Nazım Hikmet, her zaman ki gibi çok güzel sözlerle dile getirmiş sevgiyi aşk-ı da.. #Sevmeyenin aklı gerçekten sevenin kalbi kazanır bu savaşı# burda seven neyi kazanmış oluyor? Yoksa ben mi anlayamıyorum farklı bir yerden baktığım için... Sen istediğin kadar sev, kendini parçala, öl ama karşında ki sevmemiş (seviyor gibi yapmışsa) seven neyi kazanmış oluyor? Bence dışı çok güzel paketlenmiş rengarenk bir paket kağıdına sarılmış ama sevinçle ne çıkacağını beklerken, içinin boş çıkması gibi birşey.
Edebiyata olan ilginiz, Türk Edebiyatına katkıları olan yazar ve şairlerimizi sorularınızla biz üyelere tanıttığınız için teşekkür ederim. Süreyya operasında sanırım doğum günü etkinliği olmuş gazetede haberini okudum.
En büyük şair olma yoluna çocukluğunda yazdığı şiirler ile başlayan, yıllar geçtikçe yeteneğini gösteren, hapislerde yatan, memleket özlemi çeken, eserleri birçok dile çevrilen, Mavi Gözlü Dev takma adlı dünyanın en büyük şairi Nâzım Hikmet'in doğum günü kutlu olsun!
Herkesin, Yanına gitmek istediği birileri vardır Gecenin üçü.. Sabahın körü.. Hatta cehennemin dibi bile olsa...
Nazımın kalemi güçlü de yüreği zayıf boşuna aşka aşıktı demeyin Diyar diyar gezer gibi kadın kadın gezmiş bu kadar güzel aşk şiiri yazıp da nasıl aşka ihanet eder ilginç
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Nazım Hikmet: "Yürekli bir kadının başı, yüreksiz bir adamın omzuna ağır gelir."📝Peki neden böyle: Aşk'ta mantık "dumur" oluyor?
En İyi Cevaplar