Anneler günü kahvaltısı nasıl olmalı?

Sizce omlete gülen yüz falan çizsem daha tatlı olabilir mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Ne mutlu annenize ki sizler gibi çocukları var ve annelerini düşünerek böyle özel bir günde sürpriz yapıyorlar. Bu özel günde tam da yaş aralığınıza uygun, yapılması zor olmayan ve görünümü de göze hitap edebilecek masalar çıkartabilirsiniz. Kardeşinizin yapmış olduğunu hissettirmek istediğiniz için menünün de 13 yaşındaki kardeşinize göre olması çok uygun olacaktır.
Anneler günü sabah kahvaltısı nasıl hazırlanır?
Anneler çiçektir, anneler günü kahvaltı masası da çiçek gibi olmalıdır. Mesela renkli örtüler, o renklere kontrast tabaklar kullanılabilir. Mutlaka en az bir çeşit vazoda canlı çiçek kullanmalısınız ve belki hoş ve kısık sesle bir tatlı müzik masaya eşlik edebilir. Ve elbette masada keyifli lezzetler olmalıdır.
Anneler günü kahvaltı tarifleri :
2 Yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı un, yarım çay bardağı yağ ve bir tutam tuz içeriğini pürüzsüz şekilde çırpıp harika krepler elde edebilirsiniz. Hem çok basit hem de inanılmaz lezzetlidir. Arasına dilerseniz kaşar peyniri, dilerseniz lor yahut maydonoz, ya da bal ve kaymak koyarak servis edebilirsiniz.

Herhangi bir ekmeği bıçaklı yassı hale getirerek kesip, sonrasında ortasını kalp şeklinde çıkartın. Tavaya tereyağı ekleyip arkalı önlü biraz kızartın ekmeği ve 1 yumurtayı dağıtmadan ortasına kırın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip sonrasında kapağı kapatın ve kısık ateşte ağır ağır pişsin. Görseli mükemmel olup sevgi dolu bir tabak oluşturacaktır size.

2 yumurta, 2 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağına yakın süt, 1-2 su bardağı un (kıvama göre ekleyin), bir paket kabartma tozu ve vanilya ekleyerek iyice çırpın. Pürüzsüz çırpıldıktan sonra harcımız hazır olacaktır. Tavaya sıvı yağ yahut tereyağını ekleyip kepçe yardımıyla top top dökün ve yuvarlak şekil almasını harcı dökerek sağlayın. Çok kısa sürede kabarıp pişeceği için çevirin ara ara ve servis tabağında çilek, muz, çikolata yahut peynir türleriyle servis edin. Çok leziz ve pratik olacaktır.

2 yumurtayı, bir tutam tuz, kıyılmış dereotuyla çırpın ve tavaya aktarın. Yayvan olmasına dikkat edin ve hafif pişince yarım ay olarak katlayın ve arasında kaşar peyniri ve maydonoz ekleyerek mükemmel bir omlet çıkartın ortaya.

Elinizdeki en büyük patatesi iyice yıkayın ve haşlayın. Haşladıktan sonra yarım ay şeklinde bölün ve sonra içlerini kaşıkla çıkartın. O çıkarılan içe kaşar rendesi ve tereyağ ekleyip karıştırıp tekrar ekleyin patatesteki oyuğa. Sonra salam, sosis yahut sevdiğiniz sebze ve şarküteri ürünlerini ekleyip 10 dakikalığına fırına verin, inanılmaz lezzetli ve pratik bu lezzete anneniz bayılacaktır.

Sosisleri minik rulolar haline getirip içerisine kaşar koyabilir, domates salatalıkları kalp şeklinde doğrayabilir, kızarmış ekmeklere reçelle kalp çizebilir, sebzelerle annenizin ismini geniş tabaklara yazıp onu öyle masada karşılayıp sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Anneye sürpriz kahvaltı konusunda aklıma gelen en yapılması pratik ve sevgi dolu önerileri sıraladım, annenizle güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle ^^
Cevap
3Cevap
Zeytin vb. ile yüz çizebilirsin aslında. Bence annenin kahvaltıda her gün yediği bir şeyler hazırlamayın. Farklı bir şeyler olsun..
Mesela bir krepi omletle ve portakal dilimleri ile çok güzel süslenmiş, üstelik malzemeler de, hazırlaması da çok pratik ve kolay bir Anneler Günü kahvaltısı olmuş, kardeşinle de rahatlıkla hazırlayabilirsiniz bence.

Anneler gününde yapılabilecek sürprizler de Anneler Günü Kahvaltısı kadar önemli bir şey bence. Bunun için de Siz de kardeşinle kahvaltı hazırladıktan sonra mesela elinizle bir kart hazırlayabilirsiniz.
Aleykümselam peynirli krep ya da yumurtalı ekmek yap derim bu arada yumurtalı ekmek müthiş bisey
Bende çok seviyorum ama annem pek sevmiyor kızartma olduğu için bak canım çekti yemeyeli yıllar oldu evde kimse yokken yapıp yiyeyim :)
Krep daha hiç yapmadım başka çok yemek yaptım ama krep daha yapmadım
Denerim hani kızartılıyor ya o yüzden. ya mutfak ile aram bayağı iyidir hatta en son ayıptır söylemesi ilk defa olmasına rağmen incecik yaprak sardım ama ilte keep hiç nasip olmadı :)
yumurta yap, zeytin peynir çıkar basit hazırla işte.
Hayır gerek yok öyle süslü püslü şeylere. Normal bir kahvaltı hazırla ama herzamankinden biraz fazla çeşit olsun. Gayet güzel olur anneniz de çok beğenir. :) Şimdiden afiyet olsun.
ya yarın anneler günüydü dimi :/ Tüh napıcam şimdi :(
hepsi tam olsun yeterli =)
mücver tabi annen seviyosa
ekmek kizart :)
Çok basit
Çizme de; üstünü gülen yüz gibi süsle bence ;)
menemen
Basit ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?