Ana kuzuluğunun derecesi önemli bence. bir erkek benim hayatımda yer alacaksa önce annesine değer vermeli. Hayatındaki en önemli kadına bile değer vermeyen ona saçma sapan davranan adamla işim olmaz. Annesinin dediklerine önem versin, saygı duysun okey ama ana kuzu dediğimiz kişi çok ileri düzeydeyse o da abartı olur yani insanın kendince bir ölçüp tartabilmesi, kendi kararlarını da verebilmesi lazım. Annem dedi hemen şunu yapayım da değil yani. bir de bu ana kuzusu dediğimiz kişilerin arkalarındaki anne de çok önemli bence
Anneye sevgi, saygı göstermek değer vermek ana kuzuluğunun derecesine bile girmezki o zaten olması gereken bir şey ama sondaki yazdıklarına hak veriyorum
@KafamKatliam benim de anne kuzusu arkadaşlarım var annesinin her dediğini yapmaya çalışıyor özlüyor evden uzun süreli uzaklaşmayı sevmiyor falan ama çocuk hala mantığını kullanabiliyor. Annesi ana kuzusu bir evlada sahip olmayı hakediyor. Kadın çok tatlı çok mantıklı birisi. Oğlum bence böylesi daha doğru ama sen bilirsin der hep uyarır eder çocuk da genelde dinler ama gene kendince bir sorgulama yetisi var hala
@destinna Freud demiski bir erkeğin erkekliği annesinin anneliğine bağlıdır eğer erkek asil bir kadın tarafından yetistirilmisse her kadına asil olur. Umarım anlatabilmisimdir
Böyle insanların evlenmemesi gerek bence. Çünkü sonuçta evlilik iki kişinin hayatını birleştirmesi, yani kişinin kendi ayakları üstünde durması. Anne babasına düşkün onlarla mutluysa yine onlarla kalması en mantıklısı gibi.
Merhaba, Ana kuzusu kadın ve erkek ile sağlıklı bir ilişki olmaz! Hemen hemen her şeyi anasına söyler, onun sözleri ile hareket eder, kendisi olamaz! 😅
Bence bu durumda annesinin nasıl bir insan olduğu önemli. Annesi eğer kötü bir insansa, ana kuzusu olması kötü. Çünkü hem annesinden eziyet görüp hem de eşinden destek alamamak insanı yıpratır. Onun dışında kendi anne babasını saymayan, sevmeyen kimseyi sevemez zaten. Çok güzel bir şey birinin annesini sevmesi. O kadar sene büyütüp beslemiş dizine yatıp annesinin saçını sevmesi kadar mükemmel bir şey olamaz ( Anne-babasi ile sorunları olan veya bırakıp gitmiş olanları tenzih ederek yapıyorum bu yorumu.)
Evlilikte en büyük boşanma sebeplerinden biridir. Sen a dersin kayınvalden b der eşin arda kalıp annesidir kıramaz. Bir olur iki olur üç olur artık canına tak der ve ben seninle mi annenle mi evlendim dersin. Herzaman derim evliliği yıkan 3. kişilerdir. Böyle bir sevgilin varsa da Allah sabır versin.
Ana kuzusu olmak porblem değil problem ilişkini iki kişilik yaşanan herşeyi annene sorman anneni ikili ilişkinin bir parçası sanmam ve çözümü onda aramakta
Her şeyi anasına anlatır durur. Bir sorun olduğunda, ayrılma kararı aldığında anası arar. Niye anasını karıştıyor ki durduk yere? Anasına değil ona bakmışız :D
Kesinlikle ana kuzusu olanlar evlenmemeli. O bir evlilik gibi olmuyor zaten. Annesiyle sevgili gibi her gün sabah öğle akşam konuşup mesajlaşıyor koca koca adamlar. Kuzenim sırf o yüzden boşandı. Allah korusun.
Erkeklerin ana kuzusu olması daha kötü. Anneleri ne derse inanıyolar. Sırf ana kuzusu olması yüzünden boşanan çiftler var. Annelerinin dediklerine inanıp eşlerine inanmadıkları için
Hep annesinin dediğini yapar kendi fikri pek olmaz ve herşeyi annesine söyler öyle insanları değiştirmek lazım ama yavaş yavaş yoksa bir anda olursa o zaman da sıkıntı olur hiç kabul etmezler değişimi
Inşallah benim evlecegim kişi ana kuzusu değildir. Hiç sevmem ben öyle insanları. Biraz öyle benziyor ama bakalım. Umarım her şeyi anasına söylemez. Söylenecek şey var söylenmicek şey var. Iki tarafta ana kuzusuysa ilişki yürümez. Tek taraflı işe diğeri bazı şeyleri alttan alır görmezden gelirse yürüyebilir.
İlişki biter başladıysa, yoksa da ilişki başlamaz bile. Ama sadece erkekler için geçerli değil İki taraf da ana kuzusu ya da baba kuzusu olmamalı. Babasının sözünden çıkmayanlar da var.
Tabiki bir erkek veya kadın anne kuzusu olarak hayatta bulunmaktaysa veya zaten hep o şekil yaşamışsa ömrümüzün sonuna kadar eşimizin annesinin sözlerine göre yürüyeceğimiz için Annesinin sevmesi için bildiğimiz bütün duaları etmeliyiz bence 😂😂 Seversen katlancan yapacak bir şey yok.
Birey olamamis annesinin ağzına bakan dizinin dibinden ayrılmayan iliskide olduğu kişiyi ikinci plana atan evde ne olduysa herşeyi annesine anlatan biriyle ne kadar sağlıklı bir evlilik olabilirki bu yüzden cevabım olumsuz
Evet anne kutsal anneye sevgi saygı göstereceksin değer vereceksin.. ancak sırf anne kutsal diye annenin agzina bakarak hareket etmek doğru değil evlilik iki kişiyle yapılır ancak ana kuzulari annelerinide dahil ederek 3kisi yapiyor ve eşlerini ikinci plana atıyor eşlerinin fikirlerinin ve düşüncelerinin hiçbir önemi olmuyor annemde annem diyor hiçbir kadın böyle bir evlilik istemez kendi fikirlerinin düşüncelerininde alinmasini ister kendi kararlarını kendi hayatlarıyla ilgili kararları kendi vermek ister ancak araya anneyide sokunca bu ana kuzulari bu durum sağlıklı olmuyor belli bir süre sonra kadınlarında sevgileri bitiyor geriye ya ayrilik oluyor ya da çocuk için devam eden mutusz hzuursuz bir evlilik ana kuzusu insanlar annesiyle eşi arasındaki dengeyi sağlayamıyor eşleri haklı olsa bile haklı olarak görmek istemiyorlar bu durum biz kadınlar için büyük sıkıntı ancak siz bunu anlamak istemiyorsunuz bu arada anneye sevgi saygı göstermek ana kuzuluğuna girmez...
Freud demiski bir erkeğin erkekliği annesinin anneliğine bağlıdır eğer erkek asil bir kadın tarafından yetistirilmisse her kadına asil olur..
Gerçi şöyle bir yazdığıma baktım kötü bir yazi göremedim saygisizlik yap demedim sevgi duyma demedim aradaki dengeyi saglasinlar birey olsun ilişkilerine 3. kisiyi karıştırmasinlar dedim ama siz ve sizin gibiler bu kafayla gittiğiniz sürece ne siz ne de evlendiğiniz kisi hiçbir zaman mutlu olamayacaksiniz daha öncede yazdigim gibi ya ayrilirsiniz ya da çocuk için devam eden mutsuz huzursuz bir evlilik olur
Annelerimiz baş tacıdır; Fakat bir ilişkide ana kuzu isen o ilişki sağlıklı olmaz birey kendi düşüncelerine göre hareket edemez hep anne agzına bakar ve o ilişki bağı başladığı gibide biter..
anne babalar bir gün göçüp gidecekler bu dünyadan fakat eşler ömür boyu yanımızda kalacaklar. ayrıca bu hayatı kendinize göre yaşayın. anne baba sizin zevklerinizi isteklerinizi anlamazlar
Selam. Çok canlı ve taze örnekleriyle karşılaştım. Evlilikten sonra inanılmaz sorunlar oluyor. Hatta ayrılığa kadar gidiyor. Bence erkek evlendikten sonra eşini de annesi de iyi idare etmeli.
Cidden sıkıntı sevsin anneler baş tacı ama evliysen falan arayı ayarlaman abartmaman lazım ya da annem ne derse o tavrı ile gidilmeyecek herkes düzenine bakmalı
Kadınların beraber olmak istedikleri erkekler çoğunlukla aynıdır. Evet, her kadının beğendiği tipler ayrıdır ancak karakter olarak birçoğumuzun tercihi birbirine yakındır ve biz bu tercihlerimize çoğunlukla ana kuzusu bir erkeği koymayız.
En İyi Cevaplar