Avantajı olan şey kendi düşüncem ama erkeğin 4 5 yaş büyük olması daha iyi bir ilişki sağlıyor çünkü ilişkiyi oturtur daha sağlıklı daha sağlam bir ilişki olmasına neden olur Sevmeye engelimi olan kısmada ilgisi alakası yok mutlu oldun birini sevmek onda kusur aramak değil hiç bir şekilde yaş aşka engel değil.
Yaşla ilgisi yok kalple ilgili :) Tabiki bu sınırlarım olmadığı anlamına gelmez. En fazla 10 yaş küçük bir hatun tercih ederim daha fazlasına sıcak bakmıyorum
Ben 28 eşim 39 şu an iyi anlaşıyoruz ama eşim beni çok kıskanıyor. bir gün kafedeydik normal sohbet ediyorduk eşimle asla bir erkeğe bakan bir kadın değilim. Eşim bianda hadi kalkalım dedi bende tamam dedim kalktık ama eşim bana çok kötü bakıyordu sebebini anlayamadım dedim ne oldu cvp vermedi. sonra asansöre bindik ben gülümsedim ona doğru dönünce bana bir tokat attı parmaklarının izi yüzümde çıktı ne oluyo lan sen napıosun dedim elimdeki suları ona fırlattım bana dedi sen nasıl arkaya bakarsın oradaki erkeğe bakıyordun geberticem seni dedim sen manyak mısın hasta mısın ben kimseye bakmadım başladım ağlamaya suçsuz yere tokat yedim ve ciddi ciddi benim baktığıma inanmişti
Zaten şöyle baktığımızda bizden büyük bile olsa guzel/yakışıklı olması ve kafa yapısı etkiler bizi. Bu durumda geçmişte kalan ailevi sorunlardan dolayı da bir bağlılık söz konusu olabilir çünkü annesi veya babasından sevgi görememiştir aslında ask diye nitelendirgii şey odur aslında ama farkında değildir. Daha küçük yaşlardaki olaya bakarsak kişinin fiziksel görünüşüyle birlikte (her zmaan böyledir. Eğer gerçekten ask varsa) olgunluğa bakılır ki çünkü yaşı küçük ama onun kadar deneyim etmiş ve ona uyacak biri ile birlikte olmayı tercih eder , çünkü çoluk çocukla kim uğraşsın. Birey birde üstünlük acısından küçük kişiyle birlikte olmak isteyebilir bir nevi sözünü geçirme ben büyüğüm deneyimliyim gibisinden yatakta ve günlük yaşamda köle olarak kullanmak içindir (geçmiş evliliklere bakarsanız çoğu öyle) bana kalırsa bu narsistik bozukluklarda ötürü ortaya çıkar ve doğru değildir. Okuduğunuz için teşekkürler.
İnsan yaşına göre fikirleri, düşünceleri ve hareketleri çok sık değişebilen bir varlıktır. Sadece bir süre ilişkinin verdiği heyecanla uyum sağlayabilirler ama heyecan azaldıkça farklılıklar belirginleşir. Aynı şekilde düşünmez ve hareket etmezler edemezler anlaşmazlıklar kaçınılmaz olur.
Samimi bir aşk ilişkisinde yaş farkının bir dezavantajı olduğunu düşünmüyorum. Çıkar ilişkisine dayalı bir ilişkide ise alışveriş söz konusudur ve kar zarar bağlamında değerlendirilebilir. Kimin karda kimin zararda olduğuna ilişkiye bakarak karar verilebilir.
En fazla 2 yaş büyük ve en fazla 4 yaş küçük biriyle duygusal ilişkim olabilir. Kalıplara sokmak istemiyorum ama birikim ve olgunluk biraz da yaşla alakalı, istemem aramda çok fazla yaş ve tecrübe farkı olmasını o insanla. Engel mi? Hayır. Ben tercih etmiyorum. Başkası sorun etmiyorsa gayet yürütülebilir.
Kendimden büyük ile hayatta olmam diyecem. Ama geçmişte farklı konularda büyük konuşup laflarımı yutmuşluğum olduğundan, büyük konuşmuyorum. 2-3 yaş büyük ya da küçük olabilir. Küçük olması tercihimdir. Yaş farkı sevmeye engel değil ama evlenmeye engel olabiliyor bazı durumlarda.
yani bazı şeyler yaşa değil de yaşanmışlıklara bakıyor yeri geliyor yaşlarca küçük biri çok olgun konusup yaşlarca büyük biri çocuksu olabiliyor. bu biraz karsındakinin karakterine bağlı bişey.
Yaş farkına takılmamak lazım önemli olan ruh uyumu. Yakın yaşlarda olmak illa o ilişkinin güzel olacağı anlamına gelmiyor. Aldatan ayrılan çiftlerin çoğu aynı yaş grubunda. Mutluluğun garantisi değil yani.
Şöyleki çok uçuk rakamlar var Misal 20 yaşında bir kız 60 yaşında biriyle yapamaz şayet seviyorum diyorsa bunda bir iş vardır Ama elbette yaşında bir sınırı vardır Yaş farkı bir süre sonra engel oluyor
18 yaşını doldurmuş ise engel yok gönüle mantığa sevgiye. tek sıkıntı toplumun belirli kesimlerinin tepkisi. (( hoş yani tepki gösterenlerin hangisine teklif etse aynı ilişkiyi gizli olmak kaydı ile red etmez ama))
Bence taraflar reşit olduktan sonra yaş farkı da abartı değilse engel değil, ama yazılanlardan da görüyorum ki sorun bu yaş farkının göreceliliğinden kaynaklanıyor max fark kişiden kişiye değişiyor
Değil her zaman tercihim benden büyük erkekler daha olgun oluyorlar neticede erkekler bayanlara göre daha geç olgunlaşıyor kendi yaşıtlarım tercihim değildir
Eğer sizden büyük ise ileride çok fazla üzülebilirsiniz, gerçekten. Lakin sizden küçük ise lütfen dikkat edin, siz onu üzebilirsiniz. Tabi bu genelde lise-üni yaş sınırları için geçerli.
Erkek buyuk olursa olgun oluyor kadin erken olgunlaştığı icin sorun olmaz.. fakat kadin buyuk erkek küçük ise bu tamamen özel durum.. olabilir ysni uyumlu ise