Karşı cinsi gerçekten anlayabiliyor muyuz? Daha doğrusu anlamak istiyoruz mu?
Bazen onlara karşı haksızlık yaptığımız, empati yapamadığımız, sevdiği şeylere karşı destekçi olamadığımız, onlarında kırılgan olduklarını fark edemememiz vs.. doğrudur 😀
Karsı cınsı anlamak guc degıl sadece anlamak ıstıyormusunuz ısınıze gelıyormu bu onemlı.. Detaycı sezgılerı guclu ve anlık ruh hallerı degısken ozellıklı yapıya sahıp kadınlar.. Buyumeyen cocuk gıbıler her yasta ne olursa olsun anlasılmayı ılgı ve alakayı beklerler bu zor degıl.. Ama kadınlarında bılmesı gereklı olan sey bız erkekler onların her ıstedıgı anda ıstedıgı seylerı yapmak zorunda degılız yapamayızda.. O yuzden gereksız kıskanclık ve trıplerden uzak durmalılar.. Akıllı kadın erkegın hayatını zorlastıran degıl kolaylastıran kadındır..
2 aylık üyeyim ve fenomen su bu olmak bır gayem yok zaten ılgılenemem.. Spor hayatım evcıl hayvanlarım ve arkadaslarda zamanda kalmaz.. bakma karantına donemı can sıkıntısı vakıt gecıyorum ama en cok keyıf aldıgım sey tanımadıgım bılmedıgım yureklere yardımcı olmak bılgılerımı paylasmak bu en guzelı..
Tesekkurler ama kesınlıkle ıstemem.. Bu hak verılseydıde ısteyen arzu eden bır kardesımıze devır ederdım dırekt.. Yaz çık bende olay hesap basıt para-cokomel cokomel-para Dddd keyıflı forumlar bu arada..
Yaptığımız en büyük hatalardan biri de genelleme yapıp, empati kuramamaktır. Yaşadıklarımız bizim karşı cinse karşı ön yargı ile adım atmamızı sağlıyor. Duygusal insanlarız sonuçta. Sakinliğini koruyan biri ve karşı cinsin ne istediğini, neden böyle olduğunu anladığı sürece daha rahat bir hayat bakışı sergilerler. Ben şunu savunuyorum; eğer hatayı yapan bir kişi ise suç onundur, diğer hem cinslerinin değil.
Her iki cinse karşı haksızlık yapmıyorum. Karşı cinsi de empati kurarak yaklaşırım hem cinsime de. Detay doğrudur aslında. Sadece karşı cins çok detaycıdır, bazı konularda devir daim yaşadıkları için çözmek ve anlamak zordur. Empati ve haksızlık bunun dışında kalır.
Eşim olacak kişiyi anlayayım yeter diğerleriyle bir işim yok olamazda o yüzden onları anlamama gerekte yok bence sizlerde sadece eşinizi anlayın geri kalanıyla muhattap olmanızı gerektiren bir durum yok
Her gun gazetelerin , dergilerin bir köşesinde mutlaka yazar kadinlari anlamanin 10 yolu vs vs. Onlari okuyupda bunda anlasilmayacak bir sey yok diyoruz 🤣🤣. Anlamayi cok istedigim zamanlar oldu, hatta anlar gibi oldugum anlarda oldu. Tam anladim seni dedigimde , anlasilmayacak bir şey yokki zaten dedi. Anlamak bu kadar kolaydi da madem, milyonlarda kitabi ne diye yazdilar kadinlari anlamak üzerine. O zaman anladim ki , kadinlari anlamayanlar bizide kendileri gibi kadinlari anlamaz zannetmislerdi. Ben böyle guzel anlarim , ben kadindan anlarim demem diyemem. Bence kadinlara anlasilmamak daha cok yakışiyor , bir kadin anlasildigi zaman o erkegin gönlündeki tahdını kaybediyor cünki.
Yani öz-eleştiri yapmam gerekirse bazen bunları yapıyorum. Tek taraflı düşünüp karşı cinsten birini kırdığım üzdüğüm oldu ama bilerek isteyerek yaptığım bisey değildi. Bazen tek duygusal varlıklar bizmişiz gibi davranabiliyoruz. Sanki kötü şeyleri sadece biz yaşamışız onlar hiç kötü olay yaşamamış gibi davranabiliyoruz. Ya da "aman işte erkek sonuçta umursamaz iki güne unutur " diyebiliyoruz.
Bunca yıllık ömrümde şunu anladım, Karşı cinsi anlamaya çalışmayacaksın. Bu imkansızdır. Karşı cinsi sadece seveceksin. 😃 Ben öyle yapıyorum, mutluyum.
Empati dediğimiz durumda eşdeğer sayılabilir. Madem empatiden girdik şöyle diyim o zaman, kim tam anlamıyla empati kurabilir karşı cinse karşı? Sadece çabalar bence. Karşı cinsten birinin bana, kendini tamamen açabilmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Açsa bile tamamen anlar mıyım, orası da meçhul. Birini tamamen anlayabilmek için, bu dünyadaki bütün tecrübe ve deneyimlerimizi kenara bırakıp o şekilde düşünmek gerekiyor. Bu da imkansız. :)
Yeri gelince kadınlar her konuda üstün olduklarını biliyorlar peki bizim gibi az gelişmiş duygusal olarak yaşam olarak düz düşünen bir varlıktan niye bu kadar aşırı performans bekliyolar anlamış değilim. Bence bunu kadınlar bir kendine sorsun.
Topluluğu oluşturan bizler olduğumuza göre konuya sadece aşk olarak değil de, insanları gerçekten anlamak istiyoruz mu? Anlarsak hayatı güzelleştiriz demi😀