biriyse kabul ettirene kadar uğraşırım gerçi benim istediğim olur ama neyse
Sevmezlerse sevmesinler be. Ben seviyorsam kimseye kabul ettirmek için uğraşmam. Bak bide o şarkıyı Belkıs Özener'den değil de Türkan Şoray'dan dinle. O da çok güzel söylüyor.
teşkürler hemen acıyorum
Ricalar.
Ailemin bir bildiği vardır. Önce onun güzel özelliklerini anlatırım. Bana karşı ne kadar iyi olduğunu vs... Hâlâ yok mu diyorlar. Olduğu yerde kalır. Ailemin rızası yoksa bir işi zorlamanın anlamı yoktur.
Ailemi ikna etmeye çalışırdım ama gönülsüz bir evlilik de yapmam.
Mutlaka mantıklı bir sebep vardır, ama ailemin evleneceğim kişiyi istememe lüksü yok evlenecek olan benim ilk benim ne düşündüğüm onlar için önemlidir. Benim onunla mutlu olacağımı düşündüğümü bilirlerse sıkıntı çıkmaz.
Anne ve babanın seçtiği kişiler daha iyi kişilerdir diye düşünüyorum. Ama sırf ailesi istedi diye de istemediği biriylede evlilik olmaz. 😂 Evlenmeyelim olsun bitsin
Ben seviyorsam herkes saygı duymayı öğrenicek...Çocuk değilim neye karar vereceğime kimse karışamaz. Elbet gider ellerini öper dualarını alırız ama o kadar.
Merhaba, afiyet olsun 🤷♀️
Sudan sebep bahanelerle istemiyorlarsa dinlemem tabi ki, kusura bakmasınlar.🤦♀️
Eda'yı tebrik ediyorum burdan🎀 😊
Çok güzel son.
Ama ben Birgün evlenmeye razı gelirsem, ailem mutluluktan uçar. Engel felan söz konusu olmaz
Kendim bir problem görmüyorsam ayrılmam. Evet ailemi düşünürüm ama sevdiğim kadını sırf ailem istemiyor diye de bırakmam.
Kabul ettirene kadar uğraşırım mantıklı bir açıklamaları varsa istememeleri için vazgeçer ailemi dinlerim
İstemiyorsa salarım ailem benim için en iyisini seçer ziktireder yoluma bakarım iyi forumlar arkadaslar
Ay gerçekten çok zor soru. Aile istemiyorsa bir bildiği vardır ama insan da sevdiğinden öyle kolay vazgecemez ki bilemedim 🙄
1 - Sevgilimden aileme ne?
2 - Benimle yaşayacak bir insan için " KABUL ve ONAY " hakkı onlara neden düşsün ki?
2-3defa açıklamamı yaparım. Hala daha istemiyorlarsa bırakırım. Ne uğraşıcam. Ailemin vardır bir bildiği.
Sevgili değildik tanıma aşamasındaydım ailem istemedi ve bitti
Çok doğru bir karar, tebrikler. :D
Teşekkürler🌸
İkna kabiliyetimin yüksek olmasına rağmen kabul etmiyorlarsa vazgeçerim çünkü ailenin gönlü yoksa o evlilikten hayır gelmez
Neden istemedikleri önemli, eğer ailem istemiyorsa vardır bir bildikleri. Tabi onlar istemiyorlar diye ilişkiyi de bitirmem, oturup konuşurum.
Benim seçimime saygı duyarlar zaten benim sevdiğimi onlarda sever benim ailema ama diyelimki karşı çıktılar elimden geleni yaparım.
Yaşadım böyle bişi kabul ettirdim ama o kaçtı skdkddk emeğime yazık oldu. Sevdiğim için tabiki çabalarım değişen bişi yok.
Aile hep haklı çıkar. Kesinlikle aileni dinlemelisin. İlk başta anlayamadığın göremediğin birçok şeyi ilerde anlarsın
Kabul etmeme gibi bir durum olamaz bizim aile benim mutlu olduğumu görsün yeter :DYeter ki evleneyim çevreme göre :D
Kabul ettirene kadar uğraşırım, hala aynı devam ederlerse ailemin karşısında dururum.
Ailemin neden istemediğine bakarım çünkü annem 6. Hisleri kuvvetli bir kadın genelde onunla aynı şekilde hissederiz ve o birinden hoşlanmadıysa bende o saatten sonra çabalamayı bırakırım, ailem daha önemli.
Ailenin rızası olmadan evlensen dahi o evlilikten pek hayır gelmiyor o yüzden ailemin neden istemediğini sorarım mantıklı bir sebebi varsa vazgeçerim
Ayrılirim çunku ailem beni herlestwn çok düşünür sever istemiyorsa vardır bir sebebi
Çevremde gördüğüm kadarıyla anne baba istemiyorsa bir hayır vardı , onları dinlemek gerekiyor.
Kabul ettirene kadar uğraşırım benim çeneme kimse dayanmaz sonunda pes ederler 😄
Annemin babamın rızası benim için önemli gözüm yanlışları görmeyebilir onlar benim yanlış yapmamı istemezler aileme güveniyorum bu konuda.
Kabul ettirmek için elimden geleni yaparım. Baktım hiç oluru yok, ailemi seçerim tabi ki😋
Eğer onların gözü tutmadıysa zaten hep bir şey çıktı mutlaka.. o yüzden ailemi dinlerdim..
Ben olsam bende kabul ettirirdim vazgeçmezdim ee adaşım sonuçta 🤪
İstememe sebeplerine bakarım gerçek bir sebep mi yoksa tamamen kuruntuluk mu diye
Ayrılmam. Kimseye de kabul ettirmek gibi bir isteğim yok)
Ben kabul etdikden sonra ))
Sunduğu sebepler mantıklı ise onları dinlerim, aile kötülüğü isteyen en son taraf.
Istememesi için torbacı falan olması lazım adamın. Bırakırım siz bulun o zaman onla evlenek derim
Kabul ettirene kadar vazgeçmem daha da kabul etmezse kendim evmenirim
Severek ayrilanlaaaarrr durumuna yatay gecis yaparim
Seçtiğim kişi, aileme layık olan bir eş olsun isterdim. Zor değil. Kabul ederler zaten.✔️
Kabul ettirene kadar devam vermezlerse kaçırsın artuk daha.😌👼
Ailem her zaman arkamda ve onları üzecek bişey yapmam.
Hiç uğraşamam ailem istemiyorsa vardır bir bildikleri
Ben sevmişsem olay bitmiştir.. Fakat insan istiyor ki ailenin de içine sinsin. Onlar da onaylasın.
Son kararı büyükler değil ben veririm kısacası kimse karışamaz ya da bu iş olmaz diyemez yok öyle bir dünya.
Hayatımdaki kişi evlilik yolundaysa birilerinin haberi olur onun dışında evlenmeyi düşünmüyorum yani problem oluşmuyor 😂🤙
Annem babamdan ayrilirsa bende sevgilimden ayrilirim kank😂
Ben olsam eğer kabul ettirmek isteyeceğim kişi değecek biriyse kabul ettirene kadar direnirdim 💪🏼 Tabi bunu ailemi üzerek veya kırarak yapmam arada ki dengeyi kurarak yapmaya çalışırdım. Tabi burada ailemin neden kabul etmediği de önemli🤔
O benim için ne kadar fedakarlık yapmış ona bakarım. Sonra karşıma alırım tüm dünyayı.
Elimden geleni yaparım ama kabul etmezlerse olmaz 😄 aile daha önemli
Uğraşırım tabiki, sonucu da iyi olacağına eminim. Pes etmem kolay kolay.
bir iki denerim baktım etmiyorlar terk ederim düzgün bir dil ile
Ailemle pek içli dışlı olmadığım için büyük ihtimal ayrılmam
Ayrılmam seviyorsam niye ayrılayım zamanla kabul edecekler saygı duymak zorundalar kararlarıma😉
Tabi ki kabul ettirmek için elimden geleni yaparım.
ikna etmeye çalışırım, olmadı mı ailemi karşıma alırım
İstememe için haklı bir sebeleri olmalı karari ben veririm ailem yaşamayacak ben yaşayacağım sevgilimle.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?