Eşimle sürekli kavga ediyoruz kavgalarımızın arası 4 ,5 günü geçmiyor bebeğimiz var bebek doğmadan öncede böyleydi psikolojik olarak bana hiç destek olmuyor anlayış göstermiyor tartışmalarımızda hep ağır sözler söylüyor ve sonra onları isteyerek söylemediğimi biliyorsun diyor. Her tartışmada beni pişman ettin diyor (evlilik için) ona nasıl bir ders verebilirim bensizlik korkusunu nasıl yaşatabilirim?
Cevabın nedir?
+1 yılbelki bana hak vermeyebilirsiniz ama yinede düşüncelerimi paylaşmak istiyorum, kavgalarını'zın nedenını sebebını bilemem ama, bildiğim birşey var ki oda bir evlilikte eğer ortada çocuk var ise artık senin benim hayatım yoktur, tek düşünceniz çocuğunuz olmalı ona nasıl bir hayat sunacağınız olmalıdır. bunların bir çözüm yolunu bulunuz, gerekir ise aillerinizden veya bir psikolog tan manevi profosyonel destek alınız ama bu bebeğin kesinlik ile böyle kavgalı bir ortamda büyümesine fırsat vermeyınız.şuan bebeğiniz ufak bir çok şeyi anlayamaz ama 1 yıl sonra her şeyi bir kayıt cihazı gibi hafızasının derinliklerine kaydedecektir. ileride çocuğunuzda bu olayların travmatik sonuçlarını görebilirsiniz.. umarım en kısa zamanda sorunlarınızı çözersiniz.
11 Yorumla
Soran+1 yılumarım çünkü ben böyke bir aile içinde büyüdüm ve bebeğiminde zarar görmesini istemiyorum
En İyi Cevaplar
neden tartısıyorsunuz, sızdenmı kaynaklı ondanmı? hata kımde? sımdı sız boyle sordugunuz ıcın tukurmemızmı gerekıyor bu adamın suratına!
016 Yorumla
Soran+1 yılikimizdende kaynaklanıyor aslında iş için bile olsa başka bayanlarla görüşmesi hoşuma gitmiyor sadece iş için konuşsalar yine bir şey demem ama yok şunu söz vermiştim arayımda söyleyim sonra arayıp iki saat uzata uzata boş yere konuışmalar... ama benim bir fotoğrafım facede erkek tarafından beğenilse hemen engellenip siliniyor benim erkek arkadaşım olamıyor tamam meraklıda değilim ama onun neden bayan arkadaşları olabiliyor
Soran+1 yılson tartışmamız kıskançlık ama çok saçma şeylerde olabiliyor
- +1 yıl
bakın sız bır boks macındakı ıkı boksor degılsınız.. evlısınız! evlılıgın temel kuralı hoşgorulu olabılmek saygılı kalabılmek ve bazen susabılmek, canınız yandıgında can yakmaya calısrsanız evlılık bunun yerı degıl, bıraz hoşgoru bıraz uyumlu olabılmek sıze bırsey kaybettırmez, esınıze ılgılı davranın, evlendıgınız ıcın salmayın kendınızı, tıpkı flort edıyormuscasına bakın kendınıze emınımkı evdekı esını dısardakı yelloza tercıh edecektır, ya bıraz anlayıs lutfen bırazcık..
Soran+1 yıldoğru söylüyorsun ama çok ağır konuşuyor ve özür bile dilemiyor benim gelip onunla konuşmamı barışmak için bir şeyler yapmamı bekliyor ben gerçekten işler kötüye gitmesin diye eşimide tanıdım için tartışmalarda konuşmalarıma dikkat etmeye çalışıyorum geri dönüşü olmayacak şeyler söylememeye çalışıyorum ama o her seferin de pişmanım lanet olsun sana sen görürsüz şöyle olur böyle olur diyip sonrada benim hiç bir şey olmamış gibi ona gülüp mutlu mutlu gezmemi bekliyor
Soran+1 yılbana ailenle konuş çocuğuda zaten mahkeme sana verir diyor senin annen baban ikinizede bakar zaten dedi
- +1 yıl
agır konuşuyor olmasının sebebı var ama, mevzu orada aslında onu o hale sokmamaya calışın , aldırmayın bazen mesela, astıgınız surat bıle cıleden cıkartabılır bazen, farzedınkı ramazan ayındasınız 30 gun oruc tutacaksınız! tam zamanlı... onunzdeyse sonsuz bır halıl ıbrahım sofrası... yememlısınızya hanı, bırakın baklaım o derece onu guleryuz gosterın sevgı esırgemeyın, mutlak karsılıgını buylacksınızdır, gıttıgınız yol bana benzer seyler cagrıstırıyor, yuvanız bozulmasın:( tadında bırakın herseyı...
Soran+1 yılyok anladım insan hızlıca yazarken bir çok hata yapıyor anladım ama gurur yapıyorum belki içimde çok savaşıyorum tam ona sarılacakken yaptıkları dedikleri aklıma geliyor vazgeçiyorum ondan adım bekliyorum
- +1 yıl
guru dedıgınız sey bunlar degıl guru farklı bırsey, gercketen aldatırsa o sızın gururunuzu kırmalı, sız savasıyorsunuz resmen, derhal ateskes olmazsa korkarım bır ulke bolunecek onunla ne kadar zor evlednıgınızı neler cektıgınız dusunun yasadıgınız guzel anları paylastıgınız seylerı dusunun, ve ne olur kendınıze bır ıyılık yapın kurtarın o yuvayı... sız olun hemde kurtaran..kadın var evı saray eder kadın var sarayı in eder, siz ine cevırmeyın evınızı
Soran+1 yılçok haklısın bir yanım şimdi ara barış diyor ama diğer yanım olmaz diyor kendimle çok savaşıyorum belki benimde zamana ihtiyacım var. Eşimi seviyorum kaybetmekde istemem ama açıkçası bu ilişkinin uzun ömürlü olacağına yönelik bütün inancımı kaybettim
Soran+1 yılgidiyorum dedim yine bir sürü laf etti kalbimi kırdı kötü bir şey demese nereye gidiyorum bak evimizdeyim diyecektim ama o git ama sakın geri dönme dedi. gidecek yerim yok gitmiyorum diyecektim ama artık adım atacak gücüm kalmadı artık aynı evde iki yabancıyı oynayacağız gittiği yere kadar.
neden gidiyorum dedin derseniz bazı soruların cevabına ihtiyacım vardı ve ben cevabımı aldım. bu yuvayı yıkmak istemiyorum çabalayacağım ama bugün değil bugün yapamam eve gelince beni görünce ne yapacak beni sevdiğine dair bir iz bulursam tamam ama bulamazsam yaptığım herşeye ona verdiğim zamana yazık
+1 yılNe yaparsan yap düzelmez. Bir insan neyse odur ya onu olduğu gibi kabul edecen ya da tamamen bitirecen. Tartışmada önce kendini yargıla başından sonuna kadar sonra karşındakine yönel. Bu dediğin çok saçma sokma akıl iki adım gider. Mutlu olmak için uğraş mutsuzlukları düşünme. Sana söylediği güzel sözleri hatırla kötüleri unut denmemiş farzet...
00 Yorumla
+1 yılaferin, ateşe körükle git emi.üstelik bebeğinde varmış.tek taraflı şeyler bunlar.ne yapıyorsun adama bilmiyoruz.yorum yok.ama tutumun hiç hoş değil.
03 Yorumla
Soran+1 yılbende tamamen masumum bu konuda diyemem ama sana kocan ailenle konuş çocuğuda mahkeme sana verir zaten dese bu kadar rahat konuşabilir misin daha neler neler dedi nasıl alttan alabilirim ilk denedim yanına gittim ama yok işte
- +1 yıl
senin anlattığın kadar bilirim ben ancak.
Soran+1 yıltartışmamız benim bir kadını aramasını istemememden çıktı yani kadını arayıp bir şeyi haber verecekmiş çok üstüne vazife gibi bende dırdır yapıyordum bağırdı çağırdı kapıyı çarptı çıktı odadan sonrası zaten bunlar en sonda dediklerini yazdım işte
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
18Cevap
+1 yıltartıştığınızda bidaha böyle yaparsan giderim de, inanmıyorsa yok ya ne gitmesi falan bebeğini al doğru annene.
15 Yorumla
Soran+1 yılailem şehir dışında olduğu için gitmem işleri dahada kötüleştirebilir
- +1 yıl
başka çözüm yolu yok.
Soran+1 yılaslında terk ediyormuş gibi mesaj atmayı düşünüyorum eve gelince biraz sesiz bekleyip tavırlarını ne yapacağını ölçmeyi pilanlıyorum ama emin olamadım
- +1 yıl
daha kötü olursunuz? dövme gibi bir huyu var ise?
Soran+1 yılöyle bir huyu yok daha görmedim doğrusu yapar mı bilmiyorum ama çok inatçı
+1 yılbu yazdıklarnı okuyunca kendi evliligimden bir kesit geldi şimdi gözümün önüne sadece şunu söyleyeyim fazla uzun sürmeyecek bir evliliginiz var ortada ne diyeyim ALLAH yar ve yardımcın olsun zor çok zor bir hayat seni bekliyor
00 Yorumla
+1 yılsonucunda sensizlik korkusu değilde sensizde yapabilirim gibi bir tutuma girerse herşey daha kötüye varır bunuda düşün derim
015 Yorumla
Soran+1 yılaçıkçası bilmek istiyorum bensiz mutlu olur mu olacaksa da olsun o zaman ama inanmıyorum öyle olacağına
- +1 yıl
ben sensiz mutlu olur demedim zaten kardeşim. belkide beter bile olacaktır ama inatçıdır demişsin mesela inadından senin burnun sürtsün mantığıyla beklerde aramaz sormazsa yine yıpranan sen olursun ve ilişki dahada kötüye gider
Soran+1 yılişte tam senin dediğin olur ama beni kırdığını üzüldüğümü anlasın istiyorum ama göz yaşlarımın bile bir değeri yok tamam üzülme diye sarılıp öpen yok haksız olduğu halde
- +1 yıl
ya bu tabiki yanlış ama ne bileyim yani konunun içini bilmiyoruz bizde tartışmalar yaşıyoruz bazen insan haksız olsa bile gönül alan taraf olmalı evlilik budur
Soran+1 yılbilmiyorum ama bana annenlerle konuş çocuğuda mahkeme sana verir zaten dedi çocukda umrumda değil bu yaşıma kadar çocuğum yoktu sonra olmasada olur diyor belki beni kırmak için sinirle diyor ama bunlara rağmen sence gönül alan ben mi olmalıyım
- +1 yıl
okadar ağırında tabiki sen olma. yani seni üzmek istemem ama altında bir gerçek yatmadan bu kadar ağır konuşulmaz. insan evlattan naasıl vazgeçer. ben çözemedim senin eşini.
Soran+1 yılbende çözemedim işte bu dedikleri yüzünden acı çeksin istiyorum bizi kaybetmekten korksun istiyorum inancım olmasa durmam çocuğumla birlikte kendimi bir arabanın önüne atar ya da bir yerden atlardım. ama onu sevmiyor değilim ama hatasını anlasın istiyorum ben alttan aldığımda bir dahaki tartışmada dahada üstüme gidecek
- +1 yıl
yani bir ders vermek doğru değil eğer kaldıramıyorsan sende terkedeceksin gideceksin evine döner gelir alırsa şartlarını koyarsın kabul etmezsede gider ilk boşanan insan sen değilsin. ama tabi dediğim gibi kavgaları bilmeden yorum yapıyoruz biz sadece
Soran+1 yılçok küçük şeylerden çıkıyor saçma sapan konular bazen ben haksız oluyorum ama son zamanlarda hep o haksız ve yine benden özür dilememi bekliyor sonrada kendi birşey demeden beni affettin mi diyor sanki özür diledi gönlümü aldı
- +1 yıl
adam özür dilemeyi bilmiyor demekki kavga bitip soğuduktan sonra herşeyin biteceğini sanıyor.belki kendisi o yapıda o yüzden seninde öyle olmanı bekliyor
Soran+1 yılöyle değil aslında barışmak için bazen adım atar ama bu işi sırayla olacak bir şey sanıyor bak ben senden geçen sefer özür dilemiştim sıra sende şimdi gibi bir mantığı var
Soran+1 yılgerçi hiç özür dilemedi geldi barışmak için bir şeyler yaptı ama özür dilerim sözünü hiç duymadım iki gülücükle konuyu kapatmaya çalışıyor
- +1 yıl
e illa onun adı özür olması gerekmezki gelip sana gülümseyip yaklaşıyosa buda bir özürdür :) sen biraz fazla duygusalsın sanırım kaç yaşındasın?
Soran+1 yıldoğru duygusalım ama o da anlayışsız. gencim daha
- +1 yıl
işte sorun bundan kaynaklanıyo bence bukadar sorun yapma bunu ilişki yıllandıkça bunlar düzelir böyle sorun yaptıkça sende mutlu olamazsın onun yaptıklarıda hep batar. bu ders olayınıda unut bence ;)
ben tartışmamızı net ortamına taşıyan bir hanımla evlenmek istemezdim.ne olursa olsun aramızda kalmalı heryaşanan.iyi kötü ne varsa asla 3.kişilerin haberi olmamalı...
02 Yorumla
Soran+1 yılbeni biliyor musun tanıyor musun anlatacağım kimsem yok
Ayrı yaşayarak ders verebilirsin ama bebeğiniz var arada
00 Yorumla
+1 yılbir ure annene git ozlesin.
Ama bu gecii bir cozum. bir insanin karakteroni degistiremezsn.kabullenmektn ve alttan almaktn baska caren yok10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 393 cevap paylaştı.
+1 yılonunla konuşabilcek bir aile büyüğü bul konuşsun bazı erkekler yönlendirilmeyi sever
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle biri yok malesef annem desem onada anlatamam üzülmesini istemem o da zaten babamın korkusundan arayamaz onu baba zaten hiç anlatılmaz napar ne eder beni suçlu ilan eder
Gizli Üye(36-45)+1 yılevini bırakıp biryere gitme ders vermek için olsa bile konuşmayı dene tartışmak istemediğini anlat ona ilişkinizi nasıl yoluna koyabilirsiniz onu konuşun konuşmadan hiçbirşeyi halledemezsiniz
00 Yorumlaafedersiniz vereceğiniz dersin saati kaç tl? :)) bende istiyorum özel bir ders :P
09 Yorumla
Soran+1 yılhiç güleceğim yoktu da güldüm valla :)
Soran+1 yılbir bayan için zor şeyler özellikle Türkiyede yaşayan bir bayan için daha da zor
Soran+1 yılbebek geldi 1 aylık şimdi 40ı bile çıkmadı daha kızım oldu
Soran+1 yılteşekkür ederim Allah herkese çocuğuyla mutlu sağlıklı bir ömür nasib etsin.ama düzeleceğine inanmıyorum
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAile uzerine doktorlar var 500 tlne kiy ozel klinigine gidin bir sekle girer iliskiniz
00 Yorumla
+1 yılCalismadigimiz yerden sordun (: erkege siddeti siddetle kibiyorum
00 Yorumlayanlış bir bakış açısı.. ders vermek istediğinde aşk ölmüştür
02 Yorumla
Soran+1 yılolabilir ama ona birşey olsa yüreğim dayanmaz seviyorumda sevmek istemiyorum
+1 yılyaşatma güvensizlik yapar canım:) ben güvenmiyorum eşime:)
02 Yorumla
Soran+1 yılhataları oldu güvenemiyorum hep bir şüphe var
- +1 yıl
neye güvenmiyosun ya.. tartışma güvensizliğe nedne olmaz mutsuzluğa sebebp olur ama tartışma konusu önemli canım:)
Hiç bir şey yapamazsın..
00 Yorumlaevlenmeden önce de böyle miydi , değişti mi?
03 Yorumla
Soran+1 yılevlenmeden önce daha beterdi hep ben peşinde koşuyordum ne zaman ki ben peşinden koşmayı bıraktım kıymetlendim ve evlendik belki de salak olan benim
Soran+1 yılaileler şehir dışında yakında olanlarlada anlatılacak kadar samimi değilim bilmiyorum ne olacak
+1 yılevi terket adam olsun
00 Yorumla
+1 yılbir süre ayrı yaşa.
saygı bitmiş aranızda.00 YorumlaO ders boşanmana sebeb olabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılağır birşey olmasın ama bernsizlik nedemekmiş görsün istiyorum
+1 yılevlenmedende tartıstıgın bırı ıle neden evlendın?
02 Yorumla
Soran+1 yılgerizekalı olduğum için insan evlenince herşey düzelir sanıyor
- +1 yıl
geçmiş olun. umarım çözülür en kısa sürede hersey
Aile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Ondan boşan.
00 Yorumla
+1 yıleşin biraz angutmuş
10 Yorumla
+1 yılAldat onu:))
02 Yorumla- +1 yıl
Kardeş saçmalama ya kadının çocuğu var bunun şakası bile kötü.
- +1 yıl
Kes
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Tartışmalar, Tartışmalar... Eşime iyi bir ders vermek istiyorum ne yapabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne