Aşk tanrısı olan İştar'ın bir diğer sembolü de kalp sembolü'dür. Bildiğiniz üzere insan vücudunda bulunan biyolojik kalp, günümüzde kullanılan kalp sembolüne benzemez. Bunun nedeni ise Kalp sembolünün İştar ve Marduk'tan gelmesidir. Kalp sembolünün orta ve üst kısmı İştar'ın kalçaları, alt kısmı ise Marduk'un küreği Marru'dur. İştar'ın kalçaları ile Marru küreği birleşince kalp sembolünü oluşturur.İşte sevgililer günün mimarları... görmez olaydım bir bizim hacı emmi ile Hatice teyzeye benziyor 🤣🤣
Marduk’un kazması ve İştar’ın kalçalarından (Kalp sembolü günümüze bu iki mitik sembolle gelmiştir) Sevgililer gününe yorumlar😉?
Bunu hep soruyordum "Hangi mal icad etmiş bunu" diye. Ilk defa şeriatçı kesilip "Puttur bu put' diye hoşuma gitmeyen bir şey hakkinda abuk subuk ithamda bulunayım geldi. O kadar gıcığım o sembole
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Marduk’un kazması ve İştar’ın kalçalarından (Kalp sembolü günümüze bu iki mitik sembolle gelmiştir) Sevgililer gününe yorumlar😉?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bunu hep soruyordum "Hangi mal icad etmiş bunu" diye. Ilk defa şeriatçı kesilip "Puttur bu put' diye hoşuma gitmeyen bir şey hakkinda abuk subuk ithamda bulunayım geldi. O kadar gıcığım o sembole
cidden mi aklıma giren bu gereksiz bilgi :D vay canına dedim
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!