"Bu devirde her şey ateş pahası olmuşken düğünden sonra yüzünü kim bilir ne zaman göreceğin insanları 2-3 saat eğlendirmek için harcayacağımız parayı kendimize, evimize ve doğacak çocuklarımıza harcayalım. Bence israftan kaçınmış oluruz. " Düğün yapmak istemeyen sevgiliniz size böyle bir açıklama yapsa ne cevap verirsiniz? #Penguensoruyor
Sevgiliniz düğün yapmak istemezse ne tepki verirsiniz?
Devir maalesef çok değişti. Eskiden bir düğün olacağı vakit, tüm mahalle/köy seferber olurdu, maddi manevi herkes elini taşın altına koyardı, öyle düğün salonu filan da hikâye idi.
Söz kesilir, nişan yapılır, yemekli davullu zurnalı bir düğün ile tamamlanırdı merasim.
"Ev ev üstüne olmaz" diye bir sözün etkisine kapıldı gençler. Oysa kaynananın ocağında pişerdi gelin, nesilden nesile geçerdi ev ve eşyalar. Tabi şimdiki gibi hoppa zıppa değildi kaynanalar, hayat görmüş, tecrübeli ve bilgi sahibi idiler. 20-25 yaşına gelmek hayatta doğru kararlar alınacağının garantisini vermez. Başımızda daima bilgili, tecrübeli büyüklerimiz olmalı...
Maalesef devir çok değişti, biz bu değerlerin tamamını yitirdik!!!
Dugun istemiyoruz, aileleri de ikna ettik. Turk aileleri genel olarak dugune alistigi icin dugunsuz bir evliligi eksiklik olarak goruyorlar. Kuzenlerim sasirdi dugun istemiyorum deyince. Her kizin cocukluktan beri hayalidir falan dediler ama gercekten ben hic oyle hayal kurmadim. Mafya lideri olmanin hayalini bile kurdum ama düğünüm olacak hayalim hic olmadi. Evlenecegimizi acikladim aileme, tarihleri konustuk, nasil olmasini istedigimi anlattim. Ilkin itiraz ettiler, beni taniyorsunuz gelinligin icinde takma kirpiklerle ve kilic elimde pasta kesecek kadin degilim ben, o ben degilim dedim. En azindan bir mekan tutalim organizasyon falan dediler. Davetliler 100 kisiyi asacak oyle bir durumda, ben de cagirmazsak olmaz dedikleri kisilerle ne kadar zamandir görüşmediğimi anlattim. Simdi aile arasinda bir nişan ve nikahla bu isi halledecegiz. Sonrasinda bir yemek olur, sonra biz arkadaslarimizla after party yapariz yine de erkek tarafini imam nikahi olmamasi konusunda ikna edemedik, babam imam nikahi hakkinda ne diyecek merak ediyorum😅
Ya bütün kadınlar sallamış burada. Azıcık dürüst olsanıza siz ya. Düğün istemeyen adamın alnından öperlermiş. Tabii tabii yazması çok basit nasılsa. Ananız duysa alnınıza yapıştırır terliği ne demek düğün istemiyorum demek diye. Olmalı düğün olmalı. Bu mutluluk herkesle kutlanmalı. Fesat insanlar kimin umrunda? O gün kardeşinizi bile s*klemiyorsunuz zaten neyin kafası bu? Ileride izleyip güleceğiniz anılarınız kalsın azıcık dürüst olun. Dışarda sorsan düğün isterim yoksa gitmem diyecek yüzsüzler bile var burada. Hepiniz salliyorsunuz bacım belki gören olur koca bulurum diye. 😀
Böyle düşünen bir sevgiliye tekrar aşık olunur. Aklıyla bin yaşasın. 50 60 bin masraf ediyorsun herşeyin en iyisini yapıyorsun 4 saat için sonra arkadan salon küçüktü, sıcaktı, pisti dardı, pasta bayattı, kola gazsızdı, su ılıktı ve benzeri bir sürü eleştiri. En iyisi bir nikah, il dışı uzaktan gelenlere güzel bir yemek sonra herkes evine.
Zaten yapmıcam... O kadar paraya Balkanları ve Avrupa'yı gezeriz. Evlen çocuk yap aynı senaryo bende işlemez Bunu kabul eden biri olursa sade bir nikah tamamdır Bu ülkede düğün zarfı yüzünden ilişki bitiren var 🤣🤣🤣🤣
Ya şimdi " bence çok mantıklı abiiğğ, bende düğünü saçma buluyorum " diyen hemcinslerim çıkacak ki bu tamamen bir farklı olma çabası bence. bir kerede açık olun be kardeşim. Tamam bu şahşahalı partilere, lüx salonlarda, kır bahçesinde, havuz başlarında, lüx otellerde düğün yapmaya " ayranı yok içmeye, tahterevalli ile gidiyo şey etmeye" gibi bir durumum varsa bende yapmam eşiminde benimde durumum neyse onu yaparız. Her kadın düğün ister arkadaşlar bu özel bir gün ve saçmalık değil. Saçmalık sırf lüx düğün yapmak için bolca kredi çekmek oluyor. Sırf farklı görünmek için ve erkekler " ne kadın ama düğün istemiyor." Desin diye olmadığınız biri gibi görünmeyin. Ha bu arada yorumumun altına " herkes aynı değil abiiii" , lam cim falan yazmayın ben hemcinslerimin içini bilirim o yüzden çok önemsemiycem.
Birebir katılıyorum, çoğu kadın düğün ister, herkes bütçesine göre yapar zaten. Saçma olan bir durum yok, saçma olan bütçeyi aşıp zorlayacak derecede masraf yapmak.
Gereksiz masraflara kesinlikle karşıyım. Her şeyin ateş pahası olduğu şu dönemde teflere, mendillere, testilere verecek param yok. Ama düğünüm olsun isterim. Kendi sevdiklerimle, ailemle en mutlu günümü paylaşmak isterim. Hayatında bir günün yıldızı olması şansı oluyo çoğu insan için. Akrabaların ne dediği umrumda olmaz, komşuların ne dediğini önemsemem. Ama annemin babamın eşimin ailesinin mutluluğumuzu görmesini isterim. İnsanlar heves ediyor öyle şeylere, özeniyorlar. Ben de düğün falan istemiyordum ama artık öyle düşünmüyorum. Kendimizin mutluluğunu başkalarının ağzına laf vermekten daha önde görürsek, bütçemize göre düğün yaparız. Yok eğer etraf ne der, amma güzel düğün yaptılar dedirtmek için yapılıyorsa zaten boşunadır.
Bende seninle aynı fikirdeyim. Hatta düğün yapacak para olsa diyelim; o parayla yurtdışına balayına gitmeyi tercih ederim yine kendimize harcamış oluruz. Ama tabi aileler ne der bilmiyorum. Ben anneme bir ara ben nikahtan gitcem düğün istemiyorum dedim "dul musun sen o ne demek" gibi bir cevap verdi bana. Tek benim isteğimle olacak şey mi bilmiyorum doğrusu. Bizim milletimizde elalem ne der algısı çok fazla.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Abartmayın sizde ya. Bir düğün yaptınız diye batmazsanız. Ayrıca yüzünü görmeyeceğimiz insanlar için değil, kendimizi mutlu etmek, güzel anılar biriktirmek için düğün yaparız, aynı zamanda da sevdiklerimiz eğlensin isteriz. İmkanı olan yapar, imkanı olmayan da yapmaz ya da bütçesine göre yapar. Bu kadar abartmaya gerek yok. Saçma sapan şeylere bir ton para harcanıyo, düğün mü gözünüze batıyo.
Biliyorum yakın zamanda abim evlendi, abartmayın herkes bütçesine göre yapsın. Sorun kalmaz. Yapamayan da nikah yapar sadece. Bu öznel bir durum, isteyen durumu olan yapar.
Kötü değilde bende diyorum ki imkanı olan yapar zaten. Bir telefona 10 bin veren insanlar var, ya da bir parfume binlerce para veren birine salon tutmak koymaz
Biryerde okumustum çiftin biri dugun yapmayip onun parasiyla Dunya turuna cikmislar ve hic girmedigi akrabalarina para yedirmek yerine onlarca ulke gezmisler. Benimde aklima yatti gelecekteki esimi ikna edersem bende dunya turuna cikmak isterim
Ay harika olur 😄 bayılırım. Bir de düğünle kim uğraşacak Allah aşkına. Dıdısının dıdısına çerez, pasta yedirip ellerine gıybet konusu vereceğimize her anlamda kapsamlı bir tatile çıkarız miss. Yemişim düğününü. Halay başı olmak gibi bir hayalim yok 😄
Tam isabet olur bir gelinlik (en dandiği) 5000 tl bir damatlık komple 4000 tl en kötü küçük salon (sülaleler geniş ikimizinde 4 tane o salondan birleştir anca sığar) 40.000 tl ıvırı zıvırı bir dünya birşey en iyi ihtimalle 150.000 tl gidiyor ne gerek var? Hiç görmediğim akrabaları mı eğlendiricem? 90.000 tl ye mis gibi araba alır veya yenilerim evimin eşyasını en iyisinden dizer kalan paralarda avrupa turuna çıkarım.
Ben zaten düğün yapmak istemem çünkü düğün denen saçmalık insanlara karşı gösteriş yapmak karnını doyurmak için gereksiz yere yapılan bir masraf olduğunu düşünüyorum, zaten benim öyle oynamak zıplamak gibi bir durumda var o yüzden düğün istemeyen kız benim için baş tacı olur.
Bende çok masraf yapmak istemem. Sade bir düğün yeterli. Ama hiç yapmamayı kabul etmem. Benim için düğün sevdiğim insanlarla böyle bir günü kutlamak. Bana uzak akraba gelmişse annem babam için gelmiştir. Onların sevdiği insanlara da laf edemiycem. B. kunu çıkardılar bu devirde erkek olsam evlenmezdim 😂😂
Valla bende düğün istemiyorum küçük aile arası bir kutlama yeter parayı balayinda çar çur edelim istiyorum çapulcu akrabalar eğlensin halay çeksin diye masrafa giremem ki zaten düğünlerden tiksinen bir insanim kocamla upuzak bir yerde 10 yıldızlı bir otelde gerdeğe girmek daha cazipp
Açıkcası her kadın düğün ister bence istemese bile içinde ukte kalır ve ilerleyen zamanlarda eşini suçla ya bilir aynı zaman da aile faktörü de var düğün yapmazlarsa tartışma çıkması ihtimal. O yüzden yapılmalı pahalı da olsa bir kere yapıyorsun.
Yıllardır her yerde ve her kişiye söylediğim sözdür: "Düğün yapmak gereksiz ve mantık dışıdır." Bu suretle düğün istemeyen, sade bir nikah dileyen, düğün için harcanacak olan parayla Avrupa'dan girip, Uzakdoğu'dan çıkmayı düşünen her kadın başımın tacıdır. Yıldırım nikahının şak diye yapılacağı kişidir.
Ben de düğün taraftarı değilim, oynamayı da hiç sevmem zaten. En fazla 200 kişilik ufak bir kutlama yapılabilir. En yakınlar çağırılıp, gerçekten yanımızda olmasını istediğimiz insanlarla aşırıya kaçmadan eğlenilebilir. Bu şekilde aileleri de üzmeden halletmiş oluruz bence.
Bu devirde kim düğün yapmak ister ki alnından öperim keşke şimdiki gençlerde yapmasa düğün yapıp sadece borca giriyoruz sonra iki yıl üç yıl kicimizi doğrultamiyiruz düğünümüze gelenler yiyip icip eve gidince ne kadar az altın takıldı aaa düğünde ne kadar ozensizdi gelinin akrabaları yok muydu damadın tarafı alevi miydi diye vuruyorlar ki gol olsun kimse kimsenin mutluluğu için düğüne gelmiyor bu devirde issizlik hat safada üniversite okuyanlar çaycılık yapıyor bana gelip düğün yapmayalım diyen adamın alnından öperim ben
2-3 saat eglendırmek degıl amaç bırlık beraberlık eş dost akrabayı yanında hıssedebılmek ben dügun yapayım da takı falan da takmasınlar yeter kı geldınler 😊
Benim demek istediğim o değil. Sözde akrabalar ama sen evlenene kadar piyasada yoklar, arayıp sormazlar ama sen "düğüne çağırmazsak da ayıp olur" falan diye düşünürsün. Şimdi ben böyle akrabayı ne diye çağırayım?
Benim de düşüncem olmamasından yana fakar düğün olmadığında genelde altın para da olmuyor. Bu işleri borç olarak görüyorlar yani ailen kimlere takı taktıysa onların da gelip takması gerekiyor gibi düşünüyorlar
Düğün dinimizce gerekiyormuş sanırım tam emin değilim. Eğer öyleyse mecbur yapacağız ama değilse tabii ki eşimle harcarım eksiktir balayıdır onlar harcanır yani, daha mantıklı.
Ben de istemem düğün. İnsan ailesi için yapar düğünü sevdikleriyle eğlenmek için. Bennim annem babam yanımda olmiycaksa düğün yapmanın bir manası yok bana göre.
İmkan varsa yapılır. Sonuçta çoğu kız ben istemem falan dese de ister içten içe. Onlar istemese de ailesi ister yani bir yerde patlak verir. İmkan yoksa çok ta çiftler de anlaşmışsa çok ta önemli değil.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Valla sırf istemediğim akrabalarla 2-3 saat beraber olmamak adına kabul ederim. Lan zaten bu yaşta gelinlikte yakışmaz. Tüüü. Vazgeçtim düğün yapmıyorum.
Düğünleri gereksiz buluyorum parasında da değilim gereksiz yani. Banane elalemin eğlencesinden. Düğün yerine dillere destan bir balayı hazırlarım 40 günlük daha iyi
Ben sade nikah istedim o düğün. Onun dediği oldu pişman oldu. Düğüne o kadar masraf yerine doğu ya da batı turu yapmak, ihtiyaç sahiplerine yeme içme gibi yardımlarda bulunmak daha mantıklı. 3 saat içi. 2.500 TL gelinlik yerine 150 TL maksimum her zaman giyebileceğim düz elbise giyebilirdim. 8 000 TL düğün yerine Karadeniz turu ya da 2 000 TL daha fazla verip yurt dışındaki turlara katılabilirdik. Saçma geliyor.
Milyarlar verip milleti eğlendirmek bana son derece saçma geliyor. Yakın çevre ile küçük bir eğlence kafi olmalı. Düğüne harcanacak olan para da omuzlara yük olmaktan çıkar.
Nr kadar aklı başında bir sevgili edinmişim diye tekrar aşık olurum takıyı nikahta taksalar iyice bir yeriz hiç yer tutma sıkıntımız da olmaz para cebimize kalır
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evleneceğimi hiç sanmıyorum. Oldu da evlenmeye kalktım, ne düğün ne kına gecesi, ne şatafatlı bir nişan. Gelip beni isterler yüzük takılır sonra nikah töreni. Bu kadar.
Böyle şeyler 1 defa oluyor borç ödenir ama hayaller 2. defa yaşanmaz ben yaparım abiğ
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben düğünümü başkalarını eğlendirmek için yapmam kendim mutlu olacağım şekilde isterim bide bu çıktı önceden niye düğünlere başkalarını eglndirmek gözüyle bakılmıyordu herşeye bir kulp takılıyor zaten şimdilerde
Elit güzel bir nikah olursa sorun yok. Sıradan bir nikah olmaması şartıyla.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Amaç sadece başkasını eğlendirmek mi sevdiğinle sevdiklerinle bence deli gibi eğlenmek için değer ailevi değerler güçlenir 4 yıl önce salına beş bin verdik pişman değilim
Bende anlayışla karşılarım düğün resmen para israfı. Arkamdan dedikodu yapan insanlara kına gecemde çerez dağıtıp düğünümde pasta verip onları doyuracağıma giderim yurtdışonda tatil yaparım
O düğün fazla bir masraf tutmuyor ki 1500 2000 lira salona verirsin 1500 lirayada isteğe bağlı yemek bu kadar düğün olmadan da kimse takı takmaz 3 kuruşun hesabını yaparken 1000 liralık ganimeti kaçırma :)
ben de istemiyorum. evlendikten sonra strese girip sıkıntı çekip tartışmaktansa düğün yapmama taraftarıyım ben düğünün bana katacağı bir şey yok zaten biz evlendik diye anons yaptırırız djfhdkjsk