Aşkın kitabında 'reddedilmek' diye bir algının olduğunun bilincinde olmalıyız. Bakın her 'aşk başlayacak mutlulukla devam edecek' tadında bir ütopya yok. Bazen ne yaparsanız yapın olmuyor, kalbiniz severken beyniniz olmaz diyor veya karşı tarafa tamamen nötr hissiyatlarınızdan uzak kalıyorsunuz. İstemediğiniz kişileri böylelikle hayatınıza dahil etmeden 'üslubunca reddediyorsunuz' umut vermemek geleceğine sanrılarla ışık tutmamak için. Fakat işler istediğiniz gibi gitmiyor her zaman; reddettiğiniz kişi size saplantılı şekilde 'sevgi besliyorsa' beyninizden vurulmuşa dönebilirsiniz. Defalarca reddetseniz bile o size olan aşkını itiraf etmekten 'umut fakirin ekmeğidir' mantalitesinden çıkamamaktan kendini alıkoyamayacaktır. Belki yıldırma politikasından ani boşluğunuzdan yakalar duygularınızın yoğunlaşması sonucu kabul edersiniz kim bilebilir... Kanımca reddedilişlerin ardından kişinin peşinde koşmak 'her ne kadar zor olsa da' bırakılmalıdır. Zaten başlı başına ilk etaptan beri uyumsuzluk olduğu aşikar istenmediğiniz yüreğe sığınmaya çalışmak gereksizliktir. Şahsen daha önce reddettiğim kişiye ikinci kez şans vermem. Sonrası benim için geçerli değildir, anlık hissiyatların sonucunda kararlar verebilirim. Ardımı dönüp gittikten kesin kararımı bildirdikten ileri gelen sinyallerde 'ikinci şans' maalesef yoktur.'Şans meleğim nerelerdeydin' modunda mısınız; ilk önce reddettiğiniz kişiye daha sonra tekrardan şans verir miydiniz veya zaten reddetmişim üstelemenin anlamı yok diyenlerden misiniz?
Daha önce reddettiğiniz kişi ısrarla şans vermenizi isterse o şansı verir misiniz?
O ilişkinin temeli çürük zaten yürümez o iş. O nedenle ya baştan iyi düşünüp reddetmemek lazım ya da sonradan hiç görüşmemek lazım. Bir insana acidigin için o üzülmesin diye onunla çıkamazsın çok saçma olur. Kendine eziyet olur.
Ben bir kişiyle ben daha önce bir kişiyle bir şeyler yaşamayı istememiş olmamın bir sebebi vardır, bundan dolayı bu kişi tekrar gelse dahi insanın yine aynı kararı veririm, çünkü sevgi şans işi değildir sevgi önemlidir.
Merhaba, Daha önce reddettiğim kişi ne yaparsa yapsın yine şans vermem! Kime şans versem elimde patladı. Hiç gerek yok! Israr ile olmaz, içten gelmeli!
Böyle konularda kendimden emin olmadan cevap vermem. Hayır dediğim bir konunun üzerine ısrar edilmesini de sevmem, sanırım sans vermek yerine sinirlenmeme sebep olur bu durum.
Ben bu hatayı yaptım sevmediğim halde sırf karşı taraf sevdiği için devam ettim. Ruhumdan zamanimdan psikolojimden verdim. Sanırım şu hayatta yaptıgim en büyük hatalardi. . Baştan kestirip atmak bir kere üzmek gerekirken farkında olmadan bin kere üzdüm. :/ Keşke şimdiki aklım ve fikirlerim olsaydı..
eğer ki ben o kişiyi sevmiyorsam ve onun bana sevgi göstermesine izin verirsem, bu işkenceye döner. buna katlanmak çok sinir bozucu bence. sevmek bambaşka bir şey sen sevmediğin sürece hiçbirinin anlamı yok hatta rahatsız edici
Reddetme nedenime ve o insanın şans istedikten sonraki hal ve hareketlerine bağlı bir durum biraz da ancak o insana karşı içimde hiçbir his yoksa ne olursa olsun kabul etmem kesinlikle.
İnanmıyorsam sırf ısrar ediyor diye şans vermem. Kesin kararımdır. Zaten istemediğim bir şeyin ısrarla tekrar edilmesine çok sinir oluyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
hayiŕ vermem. sonra diyecek ki madem istemiyordun niye umit verdin. reddedisler kesin olmali karsi tarafin sagligi icin. genel olarak kendime gelirsek bana acilan kim olursa olsun tanimak icin sans veririm reddetmem onyargi ile.