Sevgili değildik ama helallik istendi bizde verdik. Şimdi bekliyorum geçmişte kalan düşmanlarım ne zaman kapımı çalacak? Onlarada helalligini versemde hafiflesem.. hayattaki en ağır yük affetmemek çünkü. Ciddi bir pişmanlıkla gelen herkese helallik veririm sorun yok. Nasılsa kendi iyiliğim için.
Açıkçası öyle bir cevap vereceğimi sanmıyorum sonuçta her şey olmuş bitmiş ama çok fazla yazasım varsa güzel bir cevap verirdim daha sonrasında da engellerdim öyle macera arıyorsa başka kapıya gitsin benim kalbim çöplük değil
Demek ki yaptığı şeyden ötürü vicdan azabı çekmiş...
Sadece örnekte değil, ben her hafta tüm insanlara hakkımı helal ediyorum, ediyorum ki rabbim de bendeki hak sahiplerini hoşnut edip hesabımı kolaylaştırsın
Öncelikle şunu söylemeliyim ki; "hakkını helal et" diyen kimseye hakkımı helal etmedim. Etmeyi de düşünmüyorum. Eğer birinden helallik isteniyorsa, karşısındaki insanı nasıl kırdığının da pekala farkında'dır demektir. İçi rahatsız oldu diye helallik isteyecek kadar yüzsüz ve vicdansızsa bir insan, ben de hakkımı helal etmeyecek kadar vicdansızım !! Artık hangisine gerçekten vicdansız denir, buna kişi kendisi karar versin.
11
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
helallik inancı kapsayan bir durum inanan insanın inanç esaslarına göre referans aldığı bir durum sevgilinin helalliği meşru olmadığı için bir hükmü yoktur flört sevgili nikahsız ilişki yaşamak zaten gayri meşru bir durum gayri meşru olan bir durumun meşru bir helaliğide olamaz dolayısıyla
Vermem ama hakkım helal nedeni ise öteki tarafta helal etmediğin kişiler sırat köprüsünün orda bekliceklermiş ben kimsenin beklemesini istemiyorum yürüyüp gitmek istiyorum...
Helal ederdim. Cunkı eğer benden önce ölürse obur dünyada yanına çağırirmis helallik. İçin helal ettım de lakin Allah bılıyo ya içimi bildiği gibi yapsın onu..
Helallik verin misketten kurtulun, onunla olsaydı daha mutsuz olacaktınız herkes sever aşık olabilir ama bu onunla mutlu olacağınız anlamına gelmez verin kurtulun o sin helaliniz değildi ki zaten bu yüzden helallik istedi
En İyi Cevaplar