+1 yılÇok nadir de görülse var olduğunu düşünüyorum. Fakat uzun soluklu ilişkiler bütünü değildir bunlar. İnsanın doğası gereği bir yerlerde menfaat çatışmasına girilecek çok sayıda zayiat verilecektir. Zaten sevginin çıkar üzerine kurulması kadar akıl tutulması olaylar hep şaşırtmıştır beni. Sevgi safça bir olgu bunun yanında çıkar kelimesi eklemek bile niteliğini düşürmeye yeter. Günümüzde çıkarsız bir ilişkiyi bulmak aşırı zor imkansıza yakın bir seviyede. Erkek kişisi "cinsellik" üzerine kurulu bir çıkarmadan yanayken kadın kişisi de finansal anlamda bir çıkarın müptelası olmuş durumda. (Dediklerim belli bir zümre için geçerlidir herkes üzerine alınmasın.) Haliyle de ilişkilerin %90'lık kısmı alışveriş mantığıyla kuruluyor. Algılarımızı yıkarsak beklenti ve isteklerimizi makul seviyelere indirgersek "gerçek sevginin" ne demek olduğunu tam olarak anlayacağız. Şanslı olanlarımız yaşayacak bile belki de.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl%5 kaldı gerisi artık çıkar şavaşları artık aşkı bitirmeye basladılar
12 Yorumla- +1 yıl
çok teşekkürler :)
- +1 yıl
Rica ederim 😊
+1 yılMenfaatsiz sevgilerden öncedenmiş. Şimdikiler hep çıkar ilişkisi🤷🏻♀️
42 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim ⭐️
- +1 yıl
Rica ederim..
+1 yılBu devirde artık yok herkes daha iyisini bulana kadar seviyor felan..
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
171Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılŞu dünyadaki tek menfaatsiz sevgi annenin evladına duyduğu sevgidir.
30 Yorumla Menfaatsız, çıkarsız sevgi olabilir, fakat karşılıksız hiç bir şey yoktur ve bu da aynı kapıya çıkıyor.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
u +1 yılKarşılıklı menfaatler konuşur her ilişkide.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 43,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇok yok gadası ama var yok denilmez
10 Yorumla
+1 yılZaten gerçek sevgi menfaat ve çıkardan soyutlanmış sevgi değil midir?
Diğer türlüsü sevgi olmaktan çıkmaz mı?
İnsan sadece sevmeyi öğrenmeli seni seviyorum demesi bile gerekmiyor bana göre sevmek eğerlere, çünkülere ve mademlere bağlanamayacak kadar özel bir duygu... Herşeye rağmen sevmeyi öğrenmediköe bir yürek asla gerçek bir haz söz konusu olamaz. Zor evet çok zor hemde bunu başarmak ama her şeye rağmen sevmeyi en azından öğrenmeye çabalamak lazım diye düşünüyorum. Sevgiyi ben bir pınara benzetiyorum. Bilmiyorum hiç köye gidip pınar gördün mü, suyunu içtin mi? En ufak bir yanlış harekette bulanıklaşır o temiz berrak pınar tıpkı aşırı kıskançlığın, menfaatlerin ve ilgisizliğin peydahladığı sevgilerin bulanıklaşması gibi... Sevgi her şeyin üstündedir ama yaşatmayı bilirsen bana göre asla sevgi de menfaat olamaz o nedenle 😉316 Yorumla- +1 yıl
Ayy gerçekten çok güzel anlatmışsın.☺️👏👏👏
- +1 yıl
@Sevdaçiçeği06 teşekkür ederim
- +1 yıl
"seni seviyorum demesi bile gerekmiyor bana göre" İşitsel biri için bu cümle hiç inandırıcı gelmedi bana ;)
- +1 yıl
@Hills_Thetis orda anlatmak istediğim şey aslında çok basit karşında ki insanın seni seviyorum demesine lüzüm yok diyorum eğer gerçekten birini seviyorsan karşılık beklemezdim işitsel olmak duymak istemek ayrı benim üzerine değindiğim konu çok ayrı
- +1 yıl
Duymak istemek ayrı diyorsun sonra demesine gerek yok diyorsun :)) neyse çok şeapmayayım.
- +1 yıl
@Hills_Thetis anlatmak istediğimi anlamak isteyen ne demek istediğimi orda kolayca çıkarabilir. Çok zor değil duymak istemek ayrı bir şey karşında ki insanın seni seviyorum demesini önemsemek çok ayrı ben fero gibi heceleyerek anlatıyım istersen ☺️
Se-vi-yor-san kar-şı-lık bek-le-mez-sin bu da znecilerim için anlamayanlar için 😂😂 - +1 yıl
Zencilerim için 😅😅 ayy alemsin
- +1 yıl
Seni fazlaca tanıyor ve anlıyorum. Bu konuda kendini anlatmaya çalışmana gerek bile yok ama çeliştiğin noktaya değinmeden edemedim ;)
- +1 yıl
@Sevdaçiçeği06 çok alemdir hiç sorma
- +1 yıl
@Hills_Thetis bakış açına saygım var ama yanlış açıdan bakıyorsun. Benim anlatmak istediğim şey gayet açık ama sen orda ki seni seviyorum demesini beklemez sözünü alıp onun üzerinden eleştiri yapman hoş değil beni gerçekten tanıyorsun gerek sevgi kavramı hakkında ne düşündüğümü de bilirsin.
- +1 yıl
@Hills_Thetis ayrıca çok komik kendileri 🙊
- +1 yıl
@Sevdaçiçeği06 hadi canım gerçekten mi? Bilmediğim bir özelliğiydi söylemen çok iyi oldu :))))
- +1 yıl
@Hills_Thetis Adını da söylesene 🤭
- +1 yıl
@Sevdaçiçeği06 adını da söyle derken?
- +1 yıl
@Hills_Thetis Arkadaşınla bizi tanıştırır mısın?🙊🙈🤭
- +1 yıl
@Sevdaçiçeği06 benimle tanışıyor musun ki? Tanışmak istiyorsan kendisine müracaat et ;)
Menfaatin olmadığı bir ilişki yokturSadece aşk değil tüm ilişkiler bu şekilde yürür, sevdiğin birinin saçlarını okşaması bile senin menfaatine bir durumdurFakat maddi olarak menfaat ve çıkardan bahsetmek ise istediğin Bu bir sevgi değil, tek taraflı ise sömürü, çift taraflı ise alışveriş olarak değerlendirilebilir, Gerçek sevgiyi iyi tanımak gerekli Bazen bu kelimeleri yanlış durumlar ile örtüştürebiliyoruzÖrneğin Bir bayan bir erkeğe güldüğü zaman erkek benden hoşlandı anlamı çıkarabilir halbuki az önce telefondan bir mesaja bakmıştır çok hoşuna gitmiştir, bir mizahi olay aklına gelmiştir, birkaç saniye sonra sen karşısına çıkmıştırsın o olayı düşünürken sen karşısına çıkmıştırsın tebessüm ile sana bakmıştır olay bundan ibarettir gibi Sevgi denilen şey insanın kendi içinden gelir başkasına bağlı değildir karşılık beklemez, yeri geldiğinde gerçekten seven insan sevgisinden ötürü gitmesine izin verir, seven insan, sevgi sahibi insan sevdiği kişinin mutluluğunu önemser diyebilirim
20 Yorumla
+1 yılVar elbette ki, sadeve zamanla bulman gerekebilir. İnsan olgunlaştıkça çıkarsız ilişkilerin peşinden koşar, toyken macera arar, ama yüreğin bam telinden yaralandımı işte o zaman çıkarsız sevdaların peşinden koşarsın.
Ne para ne mal ne mülk, sadece sevgi ve anlayış istersin. Üç günlük dünya kimsenin ihtimali olmayan yaşam nefesinde kaybolur insan. Varımız yoğumuz anlık, sevdamız balçıktan olmasın gayri diye arar tutuşursun, bulursunda. Mğhim olan sahiplenmek sahip çıkabilmek, kaybetmemek için uğraşmak. Sevda terazisi herkese eşit dağılmaz ama elde edersen çabalamalısın, o bu şu ana bacı gardaş ne demiş bakmamalısın, iyisiyle kötüsüyle yaşamalı ve görmelisin. Hayat senin, yar sevda tozunda kaybolmuş yar sevda gölünde buz olmuş, yar sevda gölünde hayat bulmuş senin elinde.
Seven sevdiğine sevdiğini söylesin.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı. Tabii ki var en masumuda çucuk ve hayvan sevgilisi, insanlarda sevgili olarak dersek çok az kişide var onlarda kendini insan olarak hissedip, kendisini karşısındakinin yerine koyup empati yapabilenler.üzülmek değil üzmek istemeyenler, sevdiğine değer verip kıymet bilenler
20 Yorumla
+1 yılTabiki mesela aşkı, sevgiyi vatan için can verenlerden öğrenmek lazım ya da gazilerimizden dinlemek.. bence hiçbir menfaatleri çıkarları yok uğruna ölüyorlar :) onun haricinde insanın insana olan ilişkisinde menfaat yok dememek zor anne babaların evladına olan sevgilerinde bile istisnalar çıkabiliyor hayırlı sabahlar..
20 Yorumla
+1 yılBenim tek bir menfaatim olabilir, o bana iyi hissettirsin bende ona. O beni sarsın sarmalasın bende onu. O benim gözlerimin içine ışıl ışıl sevgiyle baksın bende onun. O beni kokusuna teninin sıcaklığına bulasın bende onu. O beni göğsünde şefkatle yatıştırsın bende onu.
10 Yorumlagerçek sevgi, kendinizi birine adama yürekliliğini göstermektir ve işte o noktada duyarlılık ve güç söz konusudur. kendinizi birine adadığınız zaman, geleceğinizin kontrolü kendi elinizden çıkar ve orada kalacağınıza dair sevdiğiniz insana güvence verirsiniz. koşullar ne olursa olsun orada kalacağınıza dair söz verirsiniz. ve o insanın da kendisini size adamasını beklersiniz. ancak birinin kendini size adaması konusunda ona güven duymakla kendinizi büyük bir riske atarsınız.
10 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Menfaatim ve çıkarım, sevdiğimin mutluluğudur! Önce o! 😊10 Yorumla
+1 yılVardır muhakkak yani.. böyle ilişkiler
bize denk gelmememiş olsa bile inancım var :)10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılEbeveynlere çocukları arasındaki sevgi örnek verilebilir anca
Evlilik dediğin şey bile evlendiğin kişiye ne kadar aşık olursan ol düzenli bir cinsel yaşam, çocuk sahibi olunacak kişiyi seçme, ikinci bir maaş, statü gibi gizli beklentileri bünyesinde barındırıyor10 Yorumla
+1 yılHayatın hiçbir evresinde, insan ilişkilerinin hiçbir evresinde çıkarsız sevgi olmaz. Annenin, babanın bile çocuğundan çıkarı vardır. İlerde çocukları kendilerine bakacaktır. Anne baba bile çıkarcıysa elin kızı seni napsın diye sorarım kendime..
20 Yorumla
+1 yılMenfaatsiz çıkarsız sevgi olmaz. O seni mutlu ettigi icin mutlu edersin o seni sevdigi icin seversin en basiti seni mutlu etmeyen birini mutlu edeyim diye cabalamazsin mesela her iliskide cikar vardır bu çıkarlar kisiye göre değişir orasi ayrı
10 Yorumlavardır. ama kıymet bilen yoktur. daha önce yaşanmış tecrübeler diyoruz ama bişeyden sıyrılamıyoruz, önyargı.
o da karşılıksız sevecek insanı bile yerle yeksan etmeye kalkıyor.20 YorumlaVar. En azından benim var. Şöyle düşün daha 1 yıl olmadı tanışalı ama yaşadığım olayları buraya yazsam inan okumazsın çünkü aşırı derecede uzun ve karışık. Şöyle söyleyeyim seven insanın menfaati olmaz yani bir karşılık bekler ama bu karşılık sevgidir başka herhangi Bir şey değil. şu an benim onu nasıl sevdiğimi anlatsam gerçekten dersin ki helal olsun. Neyse kısaca var dostum..
10 Yorumla
+1 yılInan cok saf temiz sevdim ama benden istedigini alamayinca beni yari yolda bıraktı ve anladim cikarsiz iliski yok sen cikar beklemezsin ama karsinda ki bekler
10 YorumlaBenim anlamadığım birini sevmek için menfaat aramak zorunda mıyım? Anlamıyorum birinden hoslandiysam beni etkilediyse severim bir çıkar arama gerek yok.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 20,2b cevap paylaştı.
+1 yılVar tabi olmaz olur mu. Menfaatçilerin çoğu zamanında düşen, kötülük gören kişiler aslında bunlar bir savunma kalkanı olarak menfaatlerini öne çıkarıyorlar. Asılları öyle değil.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 390 cevap paylaştı. var tabi ama böyle sevgiler genelde platoniğe takılıyor ne yazık ki
ya kız yakışıklı istiyor ya da erkek güzel iş burada son buluyor ve aslında gerçek aşkı bulamıyorsun10 Yorumla
+1 yılTabiki yoktur. iki dakika aklımızı başımıza alıp mantıklı düşünelim. Seviyor muyuz evet. Karşılığını bekliyor muyuz evet. Yani yine çıkar. Çıkarımız olmasa sever miyiz. Hayır.
10 Yorumla
+1 yılZor bir aşk varsa ortada ya da sevgi etrafında ya para vardır ya araba ya seks ya da tip v. s kimse kalpten sevmez
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılHer sevgi menfaatlidir ki.
Sonuçta insan sevdiği kadar sevilmek ister, bu da karşılıklı çıkar ilişkisidir aslında.10 Yorumla
+1 yılBence hiç bir zaman olmadı öyle bir şey. Herkesin her zaman bir çıkarı vardır. Ailen istisnadır sadece
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVar bence mesela sanal ilişkilerde sanki sevgi gerçek oluyor çünkü hiç bir çıkarın olmuyor karşındakinden dokunamıyorsun, maddi veya manevi bir beklentin olamıyor. İstediği için vakit ayırıyor ilgi gösteriyor.
10 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Gunumuz iliskilerinde menfaat olmazsa, sevgi ya yoktur ya da yalandir..
Iyi gunler dilerim.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 633 cevap paylaştı.
+1 yılVardır muhakkak ancak insanlar artık herşeyi aceleye getirdiği için sevgiliyi bile don değiştirir gibi değiştiriyorlar
10 Yorumla
+1 yılyok..
en saf duygular ile seven bile karşılığında sevilmek ister..
bu nedenle buda bir çıkar ilişkisidir.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılMaddi beklentiler olmayan (cinselli ve dünya malı) sevgiler muhakkak var ve buna aşk deniyor.
Aşk ise manevi menfaat icerir. Sevilmek gibi.10 Yorumla 36 yaşına giriyorum Temmuz 14 de bu sene ben henüz görmedim, sizlerin görebileceğini de hiç sanmıyorum, inanmıyorum.
10 YorumlaKendimden biliyorum evet var.
Sadece onun varlığına ihtiyaç duymak başka birşey aramamak seyrekte olsa oluyor.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılAna babanın çocuklarına olan sevgisi menfaat içermez genelde :))
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 444 cevap paylaştı. Platonik en mahsumu onun için herşeyi vermeye hazır saf ve temiz bir sevgi 😊
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılVar dostum var. Ama nedense haketmeyenlere veriliyor
20 Yorumla
+1 yılbir ilişkide inananların ne gibi bir menfaati olabilir?
20 Yorumla
+1 yılİnşallah vardır inşallah banada denk gelir menfaatsiz bir birliktelik
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Çıkar işin içine girdikten sonra ortadaki duruma sevgi diyemeyiz ki zaten
20 Yorumla
+1 yılHayır yok
Fotoğtaf anlatmış zaten, canları cehenneme10 Yorumla
+1 yılYokkkk kimse kimseyi kandırmasın. Bundan yüz sene öncede yoktu bin sene öncede
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.
+1 yılAilenin bile senden bir beklentisi oluyor. Diğer insanların mı olmayacak?
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılVar ama zor bulunur bence umarım buluruz kıyıda köşede😉😊😂
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 312 cevap paylaştı. Çıkarsız menfaatsiz sevgi kalmadı ki herkesin birbirinden bir menfaati var
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 359 cevap paylaştı.
+1 yılÇıkar üzerine kurulu olmayan tek bir ilişki türü dahi yoktur yeryüzünde.
10 Yorumla
+1 yılVar ama bulmak için aramak yetmez. Nasip kısmet ve talih lazım
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 670 cevap paylaştı.
+1 yılHer sevgi, sevgi karşılığı bekler. Onun için her sevgi, bir menfaat bir çıkardır.
10 Yorumla
+1 yılVar... Denk gelirsen ama günümüz şartlarında ona da denk gelmek ççookk zzoorrr işte...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhayır yok, artık günümüz ilişkisi para üzerine kurulu, şahsen ben de öyleyim çıkarsız sevgi mi olurmuş
para varsa vereceksin ;) yoksa zaten işin olmaz ya10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılUlkemizde yok ozelliklede kizlarda simdi herkes saldiracak bana ama gercek oyle
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle gerçekten birbirini karşılıksız menfaatsiz seven insanlar var
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,7b cevap paylaştı. Seven, sevilmek ister. Şayet bu bir menfaat ise menfaatsiz ilişki yok denecek kadar az olur.
10 Yorumla
+1 yılBence çok zor şimdi aşk lar yalan oldu gençliğim bak harap oldu sevdiğim kız yalan oldu güzel geceler :)))
10 Yorumla
+1 yılElbette ki var. Özellikle gençlik çağlarındaki duygular en saf duygulardır.
10 YorumlaBen ve ailem varız. Bizden başka kimse yok çevremde
10 Yorumla
+1 yılMenfaatsiz ilişki olacağını sanmıyorum. Çoğunluk karşısındakini kendi için seviyor, karşısındaki için değil..
11 Yorumla- +1 yıl
O yüzden belki platonik sevgi menfaatsiz sevgi olabilir..
+1 yılAnnelerin ve babalarınki dışında olduğunu düşünmüyorum.
10 YorumlaKarşı cinsle olan sevgiyi kastediyorsan yok bir taraftan biri çıkar güdüyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılYok. Erkek, kadının bedenini kadın erkeğin cebini istiyor
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 428 cevap paylaştı. Yok be ablacım karı koca bike menfaate bakarken gerisini düşünemiyoruz
10 Yorumla- Devamını Gör (229)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat