Sosyal çevremde ve arkadaş gruplarımda kadınlar; düzgün bir erkekle tanışamamaktan ve ilişkilerini yürütememekten, erkekler ise düzgün bir kadınla tanışamamaktan ve ilişki kuramamaktan yakınıyorlar. Peki hem kadın hem erkek aynı konudan muzdarip olduğu halde sorunun kaynağı ne olabilir?
KADINLAR İÇİN

Temelde kendisine bir prenses gibi davranılmasını isteyen kadın, tam tersi bir profile aşık olur. Çünkü bilinçaltında ki değersizlik korkusu, kendine en zor adamı bile aşık edebildiğini ve böylelikle değerli olduğunu kanıtlamak isteyen bir çocuk gibi mantıksız davranır!
Halbuki sevgi, karşılıklı beslenirse sevgidir. Diğer türlüsü, takıntıdır.
Özgüveni eksik olan kadınlar, bilinçaltında korkular barındırır. Bu yüzden karşısındaki kişiyi kontrol etmeye çalışır. Neticede kendisini erkeğe yetersiz hissettirerek veya baskı uygulayarak kaçmasına neden olur.
Bir kadın "Ben cinselliğimi yaşıyorum, mutluyum, aşk olmasa da olur" dese de, aşık olmadığı için üzülüyordur.
Yalnızlık korkusu nedeniyle acı çeken kadın, sadece hayattan zevk almadığını düşünerek iş değiştirmeye kalkabilir veya duygusal doyumsuzluğunu aşırı yemekle bastırabilir.
Kariyerine gereğinden fazla yoğunlaşan kadınlar, genellikle ilişkilerinden kaynaklanan bir problemden kaçıyordur.
ERKEKLER İÇİN

Evet beyler asıl sorun burada! Kadınlar sizden 'bir şey' bekliyor :)
Eril olmak, net olmaktır. Duygular içinde savrulmak yoktur. Eril, sözünde durur. Savaşçıdır.
Eğer erkek eril davranmazsa, kadın mutsuz olur ve öfke biriktirir.
Kadın eril olmaya başlar ve yetersizlik hissi ile başka kadınlar üzerinde erilliğini kanıtlamaya çalışır.
Eğer erkek kadını mutlu edemiyorsa, kadın oğlunun üzerinde egemenlik kurar. Oğlunu kendine bağımlı kılar. Sorumluluk almadan büyütür. Sürekli annesi ve karısı arasında kalan erkek, sonunda annesini tercih eder.
Sonuç olarak; Temelde hepimizin sevme ve sevilmeye ihtiyacı var. Önemli olan korkularımızın farkına varmak ve birbirimizin ihtiyaçlarını önemsemek.
Etkili bir iletişimin çözemeyeceği sorun yoktur. İhtiyaçlarımızı ve beklentilerimizi birbirimize açıkça ifade etmekten çekinmeyelim.
Mutlu ilişkiler ve mutlu çocuklar için kök korkularımızı birlikte keşfedelim.
KAYNAK BURDADIR TIKLAMANIZ YETERLİ
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer