Masraf yerinde olmalı bence, ihtiyacından fazlasına gerek duymamak lazım. İllaki herkes ister istediği her şeyi almak ama bunun ilerisini gerisini düşünmek gerek evlilik sorumluluk gerektirir. Öyle flörtte ki gibi lay lay lom bir hayat olmuyor maalesef çocuğun olacak onun masrafı onun iyi hayat sürmesi için bir birikim gerekir illaki başta har vurup harman savurursan sonrasında da başın borçtan çıkmaz acı gerçekler..
Kendi paramı kazanıyorsam elbette ki bakımıma güzelliğime ve dış görünüşüme aşırı kaçmamak şartıyla masraf yaparım. Onun harici eşiminde bana ayırdıgı bir bütce olmalı (çalısmıyorsam) öncelikli ihityaclarımdan arta kalanı elbette harcarım. Masraf kişiden kişiye değişir sonucta.
İsraf kültürümüzde de benim kendi yapımda da doğru olmayan birşey sürekli fuzuli para harcayan bir insanla aynı evi paylaşmak sinirlerimi bozabilir. Paranın bol veya az olmasıylada alakalı değil dünyada bu kadar aç insan varken kimsenin lüzumsuz harcama yapmaması lazım
Arabamı alıyoruz da masrafsız olsun diye bakacaz. Ne lazımsa onun harcanması gerekir insan esinin hem maddi ihtiyaçlarını karşılamalı hemde ihtiyacı olur diye ekstra para vermelidir. Kadın çalışmıyorsa erkek herseyini karşılanmalıdır. Yeter ki sevsin para bir şekilde aşılır
Ekonomik olarak zor durumda bırakacak her harcamadan kaçınırım. İsteklerini yerine getirmek boynumuzun borcu ama bir yere kadar. 😊 Masraflı diye de sevdiğimi bırakmam.
masrafsız demeyelim de hesabını bileni diyelim evet oynar. 30u görmeden kendi evini arabasını almış adamla 30unu geçip arabası bile olmayan adam hiçbir zaman bir olmayacak biri hep daha tutumlu davranıp sana daha güzel bir hayat verme imkanına sahipken diğeri hep savurup zor günde gt gibi ortada kalacak tabi bu karşılaştırma yakın sosyoekonomik sınıftaki iki kişi için geçerli ama yine de bir alt sınıfın tutumlusunu bit üst sınıfın savurganına tercih ederim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Elinden telefon dusürmeyen kadından Sürekli alışveriş yapan Ev işlerinden anlamayan Sosyal medyalarda fink atan Anaya babaya hürmet etmeyen saygıdan uzak kadınlardan eş ve anne olmaz !!! Alırsınız 1 sene gecmeden kapiya koyarsınız yaptığınız masrafa emeğe yazık !
Bence her iki tarafta kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek maddi güce sahip olmalı. Evlilik karşı tarafa maddi sorumlulukları yüklemek veya tek taraflı sömürü şeklinde yaşanabilecek bir birliktelik değil.
masrafdan ziyade evlenince ozgur oldum kafasinda olan kadinlar bence hos kadinlar degil cunku iki tarafin. bir birine sorumluluklari var birde ohh koca para catur cutur yerim diye dusunen ler de hos degil
@Captivating pembelilerin yorumlarına baktım da, bizim prenseslerin (!) krizden haberi yok muhtemelen, devir artık tasarruf devri, koca asırlık şirketler konkordato için sıraya giriyor, bizimkilerin laflarına bak
Yo kendi masraflarini kendisi karsilayabilecekse istedigi kadar masrafli olsun ben de kendim karsilayabilecegim kadar masrafli olurum kimse kimseye muhtac kalmasin
Tutumlu olmasini tercih ederim. Tutumlu olmayan, savurgan bir insanla ayni evde yasayamazdim. Ozellikle su ve dogalgazin bos yere harcanmasina katlanamiyorum.
Ben eş adayıma masrafsız olmayı tercih ederım sonuçta bır ömür geçireceğim adamla ve huzur mutluluk onemlı herseyım iadeli onemli aç gözlülük olur bna göre
Masrafsız kelimesi biraz itici oluyor, tasarruflu demek çok daha uygun olabilir. Elbette ki tasarruflu bir eş evliliğin geleceği ve sağlığı için çok ama çok önemli ve etkilidir.
Tam tersi ne kadar rahat harcama yapıyorsa ben o kadar mutlu olurum. Diğer türlü ona güzel bir hayat sunamamayıp bunu içine atmasındansa yemem yedirir içmem içiririm
Hayatım Şimdi şöyle her şeyin Fazlası zarar olduğu gibi az da karar dengesini bulmanız lazım geliriniz gideriniz size göre harcama yapmanız gerekiyor Anlayış ve empati kurmanız gerekli teşekkürler
Kardeşim bakımlı olmak ayrı makyak yapmak ayrıdır. Bakıma ne girer anlatayım banyo yapması bakımdır banyoda kullandığı şampuanı alması bakım ürünüdür krem sürüyorsa kuru cildine bu bakımdır kılları için ağda veya lazere gidiyorsa buda bakımdır. Makyaj ise ap ayrı bir konudur. Şimdi hiç para harcamayan bir kadın krem sürüyordur vücut kıllarını almıyordur duşuna bile özel göstermiyordur. Bu yüzden bakımsız bir kadını kimse istemez.
@hakansalihoglu_88 ee tamam bende aynı şeyi söylüyorum. burda hiç masrafsız diyor bak altını çiziyorum bu kısmın bu kremi neyle alıcak şampuanı para kremi para ağdası başka bilmediğimiz bir ton şey var bunlarda hiç para harcamıyorsa mahmut abi gibi geziyordur.
Kesinlikle.. Milyar Dolarlar bile olsa Taksi yerine Otobüs
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Her masrafını ben karşılamam keyfi olarak masraf yapıyorsa kendisi karşılasın ona karışmam sonuçta üstümüze masraf almak bunları karşılamak için evlenmiyoruz değil mi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Zengin olsun tipi az cok olsun uzun boylu olsun fit olsun sağlıklı olsun kumar sigara alkol vs olmasin kari kiza düşkün olmasina evine ve karısına düşkün olsunn çalışkan olsun bide bide bide benimm olsun😍😍😍😍😍😍😍💞
En İyi Cevaplar