Biliyorsunuz. Son zamanlarda insanlarda bu görüş hakim. Bu zamanda evliliğin bittiğini, hükmü kalmadığını, gereksiz bir adım olduğunu söyleyenler var. Ya sizce? Evlilik aptallık mı? Sizin bu konuda düşünceniz nedir?
"Bu zamanda evlenmek aptallıktır" diyenler haklı mı?
Doğru kişi filan yazmışlar. Doğru kişi diye birşey yoktur.
Bir tarafın sürekli alttan alması gereken bir birliktelik türüdür. Yoksa yürümez.
Evet aptallıktır hele hele erkekler için. Bakın boşanma oranlarına. Ve bu boşanmalar evliliğin ilk 5 senesinde meydana geliyor. Daha borcunu bitiremeyip g. tünü doğrultamayan adamlar bir de karıya nafaka ödemek, tazminat ödemek zorunda kalıyorlar.
Peygamberimiz Hz. Muhammed (S. A. V) ise bir hadis-i şeriflerinde; “Nikâh, benim sünnetimdir (emridir, uygulamamdır). Sünnetimle amel etmeyen (uygun yaşamayan) benden değildir. Evleniniz. Çünkü ben diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuzla övüneceğim.” buyurmuştur.
Ayrıca Nur Suresi 32. ayette evlendirmenin ehemmiyetine yer vermiştir Yaratan. Şimdi diyorum ki karşında Yaratan ve hangi kendini bilmez der ki “evlilik aptallıktır. "
Evlilik aptallık değildir. Evlilik çevremizde genelde bazi seylerden kaçış olarak kullaniliyor ailenden baskidan vs sevmeden evlilik oluşuyor. Buda bosanmalari kaçınılmaz kılınıyor. Severek anlayış çerçevesinde evlilik asla aptallik degildir tam tersi guzel birseydir. Onemli olan anlayisli anlaşabileceğin birini bulmak bu donemde biraz bu zor iste.
Tamamıyla katılıyorum evlenmek çok büyük aptallıktır. bir insana inanmak , onun değişmeyeceğini inanmak, onun aile bireyleriyle uğraşmak , evlenmek çok ağır bir yük.
Doğru düzgün birisiyle değilse evet aptallıktır ayrılık getirir. Ama doğru kişiyi bulduysan karakaterli düzgünse aptallık değildir güzel yeni bir hayat başlangıcıdır bence tabi böyle biri denk gelirse 🙈 zor biraz
Evliliği cinsellik sanıyorlarsa zaten aptaldırlar. Evlilik, bir hayat yükünü birlikte omuzlamaktır. Sadece aptallar yüklerin altına tek başına girerler.
Evlilikkk nedirr yhaa önceden sözlü biri olarak diyorum hayatda hiçkimseye güven yok yeri gelir eşinede güven olmaz o yüzdenn en az 26 27inde dürüst birisini bulursann evleneceksinn yok bulamazsan hayatının tadınıı cıkaracaksın
Olacak çocuğun anasız babasız büyümesine gönlü razıysa kendileri bilir.. her imkana zahmetsizce ulaşan insanlar bir gün elindeki o imkan alındığında ne yapacaklarını şaşırırlar..
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Iki tarafta birbirinin tipinden hoslanmissa. Ten uyumu varsa. Evlilik baya iyi bisey. Herkese oneririm. Ama bir taraf bir tarafi binbir kulfetle elde etmisse arada ucirum varsa veya para vs biseyler icin evlenilmisse ozaman olay p*ka sariyor
Gücün ve aşkın yeterli ise hayır Evlilik güzel bir macera. Kavgasıda sarılmasıda zevkli Ama beceremiyorsan evliliği o kadarda acımasız
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Türk kızlarının kirli geçmişini, sadakatsiz kişiliklerini ve azgın libidolarını göz önüne aldığımızda bu devirde evlenmek enayilik ve hatta gavatlıktır.