Birini geçmişiyle yargılamam, eleştirip onu kırıcı şekilde davranmam. Yaşadıklarını özgür iradesiyle gerçekleştirmişse özneldir; kişisel kararlarıdır ve bunun yaptırımlarını ileri aşamada düşünmelidir. Saygımı bozmam ama bana uymayacak derecede zıtlıklarım varsa onunla evlenmek gibi bir gaflete düşmem. Her insanın kırmızı çizgileri ve prensipleri vardır; aşılan yerlerde kimse kimseyi kabul etmek zorunda değildir. Yahu devletler bile geçmişine bakarak geleceklerine yön veriyorlar. Bilelim ki geçmişte neleri sorun etmiş, negatiflikleri nelermiş aynı hatalara düşmeyelim. Beklentilerimizi ona göre şekillendirelim. Mesela gereksiz anlamlar katıp da değer verip sonradan pişmanlıklar yaşamayalım. Şahsen hiç ilişkim olmadı daha bu bağlamda benden önce ilişkileri olmuş bir kızı istemem söz konusu dahi değil. Şimdi onun kafasında bir sürü insan profili oluşmuştur tek olup son olmak en iyisi diye düşünüyorum. Kendi fikrim hiç kimseyi bağlamaz.
Net önemlidir tavizim yoktur. Hiç flörtüm bile olmadı daha onun da aynı şekilde olmasını isterim. Tam anlamıyla ruh eşim diyebilmem için uyumlu olmalıyız belli konularda. Güven problemim var geçmişi takarım. Mutlu olamayacağım bir ilişkiye başlamam bu yüzden. Herkes denk olmalı.
En somut örneği tarih konusuyla vereceğim. Geçmişini tam olarak bilemeyen milletler bile geleceğine sağlıklı yön veremiyor. Geçmiş demek tecrübe demektir, ona bakılarak birçok öğreti bilgi edinilebilir. Eşimin geçmişi gayet net olarak benim için kırmızı çizgidir. Benden önce sevgilisi ve cinsel birlikteliği olmasını istemem. Güven problemi olan bir insanım, mutsuz bir ilişkiye başlamak ikimizi de yıpratır. Karşımdaki kişiye ve kendime saygımdan geçmişi önemserim. Flörtüm bile olmadı daha, bu yüzden geleceğime yön vermek adına geçmişi irdeleyip çıkarımlarda bulunurum.
Yalnız bu olay sadece kadına yaftalanmamalı düşüncesindeyim; erkek kişisi de geçmişinin tertemiz olmasını sağlamalıdır. Aksi halde kendi geçmişi kirliyse karşısındaki insanı da hiçbir şekilde sorgulama hakkı yoktur.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
gecmiş her zaman önemli dir bir kadın nasıl olurda gidip başka erkeklerle sevgili olur onlara aşık olur biraz mantıklı düşünseler çözüm basitte nasıl olurda bir erkeğin arabasına evine gider bişiler yaşarlar bilmezler mi ben gelinligi hak edecek miyim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yani eskiden olsa derdim ki kimseyle el ele bile tutuşmamış olacak.. ama şimdi gidip o ucuz kadınlardan biriyle yatmış bile olsa hani hastalık vs olmadıkça (işin b. kunu çıkarmadıkça) ve hatalarını görüp kendini düzeltmişse ve beni aldatmayacağından eminsem - yani şimdi temizlenmek istiyorsa ve iyi bir insan olmak için çabalıyorsa geçmişi ona öğrenmesi gerekeni öğretmiş demektir.. büyük konuşmayayım tabii ama şu an kimsenin 4 4lük olmadığını olamayacağını bildiğim için yani geçmişte hırsızlık bile yapmış olsa ne bileyim yani bir insan için hayat devam ediyor herkes hata yapar fırsat verilse belki çok iyi yerlere gelecek hem ahlaki hem fiziki anlamda.. insanları kazanalım diyorum, herkes imtihanda..
Her insan hata yapabilir, her insan kandırılabilir ve her insan sevip güvenebilir. Önemli olan benim hayatıma girdiği andan sonrasıdır. Eğer hayatıma girdikten sonra hata yaparsa işte o zaman sorun olur. Diğer türlü asla önemli değildir.