Genelde takıntılı sevmek ve platonik sevgi çok karıştırılır ama ikisi de farklı kavramlardır. Birini takıntı haline getirme sebebi kişinin sevgisinin karşı taraftan daha fazla olma durumunda oluşur. Oysa ki platonik ise karşı tarafta hiç sevgi olmama durumudur diyebiliriz. Eğer ki, takıntılı bir biçimde severken sevdiği kişiye zarar veriyorsa birey "kesinlikle hastadır." Buna istinaden kendisine zarar veriyorsa da ussal yetilerden yoksundur. Gerçekten de sevmiş olabilir lakin fazla taviz gerekmediği kanısındayım. Takıntı kötü bir şeydir, kimse takılacak kadar vazgeçilmez değildir. Aslolan içinizdeki sese yani gururunuza yediremediklerinizdir ve yediremedikçe de takıntılanır. Takıntılandıkça gözden düşersiniz ufak ufak; tıpkı gözyaşlarının çaresizce kendini yer çekimine bıraktığı gibi.Takıntılı şekliyle birilerini sevdiniz mi veya sizi sevenler oldu mu; takıntılı sevgi hakkında neler söylemek istersiniz?
Takıntılar çok garip geliyor bana. Hani birini ya da bir şeyi takıntı haline getirmek onu sevdiğimiz için, onu yapmak istediğimiz için değil de kendimizi zorunlu kıldığımız için gerçekleşiyor. Kendimize takıntı olarak belirlediğimiz şeyler bizim hayatımızı daha çok zorlaştırıyor. Aslında bir şeyi yapışınızdaki amaç onu istediğiniz için değil yalnızca kendinize şartlandırdığınız için gerçekleşiyor. Hani bu takıntılı aşk mevzusu da böyle. Ben birini başta takıntı haline getirmeden severken takıntı haline getirmeye başladığımda sorunlar meydana geliyor. Artık o kişiyi insan en baştaki saflığıyla sevmeyi bırakıp hırs haline getiriyor ve bu da iki tarafı ayrıca sıkıyor. Hani takıntı haline getiren taraf için karşı taraftaki kişinin yaptığı en ufak şey bile gözüne batabilip en ufak şeyi bile yanlış anlayabilirken takıntı haline getirilen kişi de bu durumdan sıkılıyor ve bıkıyor. Hani insanların günlük hayatta ki rutinlerinde bazı takıntıların yer alıyor olması normalken bir insanı takıntı haline getirmek ve o insanın sonsuz süreyle yanımızda olduğunu düşünmek çok yanlış. Kimse vazgeçilmek değil en nihayetinde. Kendi fikrime geleyim hiç kimseyi deli gibi takıntı haline getirmedim. Takıntılar işin içine girdiğinde zorunluluk getirir kişiye. Ben karşımdaki insanla iletişim dahilinde olmak zorunda olduğum için değil onu gönülden istediğim için birlikte olmalıyım.
Hayır, bu takıntı meselesi. Takıntı ileride çok büyük sorunlara yol açıyor. bir insanın canına kıyacak kadar vahim bir hastalıktır. Aslında biraz da kendimizden kaynaklı bu olay. Eğer etrafında sana değer veren birisi yoksa annen ve baban ölmüşse kendini değersiz hissediyorsan birini sevmek, değer vermek ve ayriyetten değer görmek istersin. bir süre sonra insan değer gördüğü kişiye sıkı sıkı bağlanır. O kişinin gideceğini anladığı gün de zorlarına gider ve çeker vururlar. İş insanın kendisinde bitiyor. Bu kadar körü körüne bağlanmak ve bir insanın canice canına kıymak gerçekten büyük hastalıktır.
Takıntı. Adı üstünde takıntı olunca o iş sevmekten daha çok hastalığa dönüşürü. Takıntı karşı tarafa ve bana zarar verir. Sevgide zarar vermek yoktur. Takıntı, hastalıktır. Ruh hastası değilim. seviyorsam zarar vermeden severim. Doğrusu da bu bence
Takıntılı sevecek kadar kendime hakim olamıyor değilim. Kişinin şunu anlaması gerek sevdiğin ya da ilgisini beklediğin kişinin sana karşı duyguları boşsa. Boşa çabalarsın. Gerek yok insanın hem zamanını hemde enerjisini bitirir. Takıntılı olmadım bana karşı takıntılı olan da olmadı. Kişi karşısındaki saplantılı kişiyle haberi varsa konuşup olmayacağını açıklamalı. Eğer kişinin kendisi takıntılıysa ya unutmaya çalışmalı ya da psikolağa görünmeli. Her iki açıdan da kişi kendini sorgulama yeteneğine sahip olmalı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sanırım şu an takıntılı durumdayım ama kendimi kontrol edebilen birisi olduğum için asla karşımdaki insanı rahatsız etmedim. hatta unutturdum da diyebilirim. ama kendi içimde sürekli düşüncelere dalıp hayaller kuruyorum. aklimi sürekli meşgul ediyor ve her ne kadar sevdiğim birini dusunsemde bu beni yormaya basladi. bu durumdan kurtulamıyor um bana yardim edermisiniz ne yapabilirim emin değilim. mesajlari, onu hatirlatan herseyi sildim ama yok olmuyor. acaba herşeyi söylesem kafam rahatlar mi ( tavır ve hareketlerinden davetlerime gelmeyisinden bana ilgisi olmadığına kesin karar verdim ve acilmadim)
Sevgi ile takıntı kelimesi iki ayrı uç noktadır. Sevgi karşılıklı olduğu vakit adına sevgi denir. Takıntı sadece bir tarafın kendinde bazı sebeplere dayanarak kendinde yer edinen şeylere aşırı odaklanmasıdır. Sevginin içinde takıntı yoktur. Kısaca hoşlandığın zaman aşırı takıntı haline getiriyor olabilirler.
Takımlı sevdiğim bir zaman dilimi oldu ama takıntı ya dönüşme sebebi tamamen hırslarıma yenik düşmemdi.. Herkes biri olmadan yaşayabilir ama insan bir durumu hırs yaptıysa ona ulaşmak için ugrasiyornugradirkende takıntılı bir hal alıyor.. Cidden çok zor çok saçma çok yıpratıcı bir serüven oluyor..
sevgilimle gayet normal bir ilişkimiz varsı hiç beklemediğim bir anda ayırınca boşluğa düştüm öyle bir takıntı başladı zor atlattım takıntı bir sevgi degil aksine hastalıklı bir durum kendimden biliyorum umarım kimse o duruma düşmez gerçekten zor insan kendini tanıyamıyor
Takıntılı bir şekilde kimseyi sevmedim ve sevilmedim. Umarım böyle bir durumla asla karşı karşıya gelmem. Takıntılı sevgi karşı tarafa zarar verir ki ben takıntılı sevginin tam anlamıyla bir sevgi olduğuna da inanmıyorum. Sevgi, insana zarar vermemelidir. Kıskançlık krizlerine giren veya karşı cinsi kendisine takıntı haline getiren kişileri maalesef haberlerde görmek durumunda kalıyoruz. Sonuçları ortada.
Takıntı. Adı üstünde takıntı olunca o iş sevmekten daha çok hastalığa dönüşürü. Takıntı karşı tarafa ve bana zarar verir. Sevgide zarar vermek yoktur. Takıntı, hastalıktır. Ruh hastası değilim. seviyorsam zarar vermeden severim. Doğrusu da bu bence
Beni seven oldu telefonlar kırıldı uğruma, evimin karşısına boyalarla seni seviyorumlar yazıldı. Bende sevdim ytakıntılı şekilde hala da seviyorum köpeeeeek gibi hemde her ne derse yapıyorum kendi kurallarım içinde tabi. Yüzüne karşı seni alacam oğlum ben damat yapıcam diyorum. Şu anda zaten konuşuyoruz ama ilgimi mi seviyor yoksa beni mi bilmiyorum ama ilk aşık olan oydu bana ben kara sevdaya düştüm şimdi seviyor mu bilmiyorum araya zaman ve mesafe girdiii
Çok değee verdiğim birini unutmamaya çalışıyorum bu dünyada olmadığı için hayat meşgalesi ondan beni uzaklaştırıyor gün be gün. Elimden geldiğince hatırlıyorum.
Lisedeyken fena sevmistim çocuğun yediği çikolatanın paketini elledigi kalemi bile saklamisligim var ama çocuk beni beğenmedi sanırım ki 4 sene platonik kaldim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evet, bu soru tam benlik, hatta sen de denk gelmişsindir sorularda belki, now adlı bir dr. Var bu doktor öyle şey ki 😍 yani cümleyi geçtim kelimeye bile dökemiyorum adamı ☺️, öyle bir takıntı yaptım ki kendime adamın şeyini çıkarttım her yere astım şey fotoğraflarını, adama saplantım mı takıntım mı hayranlığım mı sevgim mi var anlayamıyorum 👅💋🤷🏽♀️
Takıntılı olacak şekilde birini sevmedim, olmuyorsa zorlamanın anlamı yok. Birisi evet takıntılı şekilde sevmişti kuzenlerim itina ile ilgilendi sağolsunlar
Sevmiştim 1 kez. Sürekli onu düşünüyordum ağlıyordum 6 sene sonunda kendime geldim desem yeridir. Zaman herşeyin ilacı ama süresi belli değil. Gerçi dönse yine kabul ederim sadece onu.
Hayır kendimi frenlemesini bilirim her aklıma takılacak olsa eksik yönlerini düşünürüm ve geçer gider ikinci haftadan sonra zaten olayın etkisinden çıkıyorsun yoluna bakıyorsun
sevdiğim kız seninki artık sevgi değil takıntı dedi arkadaşları ona böyle söylüyordu seni sevmiyor onunki takıntı falan diye zaten bizi ayıranda arkadaşlarıydı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Ben yaşadım hala daha da yasıyorum pekı Sızı takıntı halıne getıren bırıne en etkili ne yaparsanız sizden vazgeçer? Goruslerınızı merak edıyor ve beklıyorum.
Ona hep doğruyu söyle onunla hiç konuşma o yazdığında tersleme normal konuş ama sevmiyorum de bu gün yazdı diyelim konuş sonra 6 7 ay cevap verme zamanla unutuyor Birebir gözlemlediğim bir olay bu
@Recel07 yaptım bunları ama dedıgınız gıbı oluyor sonra farklı sekılde yıne canlanıyor ve anlamıyor sureklı konuşma cabası yani aşırı tuhaf takıntılı bir hal