Öte yandan, kadın erkek ilişkilerinde alışılagelmiş tüm kurallar ve yazılı olmayan ancak genel kabul görmüş alışkanlıklar büyük bir hızla değişiyor. Eskiden erkekler kadınlara hesap ödetmezlerdi, bugün neredeyse erkekler hemen hiç hesap ödemez hale geldiler. Birebir seanslar yaptığım kadınlardan, erkekler ile ilgili son birkaç yıldır duyduğum eleştiri de budur: “Adil Beycim adamla tanıştım, hoş birisi, hatta varlıklı bir adam, ancak eli cebine asla gitmiyor; her şeyi ben ödüyorum!”
İlk tanışma şerefine erkeğin ödemesi en uygun olanıdır.
Ya da hanımefendi ev hanımı ise yani hiçbir şekilde geliri yoksa yine erkek ödemek durumundadır ve bu güzel bir davranıştır.
Ancak hanımefendi çalışıyor veya geliri varsa bence ilk tanışmadan sonra ortaklaşa olmalı.
Evet eskiden erkekler ödüyordu: 1. Geliri olan kadın yok denecek kadar az ve ataerkil bir toplum olduğumuz için erkeğin göreviydi. 2. Kadınlar erkekleri yolunacak olarak görmüyordu, o zamanlar hayırlı insan aranırdı, paralı erkek değil. Şimdi ki hanımların iki kelimesinden biri para, umumhanedeki kadın gibi para konuşuyorlar.
Dipnot: bir kadının hanımefendiliğini, edebini, asaletini, kibarlığını, namusuna düşkünlüğünü ve bana saygısını ben göreyim, ona yıllar boyunca bir dirhem para ödetmem, benim elimde ne var ne yok önüne dizerim.
Çünkü para yiyen erkeklere dikkat edin açıkcası hep böyle zengin insanlardır demeyelimde durumu iyi insanlardır iste bu kisilerde 1TL'Nin hesabını yaparak zengin olurlar aslında karsıdakine ödetirler çünkü ilerledikce hep size ödetmeye devam ederler çünkü herzaman bu sekilde durumları iyi kalır aslında 1TL Biriktirerek bu parayı 1000 yaparlar yani sevdiği kızdan daha değerlidir onun için 1TL Bu yüzden hep bunu yaparlar ve bu sekilde zengin olurlar siz ayrılsanız bile sizi değil parayı seçerler herzaman.
Bir şey diyeceğim de hoş olamayacak. Herkes kendi görevini yapsa yeterli 😌 Erkek-kadın eşit demeden önce düşünülmeli. Ne jadar saçma ki adalet istenmesi gerekirken eşitlik.. Fayda değil aksine zarar😏 Çalışmam evlenince o bakacak ben de idare edecegum 😱🌸 Millet işimi soruyor -teyzecikler- hahaha 😂 evlenince her şeyimi satacağım😍 gerek yok
Puhaha adil yildirimi niye taklit ediyon bari ismini değistirseydin kardeşim. Niye biliyor musun kadinlar "ben de kazaniyorum erkege ayip olmasin hem ne cikar ben de boyle modern bir kadinim" diye bu kaypakca hareketleri kabulleniyor yapmayin ablacim yapmayin hesabi da odemeyeceklerse ne ise yarayacaklar erkekler acimayin
Sizin gibi kızlara cidden acıyorum dunya kadar malın olacağına fındık kadar @mın olsun derler ama siz farklısınız sanırım millet 250gr fındık kadar malı ile ile dünyalar elde ederken siz para harcıyorsunuz bu dünyalı değilsiniz yeminle uzaylı falanmısınız?🤭😂😂
3
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sorunun benimle alakası yok.. Genel görüşünü yaz Normal bir durum. olması gereken böyle ya da ödemesinde bir sakincs yok vs.. gibi
Erkek parası yiyen kadınlardan (ki daha fazladır bu kitle) hiçbir farkı olmayan kitle.. Mevzu kadın-erkek başkasının parasını yemek değil, kendi paranı alınteriyle kazanıp, insan gibi yemekten ibarettir.. Gerisi ne desek boş...
Bu konular rüşvet gibidir, yiyen de yediren de suçludur.
Günümüz ilişkileri birbirinin bedenlerini arzulayan iki insanın karşılıklı çıkar ilişkisi seviyesinde olduğu için hesabı kimin ödeyeceğinin mesele olması normal.
Sevgililer arasında böyle sorunlar olmaz birisi öder çıkar önemli olan birlikte zaman geçirmektir.
Yıllarca eşit olalım naraları attınız, bunun size pozitif yanları olduğu kadar negatif yanları da elbette olacaktır. Ne o, her alanda eşitlik hatta kadının üstünlüğünü alırken yüzünüz gülüyordu, erkek size hesap ödetip hediye aldırınca mı battı gözünüze eşitlik mevzusu.. Ödeyeceksiniz yavrum, çatır çatır ödeyeceksiniz, o elinizi cebinize atacaksınız pinti müptezeller..
Bende bunu anlamam erkek sürekli ödeyince ya hep sen ödüyorsun karışma bende ödemek istiyorum. Size bırakınca ay ne oldu erkekler hesap ödemiyor ben ödüyorum dersiniz. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Ayrıca karşılıklı menfaat çıkar girerse bir ilişkiye o sevgililik degil menfeat ilişkisi olur.
Aslında olması gereken oluyor. Her ikisi de çalışıyorsa neden hesabı sürekli erkek ödüyor? Kadın hesap ödemez diyenler olacaktır. Onlar ödeyebilirler. Ortak ödenir ya da bir sen bir o öder. Kadınlar artık buna alışsa iyi olur. Kadının da sürekli hesap ödemesi iyi olmaz. Dengeli olmalı.
Çok dolandırıldı erkekler bıkmıs galiba. Ayrıca o tip erkek sever kadın iyi olanı degil. Tecavüz eden döven satan hor gören asaglayan alkol madde bagımlısı çalışmayan inancsız erkeklere tapıyonuz. Onlarda hakkını zı veriyor istedigğniz sectigünğz bu aglaşmayın
Herseyi karsi cinsin odemesini beklemesi terbiyesizlik, baska bir sey degil. Ben bir kere kendime bir sey alacaktim, yanimda erkek arkadasim da vardi. Kasaya gecince disari cikti, sanki ben sana odetcem, embesil.
Adı üstünde yazılı olmayan bir takım kurallar nasıl kadınlar erkeklerin bölgelerine ayak basmaya başlayıp yazılı kuralları hiçe sayınca (ki bence bu güzel bir şey) bu erkek tarafında da uygulayan kısımlar çıkmıyor değil
Bir insanın yetişme tarzına bağlı bir durum bu.Çok bencil çok cimri biri olarak yetiştirilirse istediği kadar zengin olsun 2 kuruş paranın hesabını yapar. Bu huy değişmez, para filan da değiştirmez, mezara kadar gider bu huy kişide.
Twitter'da "erkekler maddi durumunuz elvermiyorsa sevgililik işine kalkışmayın, kimse sizinle döner ekmek yemek zorunda değil" diye twit atanlar kimdi peki?
Bulunduğum şehirde tarikat kurdum. Görün bakalım şimdi kim kimi sövüşlüyor. Kadınlara hayatı zindan etmeden ölmeyeceğim ahtım var. 5 parasız kalın inşallah. Allah'ın para avcıları sizi.
Ne oldu siz yediniz yediniz şimdi sizi yiyenler kötü mü oldu önceden siz yiyordunuz şimdi de erkekler yiyor bunda bir sey yok artık bundan sonra erkekleri sömüremiyeceksiniz
Esitlik esitlikse herseyde olur erkeklerde bir yerden baslamis esitlik isinie gelince var olan. isine gelmeyince yok sayilan. birsey degil avrupada tam uygulanir burayada gelmeye basladi yavas yavas
Ben yemem ihtiyaç duymam bir yandan yakistirmam. Fakat nasıl ki kadınlar o duruma geldiyse erkeğin gelmeside normal. Iki tarafta kendine çeki düzen versin o duruma girmesin.
Ben bir ilişkide para harcamaya razıyım, lüks yerlere gidip hediyeler alabilirim. Ama salak yerine konulmak başka bir mevzu, eşeğin a. ına su kaçıran önce kadınlar.
Harbiden bunu becerebilen erkek var mı ya 😃 tamam teyzesi yaşında kadınlardan nevakenen kişiler gördüm ama kendi dengi kadının parasını yiyeni duymamistim
Kadınlar kendileri yaptılar bunu. Kadın erkek eşittir diye diye her b. ka burunlarını soktular. Şimdi de çalışmayan kadın istemem diyen erkekleri eksiliyorlar. 😂😂
Valla her mekanda hesabı kendim ödediğim için öyle denk gelmedi bana
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ortalık güvenilmez kasarlarla dolu, daha henuz tanıstığın birine ani masraflar yapmak hem maddi hem manevi zarar. Yedigi, ictigiyle, çaldıgı zamanla gider.
Kimsenin parasını yemek istememem. Ama iki tarafın da geliri varsa ödemede bir beis yok. Beylik laflar etmeye gerek yok. Dediğim gibi olanaklar eşitse bir zahmet ödesin iki taraf da. Saygılar.
En İyi Cevaplar