Genellikle alyans takmamak için bahane üreten taraf hangi taraf oluyor?Evliliğimizin ilk yıllarında benim için land takılması çok önemliydi. Eşim arada alyansını evde unutur kızılca kıyametler koparırdım 😂. Sanırım evliliğimizin 3. yılında yine alyansını takmayı unuttuğu bir gün kıyametleri kopardım. Gözünün önünde pense ile alyansı ezip bahçeye fırsattım ve elimden alamadı. Erkek kardeşim bahçede çok aradi🤣🤣🤣 fakat bulamadı. O gün bugündür alyans sorununu çözmüş oldum.😁😁😁 Ben mi? Asla alyansımı takmadan çıkmam kendimi eksik hissederim. Eee boşuna bana deli demiyorlar😁 ve sinirlenince gözüm gerçekten birşey görmüyor🙈
Evlilikte kişiler 3. şahıslara evli olduğunun göstergesi olarak bunu takmalarında sakınca görmüyorum. Duruşuyla, konuşmasıyla hal ve tavırları ile zaten bunu her insan ciddiyetle sergilemeli, evli olduğuna işareten de yüzük takabilir. Lakin kadın altın takması ( zinet) olarak takması helal bunu başkalarına göstermesi haramdır. Ayrıca, Taş, tunç, pirinç, platin, bakır ve diğer madenlerden ziynet olarak yüzük takmaları, kadınlara da haramdır. Bunu çoğu insan bilmez. Erkeklere de gümüş takmaları caizdir. Bu bağlamda seçim çiftlerin tercihine bırakılmalı. Şahsen ben 7 sene hiç takmadım, çünkü sevmezdim.
İnsan kocasına, kendisine güveniyorsa zaten boş saplantılara gerek kalmaz. Takılmalı mı? Evet, evliysen bence de takılmalı ama bir gün unuttu diye de kıyametler kopmamalı. Eşim her zaman takar hiç çıkardığını görmedim uyku haricinde bazen sabah aceleyle işe giderken unuttuğu da olur. Ne yani şimdi adam sabahın 6 sında kalkıp işe gidecek bende yüzüğü unuttu diye zehir mi edeceğim ortalığı? Kocama güvenmeseydim zaten soyadını almazdım bu kadar basit.
Bence takmalı. Çoğu hemcinsime güvenemiyorum. Parmağında yüzük gördükleri halde bile ilişki yaşamaktan çekinmiyorlar. Ama yine de parmağının boş kalmasını istemem. Evliliği temsil eden şeylerden biri de o yüzük sonuçta...
Böyle bir şart koşmam ve takmak istemezse takmasin. Aslında alyans düşündüğünüz gibi koruyucu değil tam tersi evli erkek çekiciliğini açığa çıkarmaktadır😒😄
Alyans takı olmak dışında bir şey ifade etmiyor. Eğer alyans takmayı sadakat veya birliktelik ile eleştiriyor isek bu bir hatadır. Çünkü sadakat akıl ve kalbe takılan sevgi alyansının eseridir. Evlilik dönemine ait bir anı ve o anları canlı tutmak için ise saygı duyarım ve muhakkak olmalı derim.
Alyans takmamaya uğraşan taraf erkeklerdir. Unuttukları şey ise bir kadın konuştuğu erkeğin yalnız veya birlikteliği (sevgili, nişanlı, eş veya flört) olduğu durumunu anında anlar.
Tabi ki. Yani mesela ben birini beğendiğim zaman ilk parmağına bakarım yüzük var mı diye.. varsa sallar giderim. Yoksa onunla konuşup, arkadaş olmaya çalışırım. Yüzük takmayan erkek aldatmaya müsait erkektir net. Haaa karakteri bozuk insan için fark etmez o ayrı. Ben normal insanlardan bahsediyorum 👍🎈
Bence çok önemli değil. Önemli olan karşılıklı güven. Maksat alyansı görenler ha bu evliymiş diyerek arkasını mı dönüyor yani bir koruma özelliği mi var. İçinde aldatma potansiyeli varsa alyansı cebine koyar yine yapacağını yapar. Ben kendim yıllar önce bozdurup ihtiyaç sahibine birisine yardım ettim.
Takmalı, takılmalı. Bilmiyorum ama ben önem veriyorum. Anlamsız bir obje değil o; birbirine bağlayan her ne kadar kalp ise, onun da sembolu alyans olmalı takılmalı
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İsteyen takar takılsa iyi olur ama çokta gerekli değil insan kendinisi biliyorsa dışarda sulanmaya kalkan olsa bile hadini bilidiriyorsa sorun yok bende eşimde takmiyoruz ben hiç bir zaman takı kullanan biri olmadığım için alışkın değilim yapamıyorum rahatsız ediyor beni ama taktigim halde sulanan olduğu oldu o yüzden yüzüğün olmasına aldırış etmiyor kimse
Kocan cennetlikmis. Bazen altans alerji yapabilir ya da is geregi takamiyor olabilir. Teknik islerde calisanlar yaralama riski nedeniyle takmazlar. Zaten birsey yapacaksa senden ayrildiktan sonra cikarir yine yapar. Ama sana da hak veriyorum. Erkeklerin sagi solu belli olmaz😀
Erkekler genelde takmak istemyor ama bir zamanlar nişanliyken sen takmazsan bende takmam ne ekersen onu bicersin ayagini denk al demistm sonuc o yuzuk hc cikmadi parmagindan kilo almsti parmak morarmisti yinede cikarmyordu😳😂😂
ilk hafta wc de unuttum sonra farika da makine tamırı yaparken carpılıyordum fırlatıp attım bir gün bir tartışma esnasında kırılıp elimi kesti toplam 4 ay dan sonra bır daha takmadım zaten yuzugu sevmıyorum takmadım takmam da
Takarsa mutlu olurum, ama takmak istemezse de zorlayamam. Sonuçta o yüzüğü takmak artık bir şey ifade etmiyor.. Yani küçük bir sembol için huzurumu bozmak istemem. Erkeklerin hangi biri takıyor ki zaten 😏🤷🏻♀️
""Alyansı takmayı unuttuğu için pense ile alyansı ezip bahçeye atmak ""!! Yani o kadar mantıksız ve luzumsüz bir davranış biçimi olamazdı herhalde.. :)) sanırım sizde sinir hastalığı var? Bu şekilde kendinize ve çevrenize sürekli zarar verirsiniz..
Bence önemli değil sadakat varsa yüzüğe gerek yok eğer sadakatten endişe varsa endişe eden karşısındakinin takmasını ister. evlilik yüzükten değil yürekten olmalı.
Tabi ki takmalı evet aşklarının sembol edecek bir şey değil ama insanlara karşı beni bir tanem var olduğunu gösteriyor bekar olmadığını yani bu çok önemli.
Ben takamam. Takılara karşı tuhaf tepkiler veriyorum midem kalkıyor, bulanıyor. Ömrüm boyunca takamadım evlenince de umarım anlayış göstericek bir eşim olur.😀
Normalde takmalı ama benim iş yerimde isimden dolayı takı takmam yasak eşim de benim gibi bir işi var sa iş yerinde takmayıp işten çıkarken veya başka yerlere giderken muhakkak takmalı 😊
Kadınlar zaten takıyor da erkekler özellikle takmalı. Kadınsavar etkisi oluşmalı. Tabi evli erkek çekiciliği olan virüslere fayda etmese de takılmalı... Takıyor mu Türk erkeği, hayır...
Bence takilmali. Genelde erkekler kaçıyor. Ama gerçekten güven varsa sorun olmaz tabi. Mesela babamın alerjisi olduğu için hic takmamis. Ben olsam kabul edemezdim 😂
Takmalı.. Bunun sadakatle güvenle alakası yok bana göre alyans evliliğin simgesidir. Annem ve babam 25 yıllık evliler hala ikiside alyanslarını takıyorlar. Bende öyle olacağım sanırım..
Önemli olan tek sey çiftlerin birbirine gönülden bağlı oluşudur Parmağa takılan bir halka sadakat temsil etmez. insanın icinde varsa parmakta yuzuk var ikende yapar yapacağını Genelde erkekler alyans takmayı sevmiyor
Ben takı takamıyorum ne yüzük ne kolye ne de küpe en fazla 1 gün takar sonra sıkılır çıkarırım. Bunalıyorum. Evlensem bile yüzük takamam. İnsanlar nasıl ufak bir kutu içinde yaşayamaz, nefes alamazsa aynı bende öyleyim.
Aksine hiç sevmem takmayı... 🙄 (Napicam bilmiyorum takı takamıyorum kolye bileklik yüzük küpe hiçbir şey sadece ve sadece gözlük kullanabiliyorum diğerleri fazlalık gibi rahatsızlık veriyor bana 😔)
aslında doğru bişi yapıyorsun bir nevi mühürdür o alyans sadece parmağına takmıyorsun onu hayatı komple o halkanın içine alıyorsun aslında ve hayatını bir yerde bırakmak gibi o alyansı takmamak.
Parmağından önce gönlüne takmalı bence aksi taktirde gösterişten öteye gitmez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kişilerin birbirine ve evliliğe olan saygıdan dolayı takılmalı, ilerdeki eş adayım takmazsa bende kıyameti kopartırım en son bende yüzük takmam benide bekar sanarlar sonrasını o düşünür artık
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Pc uzerinde çalışıyor ondan parmaklarm agriyor aşk dedi ondan karışmıyorum artk iş yerinde ama bende takmiyorum artk acikcasi malum az kiloda aldm hamileyimde😄