Evliliğin temel kurallarından biridir, birlikte yatmak. Çiftlerin hem duygusal hem de bedensel olarak birbirlerine yakın olabilmelerinin yoludur. Her evlilikte yaşanabilecek ufak tefek kavgalar yüzünden eşinizle yatağınızı ayırır mısınız? Eşimle kanlı bıçaklı iki düşman bile olsak o yatağa birlikte girerim.. Eşinizle tartıştığınızda yatağınızı ayırır mısınız?
Uzun denebilecek bir süre evli olmam dolayısıyla sanıyorum cevap verebilirim. Evlilikte yatak ayırmak dünyanın sonu değildir arkadaşlar. Bunu doğru bulamayabilirsiniz. Fakat sandığınız gibi, eşinize kızıp bir gece kanepede uyudunuz diye evlilik çatırdamaz. Evlilikte ufak tefek tartışmalar olabileceği gibi çok sık olmamak şartıyla bu tarz tripler de olabilir. Önemli olan bunu sürekli hale getirmektir. Bir gün trip atarsınız. Ama ertesi gün bir taraf diğerinin gönlünü alır ve sarmaş dolaş utursunuz. Çoğunlukla sevgi ve saygı galip gelir.
Gariptir, hikmetini evli olmadığımdan bilmiyorum ama kadın çok büyük bir yanlış yaptıysa, ceza mahiyetinde “karınızı yatakta yalnız bırakın” tavsiyesi var peygamberden (asm)..
Yatakta yalnız bırakmak bir ceza türü.. Yani çok büyük tartışmamız gerekiyor ki ayırayım..
Ergen misiniz mk tartıştık diye yatak ayırmak bence gereksiz bir hareket. Kendi adıma konuşacak olursam böyle bir durama müsade vermem gerekirse haklı olduğum bir tartışmada bile özür dilerim. Ben kırılanı kırmaktan değil tamir etmekten yanayım. Çünkü bazı şeylerin yenisinine sahip olmak zor.
aynı çatı altında ayrı yatak söz konusu bile olmamalı. bazı sorunlar karşısında insan belki bir süre uzak kalmak isteyebilir ama aynı ev ayrı yatak diye bir durum bence asla...
Hee günümüz güllük gülistanlık olmayacaktır tabi ama yatak ayırmak aman aman asla ayırmam ayırmasına da asla müsade etmem ikimizde birbirimize çok sinirlenmişsek eğer yatağa beraber girecek kadar gönlünü alırım yatağa b3raber girer yine uyuruz ama zorla evlendirilmemissek eğer ailelerimize anlaşamıyoruz olmuyor deyinceye dek ben yerde yatarım. Birbirimizi sevmeden evlenmişsek aynı yatağı paylaşamam aile ile beraber kalıyor isek ben yerde yatar kapıyı kitlerdim. Bazen zorla evlendirilmemeler oluyor ailelerde..
Bizim kültürümüzde kız istemeye giderken kizin gönlü yok ise belli etmesi için damat adayının kahvesini tuzlu yapılır. Benim niyetim yok mesajı verilir. Şimdi o görgü kuralı bir eğlence anlayışı olmuş.
Evli değilim ama ilerde evlenirsem eşimle asla yatağımı ayırmam. Çünkü bilirim ki yatağın ayrılması o tartışmadan sonra daha da büyüyecektir. Zamanın geçmesini beklerim ama aynı yatakda yine yatarız. Belki yatakda geçirdiğimiz vakitler o tartışmayı ikimize de unutturup güzel dakikalar yaşatır.. Kim bilir?
Evli degilim ama öyle Küçük Şeyler içinde yatak ayranları da bir şey diyemiyorum çünkü en ufak şeyi bahane edip yatakları ayırmak çok saçma geliyor bana
Evliliktir bu, tartışma olur şu olur bu olur, belki de gereksiz bir neden olur ama sabah uyandığımda eşimi göremeyeceksem eğer evliliğin ne anlamı kaldı ki? Aynı evin içinde iki yabancı gibi ne o öyle :( Bu böyle gittikçe sonraları araya soğukluk girmeye başlıyor tabi. Eşler arasında iletişim, sıcaklık azaldıysa az muhabbet tez ayrılık getirir duyurulur!
Bekarım ancak evli olsam hiçbir şekilde yatağımı ayırmam, çok sinirliyse arkasını dönsün uyusun sabah konuşuruz ama kalkıp gitmesin yanımdan eşim olacak kişi, ben de gitmem şahsen. Çocuk gibi davranmaya gerek yok.
Evlilikte yatak ayrılmamalı. Her ne olursa olsun.. çocuk gibi küsen ya da kendi rahatı için yatak ayıran oda ayıran insan kimsenin kanına girip evlenmesin!
Tartışmanın büyüklügüne bağlı ama ben ayırmam yani kavgada etsek ne yapsak aynı yatakta uyumak lazım.. ayırmak yerine birbirimize sarilmadan uyuyabiliriz
Her tartismada yatagi ayıran yatağa küs giren soluğu adliye koridorlarında alır er ya da geç bu kaçınılmaz sonuçtur kim ne derse desin kimse kimseyi terbiye etmesin bununla🙃
Eşe, aşa işe küsülmez. Evli değilim, ileride böyle durum olursa ayırmam yatağı ama araya yastık koyarım. Zaten sabaha o yastığı kendim deviririm. Uyku sersemi olduğumdan sabahta yastığı niye kaldırdın diye sitem eder barışırım ya 😂😂
O yatak ayrılırsa sonsuza kadar asla birleştirmem. Bu yüzden ya ayrılmayacak ya da ayrılıyorsa asla birleşmeyecek. Tükürdüğünü yalamak bana göre hoş değil artı seven insan aşık olan insan asla yatak ayırmaz.
Yo evlilikte öyle temel kural yok bazen ayrı yatılır. Herkesin dinlenme hakkı vardır. Ben çok dönerek yatıyor isem eşim rahatsız oluyorsa ayrı yatarım. Kavgada ise tam tersi sararım ben.
yatagini ayiran normal deyil ve iyi birşey de deyil, çünkü hep böyle yaparak cinsellikten de soguma oluyor, o yüzden her ne olursa olsun ayni yatakta yatilmasi gerekir
Yok be, büyük birşey yapsa ayrılırız zaten ufak şeylere beni yumuşatmak çok kolaydır böyle birşey yaşayacağımı sanmam. İki oynaşsa tavım gelecekteki eşim mucks.
Aslaa... bu zarar verir. Yapilmasi gereken alttan almak onu onemsedigini hissettirmek sevdigini gostermek olmali. Evimin huzuru esim olur benim icin. Yatak onsuz soğuk gecelerse anlamsiz olur. Ayirmam sarilip yatmak kadar guzel bisey var mi ya