Evlilik, flörtten farklı bir olay. Evlenilecek kadar değerli bir kız/kadın bulmak çoook zor. Öyle birkaç kişiyle çıkarsın, eğlenirsin ama iş kendine eş, çocuğuna anne seçmeye gelince ciddileşiyor. Her kızdan anne olamayacağı gibi hepsinden eş (karı) de olmaz. Keza her erkekten de baba olmaz. Burada cinsiyet ayrımı yapmıyorum; yalnızca kendi penceremden bakıyorum. Şimdi feministler yorumu başka yere çekmesin.
Hülâsa arkadaşlar, evlilik için ilk şart kendine uygun bir aday, sonraki en önemli şart ise para. Ben de her ikisi de olmadığından mütevellit, ahvâlim pek de hayr-a alâmet değil. Ancak şöyle de bir şey mümkün ki aday olsa para bir şekilde toplanır. Lakin aday da yok. Yani yok dostum, yok. Yaprak kıpırdamıyor :)
Evlenmiyorum çünkü bu ülkede evlenen erkek tabiri caizse tam bir ahmaktır. Mevcut yasalar sağolsun resmen erkekleri evlilikten vazgeçirmek için yapılmış. Evlendin ve diyelim ki boşandın. Aldatılsan dahi tazminat, süresiz nafaka, velayet, mal paylaşımı, çocuk haczi, düğün hasılatının kadının sayılması gibi durumlarla karşılaşıyorsun. Kadın tek lafıyla seni kendi tapulu evinden atabiliyor. Yani demem o ki evlilik erkek için yasal köleliktir bu devirde. Tabii bu ülke için söylüyorum bunları. Yurtdışında bu tarz saçmalıklar yok..
Evlenmek sanki ürükütücü geliyor... keskin karakterli olan birinin büyük kayip vererek yapabilecegi bisey. Ha, Teamplayer degil misin diye sorarlar adama bunun üsütüne. Ben de derim ki bizim kültürümüz de evlilik pek Teamplayer üsütne kurulu degil. ya kadin esine maddi istekleri ile zorbalik uygular, ve ya erkek kendi türk erkekligi yüzünden isteklerini yaptirmaya calisir.
Ewet bilinçli farkında olan kişi çocuğu büyütmek gerçekten sanat sadece çocuğa baba da değil seninle arasında şema enerjisini bile dengeleyebilmeli bilinçli evlilik sorunsuza yakın evlilik...
Çünkü bir birey olmanın farkındalığını yaşamak istiyorum. Biliyorsunuz ki toplumumuzda kadınlar kendi seçtikleri hayatı her daim yaşayamayabiliyor. Önce baba kapısında bir takım dayatmalara ya da engellere maruz kalıyor, daha sonra koca kapısında.. Bunun adı sevgi, kıskançlık vs oluyor. Tabi herkes için aynı durum geçerli değildir. Bu noktada genelleme yapmak çok doğru olmaz. Kişinin mutlu olmak için illa ki bir eşe mi ihtiyacı olmalıdır? Yalnızken de mutlu olamaz mı? En azından birey olmayı başarmış kendiyle mutlu olmayı başaran insan ilişkisinde de karşı tarafla mutluluğunu paylaşır. Elbetteki sorunlar da olacaktır. Bunların üstesinden kolaylıkla gelmeyi başarır. Bunun yanında elbetteki çocuk yetiştirmek ona doğru anne baba olabilmek büyük sorumluluk.
Anlamadığım şey, neden evlenmem gerekiyor ki? Evlenmek şart oldu resmen. Yani illa bir bellirli yaşa geldiğinde "tamam artık evlenmelisin" deniliyor. Evlenmezsen "evde kaldı yazık" deniliyor. Ben gerçekten iğreniyorum. Evlenmek isteyen evlenir ama zorlama olmaması gerekiyor. İstemeyene de rahat bırakın bir zahmet. Hele ki kızların üstüne gitmeyin. Okadar çok arkadaşım var ki, kafasını bozmuş halde. "beni kimse sevmiyor/ kimse istemiyor" düşünüp duruyorlar. Buna benzer düşünceler işte. Okadar saçma ki. Bir yaşam kurmak için, bir hayatımız olması için illa bir erkeğe gerek yok. Kendi ayaklarımızın üstündede durabiliriz. Ama yanlış anlamayın, evlenmek güzeldir. Ama daha karşıma nasibim çıkmadıysa bu mevzuyu zorlaştırmaya gerek yoktur. Kaderde varsa olur, illa pazara çıkıp erkek aday aramama gerek yok. Allah çıkartır karşıma. Eğer çıkmazsada yine nasip.
Evlenmiyorum çünkü ayrilmak istedigimde öldürülmeyecegimin garantisi yok, evlenmiyorum çünkü kiskanclik adi altinda yapilan kisitlamalara karsi direnecek gücüm yok , evlenmiyorum çünkü onu degistirmeden oldugu gibi sevebilecegim biri henüz yok , evlenmiyorum çünkü ömür boyu her durumda onu cekebilirim diyebileceğim biri yok
Enayi değilim çünkü başkasının kahrını çekemem erkeklerin hepsi ırz düşmanı bu devirde yarın öbür gün çocuğum olsa çocuğun hayatını mahfederim diye korkuyorum düzenli bir para gelirim olsa evlenip çocuk yapardım çünkü yanlizlik kötü bişey çocuğu mu da alır kocaya tekmeyi basardim ama param yok 😭
Çünkü istisnalar kaideyi bozmaz, eğlenilecek çok kadın var ama evlenilecek kadın yok. Daha bu Dünyaya neden geldiğinin farkında olmayan, ağzı beş karış havada, nefsi duyguları aklının önüne geçtiği halde bu durumun farkında olmayan, nefsinin kölesi olduğu halde bunun farkında olmayan ama güzel ama bakımlı bir kadınla nasıl evlenilir? Evet çok güzel kadınlar var hemde çok güzel, bakışlarıyla insanın kalbine ateş eden çok güzel kadınlar var ama yukarıda bahsettiğim eksiklikleriyle varlar. Bu eksiklikler görmezden gelinir o kimselerle evlenilirse mutlaka evlilikte sorunlar ortaya çıkacaktır. Bendeki engel bu korkudur. Aşk ile şehveti karıştırmadan hal ve hareketleri okuyarak aday arayışına devam...
Çünkü çok kıskancım, geçmişi temiz biri ile karşılaşmadım ve karşılaşmanın daha zor olacağı düşüncesindeyim. Düzgün birini henüz bulamadım karşılaşmadım. Özgüvensizim, çekingenim, utangaçım karşımdakinin sosyal medya hesapları iletişimleri beni etkiler. Yeterli mi daha sayayım mı?
Paramı elin oğluna yediremem ve park kazanıp kendi istediğim her şeyi yapicam her yere gidicem tırnağıma kadar bıçak altına yatıcam oramı buramı yaptırcam doğal olan hiçbir seyin değerini bilmiyorlar yapyapmacık olucam
Diğer > Evlenilecek insan olduğunu düşünmüyorum. Sorumluluk ve dayatmalarla yaşanacak bir hayata hayır diyorum. Belgeler üzerinde kurulan bağı sahte buluyorum.
Evlenmiyorum çünkü durup düşündüğünde evlenmenin sana çocuktan başka getirisi yok. Çocuk ise nesil atlamak için yapılır. Nesil atlamak ise bilgi aktarımı için yapılır. Fakat biz ney için bu kadar bilgi topluyoruz hayatta kalmak için mi? Bizden daha önce yaşamış insanlar nasıl hayatta kalıyordu o zaman. Bence nesil atlama içgüdüsü hormonal zevkten başka bir şey değil bu yüzden gerek duymuyorum. Daha da açıklayabilirim bu konuyu fakat yazı şu an çok uzadı bence bu kadarı yeterli.
hmm.. enteresan bir noktayi ele almissin. Yalniz söyle düsün; nerden geldik ve nereye gidiyoruz belli degil. Insanlar dinler ile hayatta ki varliklarini bir anlam kazandirmaya calisiyor. Belki de hayatin amaci akli basinda insanlarin bitmemesinde yatiyor. Bunun icin illa evlenilmesi gerekmiyor aslinda. Dünyada yeterince annesiz babasiz cocuklar mevcut. birini alip yetistirip hayata birakmakta edinebilecegin farkli bir hayat penceresi bence
Aynen fakat bu da bir yere kadar gider herkesin hatalarını düzeltmeyi çalışırsak zaman elimizden kayıp gider. Bence bu durumlar tamamen tanrının varolma sorunsalı ile alakalı. Ama konu evlilikten varoluş meselesine kayıyor o zaman 😂
Ee dedigim gibi. Bence Hayatin anlami, hayatta herhangi bir anlam yakalayabilmkete. Kimi 400 beygirli arabasinda bulur, kimi yavru kedisinde kimi sosyal medyada evlilik hayatini insanlara sunmakta :D
Kadının beyanı esastır herhangi bir olay olduğu zaman suçlu ben olmasam dahi benim üstüme yüklenilecek ayrıca her türlü sorumluluğun altına sırf erkek olduğum için girmek zorunda kalacağım anlaşamayıp boşansam bile süresiz nafaka vereceğim
henüz %100 güvenebileceğim ve gözü benden başkasını görmeyen bir adam bulamadım. bulursam da evlenmek için can atmam benim için formaliteden ibaret. (çocuk sahibi olmaya da pek sıcak bakmıyorum) mesele bütün ömrü beraber geçirebilmek. :)
Evlenmiyorum çünkü evlilik öyle benim çocukken oynadığım sen baba ol ben anne bu da kızımız dediğim evcilik oyununa benzemiyor. Büyük sorumluluk istiyor. Ve bu sorumluluğu kaldıracak biri değilim. Kısaca rahatıma düşkünüm.
Çoğu kişi aldatılmaktan KORKTUĞU için evlenmek istemiyor. Kısaca önyargılı sıradan insancıklar bunlar. İlk engelde vazgeçip gidenler bunlar işte. Başarısız kelimesinin anlamı onlar.
... Önce kendimi sağlama almalıyım ve bu zaman da sevgiye ve sevilene sadık olunmuyor. Aşkına, sevgisine, sevdiğine gerçekten bağlı kalabilen biri olursa ancak. Tâbi bu işler nasip.
Çünkü , evlilik iyi günde kötü günde çiftin birbirinin , eksiklerini tamamlamasıdır benim kalbimin eksiklerini tamamlayacak birinin gelmesi bana mucize olmuş olur.
Evlenemiyorum, çünkü hem aday yok, hem de arkadaş ortamım iyi değil. Beni boş işlerle oyalayarak aşkı bulmama fırsat vermediler. Bu yüzden evlenemiyorum.
Bu ekonomik krizde enayimiyim ben ha gerçekten zengin bir kadın denk gelir yaşlı maşlı demem evlenirim, hep kızlar mı zengin arayacak biraz da biz arayalım. 😀
@Merrrryyyy haklısın ancak bunu yaşla bağdaştırmak pek doğru gelmiyor bana, kimi insan var 40 yaşında bile sorumluluklarının farkında değil kimi insan var 20 sinde bile sorumluluk sahibi, insan evlenmeye ihtiyaç duyduğunda eğer yaşı genç ise maddi ve manevi durumuna ailesi tarafından bakılır ve istişare edilerek sağlıklı bir karar verilebilir.
@ImClock bu dediklerine katılıyorum ve küçük yaşta sorumluluklarinin farkında olup bunları ustlenebilen insanlara büyük saygı duyuyorum. Sen evlenmek isteyen tayfadansin sanırım?
Maddi ve manevi olarak kendimi yeterli görüyorum. Yaşım yanıltmasın aslında 26 oraya yanlış yazmışım. Şu an içimde evlenme isteği var ve doğru insanla mutlu bir evlilik yaşayacağımı düşünüyorum.
@Okngüll benim bir tane sevgilim oldu tam sahtekardı ve ben sadece bana böylesi denk geldi sanıyordum daha sonra arkadaşlarımla konuştukça farkettim onlarınki sahtekar ne kalime tam şerefsiz yani yemin ediyorum ben öyle böyle arkadaşlar ortamında açtığımız sohbetlerle 40 kınnkide yalancı düzenbaz hele bir tanesi vardı kız o kadar terbiyeli o kadar hanım efndi güzelki o kıza bile bin bir türlü numra çevirmiş yani bu demek oluyor ki % sahtekar erkekler aksisini idda eden bir kız varsa yazsın bu oranı %99 a düşürüyüm)✋🏻
Ne desem bilemedim şimdi 🙄 Bı daha evlenmem demiyorum ama 1. Sinden çok büyük yara aldım buradaki kızlar erkeklere güvenilmez diyor ya bende karakter ile alakalı kadınlar da öyle maalesef 😔
En İyi Cevaplar