Aşk... Aşk bazen seni güldürür, çocuk kadar mutlu olursun, gözlerini gördüğün an, gülüşünü, kokusunu duyduğun an, sanki zaman durur. Nefes aldığını hissedersin. Nefes almak buymuş dersin onun gözlerinde kaybolduğun an. Sanki tüm kötü şeyler geçmişte kalmıştır unutursun herşeyi o an. Ama bazen de aşk bu ya işte kuralını bozmaz, seni nefessizde bırakır, değer veririsin sevdiğini belli edersin en büyük fedakarlıkları yaparsın belki de ama karşı taraf anlamaz, hani ellerini bırakır da yarım kalırsın, nefesin kesilir. İşte o an nefessiz kaldığını hissedersin. Bazen özlemek bile nefessiz bırakır insanı. Çünkü yanında değildir bir hayale dalarsın tıkanırsın, boğazın düğüm düğüm olur yutkunamazsın. Aşk bu, nefeste aldırır yeri gelir nefessizde bırakır.
Eğer doğru kişiyi seversen nefes olur, neşene neşe katar, ömrünü uzatır. Lakin yanlış kişiyi seversek olan nefesimizi de keser, hayat enerjimizi tüketir, neşeden eser bırakmaz. Demem o ki aşk nefes almak mı yoksa nefessiz kalmak mıdır sorusunun cevabı hayatımıza alacağımız kişiye göre değişir..
Önceden olsa nefes olmak derdim Dünyanın bütün dertlerinden kurtulup en çok ihtiyacı olan şeye koşmak... Ama en son ki olanlarda nefessiz kaldım. Ölüyorum diye ağladım. Soluklarım hızlanırken göz yaşlarım süzüldü. Aşk hem nefes olmaktı. Nesefim gitmişti. Hemde aldığın nefesi kesendi.
Allah der ki; kimi benden çok seversen onu senden alırım. ve ekler; onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım. ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur. aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür. düşman kalkar dostun olur. öyle garip bir dünya, olmaz dediğin ne varsa olur. düşmem dersin düşersin. şaşmam dersin şaşarsın. en garibi de budur ya; öldüm der durur yine de yaşarsın...
Aşk değil midir Mevla'ya yakınlaştırıp onun dostu yapan ve yine aşk değil midir Mevla'dan uzaklaştırıp isyan ettiren fasık yapan? Aşık olmamak lazım. Aşk çok tehlikeli 😊
Aşk neye benziyor biliyor musunuz? Formülünü bildiğin bir problemde o formülü direkt alıp kullanmak yerine o formülü ispatlandığı şekil veya teoriden kendiniz çıkarmaya benziyor. Meşakkatli ve bilgi isteyen bir süreçtir. Herkes göğüs geremez. Formülü yapıştırıp geçenlerin hali ortadadır.
Nicanor parra'nın söylediği genel olarak doğru. Çünkü insanlarin kalbinde kelebekler uçuşması için beynin karsisindaki kisinin karmasik bir sekilde aurasının büyüsüne kapılmasıyla oluşuyor ve aşka dönüşüyor. Mantığın kapanıyor gözün kör kulağın sağır oluyor çünkü vazgeçmek istemiyorsun yediremiyorsun. yanlış olduğunu bile bile kendini ateşe atiyorsun çünkü o yokken nasıl yaşadığını unutup o hayatımdan çıkarsa nasıl yaşarım diye düşünüyorsun. En büyük zararı sen kendine veriyorsun. Sonra en ufak bir darbede ben onu bu kadar severken neden bana bunu yaptı diyorsun. Oysa ki canını acıtanın arkasını sıvazlayan sensin. Nadir durumlar da var tabiki. Aşkını hak edecek insan bulmak zor. Sen sevmeyi kaldırabilsen sevilmeyi kaldırabilecek insan bulmak da zor. Bana göre aşk delilik akıl işi değil. İnsan da kendi kendini nefessiz bırakır.
Aşk, güzeli olanı sevmek, ona bağlanmak, onu istemek, onu arzulamak, ona özlemek duymak, onun sevgisi ile yanmak, onun yokluğu ile inlemek, yine onun yokluğu ile nefessiz kalmak, onun varlığı ile de nefes almaktır.
Aşk* , Arapça "Aşeka" kökeninden gelir ve ağaçları sarıp kurutan ince ve zararlı bir sarmaşıktır.. Yani nefes olsa bile zehirli gazlardan oluşan son bir nefes olurdu.
Bilmiyorum. Aşk çok gerekli bir şry drğil ama sevmek güzel. Ne olursa olsum hala bir yanım nefesimi kesecek ince ruhlu ve sevgi dolu birini bulacağıma inanıyor. Umut fakirin ekmeği.
Karşıdaki kişiye bağlı aslında. Olmayacak birine tutulduysan ansızın, kendini uçurumdan bırakır gibi nefessiz kalmak; doğru kişiyi bulduysan hayatını tekrar kazanmışçasına nefes almak.
Aşk bilenlerin susutuğu bilmeyenlerin konuştuğu bir olgudur demiş işi bilen birisi. Başkasıda demiş ki. Arif konuşursa helak olur. aşık susarsa helak olur.
Aşk ağzına sıçılma durumudur arkadaşlar🙄😒 aşk delilik halidir. İşsizliktir. Rahat batmasıdır. Kendime nasıl dert edinsem diye kaşıntı halidir. İyi ve güzel birşey değildir.👍