Biz nişanlımla görücü usulü tanıştık, Allaha şükür çok mutluyum onu tanıdığım için. Hem sevgili olup tanışıp kendini harama koyacağına görücü usulü olarak tanışıp helalinden evlenmiş olursun Allahın izniylede daha çok mutlu olmuş oluyorsun. Sonuçta görücü usulü olarak tanıştığında hemen evleniceksin diye bişey yok illaki görüşmen bir süre konuşman gerekiyor baktın kafan uyuşmuyor, aileler arasında da sorun oluyor ise, ozaman sende görüşmeyi bırakırsın. Kafan uyuşan kendini denk bulduğun biriyle evlenirsin yani bence görücü usulü evliliğe bu kadar kötü bakmamak gerek.
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
görücü usulu evlenmedim bizimki liseden beri konusarak oldu ama gorucu usulune karsi degilim bu isler kismet gormek gelmek isteyen gelir sende gorunce bakarsin eger tanimak istersen gorusmeye devam edersin yok hic begenmediysen bir daha gormezsin oyle olur
zaten insan gorunce az cok bir fikri olur illa gelen kisi kabul etcek degilsin eger ailende muhafazakarsa bu sekilde gelenleri degerlendirirsin23 Yorumla
Soran+1 yılKeşke benimde öyle aşk hikâyem olsaydı ama maalesef aslında doğru diyorsun gelenleri değerlendirsem ne kaybederim ki
- +1 yıl
bir kadin gordugunde o kisiyle bir daha gorusmek istiyor mu istemiyor mu hisseder zaten eger gormek istersen telefonunu filan verirsin bir kac kez yine lonjsir bulusursun belki biseyler zit gelir belki devam eder gorusmeden bilemezsin bu isler boyledir gorucu deyince gelip isteyip seni alip gitcekler degilya :)
Soran+1 yılYani haklısın aslında
+1 yılMerhaba,
Evet tabiki olabilir. Usullerin bir önemi yoktur. Usullerin canı cehenneme! Evliliği, ilişkiyi, aşkı ve sevgiyi iyi ya da kötü yapan sadece seven ve sevilen kişidir. Kimileri yeryüzünde cenneti kimileri ise cehennemi yaşatır. Üçüncü şahıslar ve geri kalan her şey bahanedir. Burada daha detaylı anlattım. Faydası olabilir...
Evlilik kader midir? ↗
Aşık olacağımız kişiyi seçebilir miyiz? ↗
Görücü usulü evlilikte aşk olabilir mi? ↗
Gelecekteki eşiniz hâla gelmedi mi? ↗10 Yorumla
Mutluluk getirir. Dayım mutlu annemle babamda mutlu😀😀 daha çok örneği de var 😀😀 ama evlenmeden önce biraz konuşun nişanlı kalın tamamen ailelerin isteği ile olmasın 😅😅 sonra ben bu adamı hiç tanımıyorum tanıyamamişim olmasın 😅😅 görücü gelsin gör beğen konuş nişanlı kal tanı iyice😀😀 böyle yaparsan mutlu olursun bence normalinden farkı olmaz😀 biz dayımı öyle evlendirdik😂😂 maşallah mutlu😂😂
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
105Cevap
Aile & Toplum konusunda 531 cevap paylaştı. Ben görücü usülü olan evliliklerin mutlu olduğuna pek inanmıyorum. Akrabalarımda neredeyse hepsi böyle. Dışarıdan mutlu gibi görünüyorlar ama içlerinde değiller hatta özellikle kadınlar. Tabi hepsi böyle olacak diye bişey de yok. Ama bence önce kendin ayakta duracak şekilde gelir elde etmelisin. Önce kendi ayakların üzerinde durmalısın. Başta görücü usülü evlilikler olmak üzere evlilik, kendi parasını kazanmayan kadınlar için çok büyük bir risk bence. Görücü usülünü destekleyen ailelerin yapısı da genelde böyle.
30 Yorumla
+1 yılYa bu konuya cevap vermekten bıktım.. şöyle düşün bir arkadaş ortamında biriyle tanışıyorsun niyeti belli değil kim olduğu belli değil ama arkadaş olmak istiyor acaba ne niyetle sende eğer boş değilsen tanımak istersin niyetini bilmek istersin , şimdi aynı arkadaş ortamını düşün ama arkadaşlar biraz yaşlı yine bir çocuk var ama niyeti belli kimin nesi olduğu ailesi belli sanki işi biraz daha kolaylaştırmıyormu bu flörtten sevgiliye geçiş sürecini sana kazandıracak tabi her görücü geldi diye beğenmek zorunda değilsin
20 YorumlaEminim çok güzelsindir ve dönüp herkes sana bakıyordur. Eminim tüm annelerde erkek çocuklarını sana istiyordur. Bunlara emin olduktan sonra geriye görücü usulü kalıyor değil mi? Zaman bok gibi bir zamanken kaç kişi istemiş olabilir ki? Kaç kişi yanaşmış olabilir? Hadi buna da inandım. Cidden hepsi o kadar sahici ki inanmaktan başka bir yorum yapamadım şu an!
50 YorumlaBen gelim mi görücü olarak :D bir yandan güzel bir yandan da kötü diye bilirim evlendiğinde tanımaya çalışıyosun diğer türlü severek evlenmek daha güzel tabi ki günümüz de görücü usulu evlilikler daha kalıcı gibi nerelisin bu arada yaygın mı memleketinde böyle şeyler
05 Yorumla
Soran+1 yılGaziantepliyim evet yaygın ama ben yapabilir mıyım bilmiyorum
- +1 yıl
Antep neresinden
+1 yılEvlilik durumunu anlatırken araya boyunu sıkıştırmak nedir ya? Her şey güzellik mi? Sen kendine güzel geliyorsundur ya da kendini böyle övdüğüne göre karşındaki insana karakter olarak iyi gelmiyorsundur. Bir mütevazi de olmak lazım, bu güzellikle seni nasıl farkedemediler tüh!
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Daha henüz çok gençsin
Evlilik konusunda acele etmemeni tavsiye ederim.. ister görücü usulü tanış ister kendin bir şekilde tanış farketmez. Burda önemli. olan nokta duyguların. Sadece evlenmek için evlendiğin aşk sevgi duymadigin birisi ile evlenmek mutluluk getirmez.20 Yorumla
+1 yılBu tamamen senin bileceğin iş ama 22 yaşına gelmişsin ailen seni dışarı çıkartmıyorsa evleneveğin kişi sana özgürlük verecekse okumana çalışmana izin verecekse evlenebilirsin ama dikkat et ki bütün hayatını karartmasın haberlerden duymayalım seni seçimini ona göre yap
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılboşanma oranı en yüksek evlilikler aşk evlilikleridir en az boşanma oranı görücü evlilikleri 5 dakikalık bir video izlersen cevabı burda
https://www.youtube.com/watch?v=lpmraTsUAe000 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yıl22 yaşındasın, daha gençsin, evlilik neyse de görücü usulu hiç tavsiye etmiyorum. görücü olarak evlenmek isteyen bir adamın da evliliğinin nasıl olacağını şimdiden tahmin edebiliyorum. evlilik öyle dışardan göründüğü kadar basit bişey değil, ömrünü vereceksin, bu kadar basit görülmemeli bu evlilik.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılGörücü usulü evliliğe karşıyım beni görüyorlar vazgeçiyorlar. Şaka bir yana o şekilde evlenip mutlu olan çok. Yok gerçek aşk yok burçlar yok bilmem ne evlenimde aradan çıksın duygusuyla hareket etme sonuçta ayakkabı gibi ayağımı sıkıyor bir kenara koyayım işi olmuyor evlilikte. Allah gönlüne göre versin
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Burada aşk evligi yapan ve % 9/ mutsuz çok insan gördüm ki gerçek hayatta da öyle onun için bence mantık ile hareket et şu an en iyi giden ilişkiler görücü usulü çünkü aşk evliliğinde flört zamanı herkes birbirini kaybetmemek için açıklarını kötü huylarini gizliyor evlilik olunca da bu kez kavgalar başlıyor ve flört aşk evliliklerinin temeli haram olduğu için bina ayakta durmuyor (inancı olanlar için) yinede iyi düşün iyi tart
10 Yorumla
+1 yılÖnemli olan saygı sevgi huzur önemli anlaşmak önemli Rabbim hayırlı insan çıkar sin kalp temiz olsun rabbim kötü insan uzak tutsun benimde niyet evllik Yuva kurmak istedim kimse Yok görücü düşündüm rabbim hayırlı insan çıkar sin güzellik görsellik önemi Yok insan olması Allah korusu olması saygılı dürüst olmasi önemlidir
20 Yorumla
+1 yılCanım benim sence görücü usulu bile olsa sevmesen ondan elektirik almasan zaten olmayacak en iyisi tabi ki görücü usülu düşünsene birbirnizi evlilik aşamasnda taniyosunz tertemiz sevgi saygı full en iyisi canım nişanlilik dönemi birbirini tanimak için var zaten
10 Yorumlagörücü usulü evlenenlerin %70 mutlu olur %20 si başka birini sevdiği halde aile tarafından veya inat uğruna evlendiği için mutsuz ve aldatmaya meğillidir %10 ise istemiyerekte olsa kendine kurtuluş yolu olarak maddiyatı düzgün eş seçmek ister bu yüzde 10 luk kesimin yüzde 5 kendinden yaşlı olan insanlarla evlenir diyer 5 lik kesim de kalan hayatını yokluk içinde geçirmek istemediği için
20 YorumlaSorun yöntemlerde değil kişilerde, görücü usulü olabilir lakin gelen kişi önemli, tanırsın, baktın tipi hoşuna gitti, işi gücü düzgün, ailesi de iyi ise, tanırsın, kötü çıkmasının sebebi görücü olmasında değil, adamın kendisinde...
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
+1 yılDaha gençsiniz, acele etmeyin benze. Insanlarla. Sizi merak eden insanlara dikkatli bakin, belki aralarindan begendiniz biri olacak.
50 YorumlaSorun yok
Tavsiye edenler aklı başında insanlarsa ,
Bir de illa soz nişan yapıldı diye evlenilecek diye de bir şart yok..
Söz tanışma süreci 1 3 ay
Nisan alışma süreci.. 3 6 ay
Sonra nikah...
Gayet de mantıklı ve meşru bir şey10 YorumlaGörücü usulünü tavsiye etmem kaç sene sevgili olup sonra anlaşamayıp ayrılanlar var bu devirde çok zor tanıman sevmen lazım huyu hoşuna gidecek mi hobileri yalan söylüyor mu vs çok detay var güzel olduğunu söylüyorsun niye hiç sevgilin olmadı biraz aşk da tecrüben olsa iyiymiş sonra sıkıntı yaşıyor insan
00 Yorumlayani görüzcü usulü evlilik mutluluk getirir veya mutsuz olursun demek çok kolay değil. çünkü diğer şekliyle evlensen bile mutsuz olan mutlu olan birçok örnek verebilirsin. ama sana tavsiyem yinede birazda olsa hayatını birleştireceğin kişiyle biraz konuşman hayttan beklentini falan anlatman senin için daha iyi olur diye düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılİnan sevgili hayatı yaşayıp evlenenlerin de hayatı güllük gülistanlık olmuyor. Benim için henüz yaş babında erken. Ama sen istiyorsan en azından deneyebilirsin. Birileriyle tanışıp, değerlendirebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılÖnemli olan görücü usulü degil uygun birisi olmasį lazım.
Gelenlerin özelliklerini yazın ve sonra hangisi inancınıza, yolunuza ve tarzınıza uyuyorsa ve kalbiniz ısınıyorsa onu seçin.
Peygamberimizin tavsiyesi"dindar olanı seçiniz"dir.00 Yorumla
+1 yılO resmen piyango, ayrıca görücü usulü evlilik düşünen ailelerin çoğu gelenekçi ve muhafazakar aileler olurlar, buna ataerkil kafası da dahil.
Yani mutsuz olup sürünme olasılığın daha yüksek.57 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı olanını söyle.
- +1 yıl
Emin olamadım nedense.
- +1 yıl
Kesin. 😂
Yani gönlünde biri yoksa neden olmasın, ama ii birine git tm mı😊güzelliğine yazık etmeyecek, değerini bilecek birine, tipe bakma kalbe bak kalbi güzeli ara
10 YorumlaTanışabilirsin öncesinde. Aklına yatarsa o kişi, neden olmasın.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 855 cevap paylaştı. Gorucu usulu kumardir ya çok iyi çıkar ya da cok kötü
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYalnız yaşın daha küçük ne bu acele? Beklemelisin biraz hayatını yaşamalısın ve hayat karşına seveceğin birini çıkaracaktır mutlaka daha sağlıklı bir evlilik olur öyle. Bu yaşta ailenin seni evlendirmeye neden bu kadar istekli? O da ilginç yani
18 Yorumla- +1 yıl
masraflar
arttı
bu devirde kolay mı evdce birini beslemek
salak bir damat lazım:D
Soran+1 yılYa hayatımj nasıl yasiycam ki evden dışarı çıkamıyorum çok bunalıyorum üniversitem bitti zaten ondan beri evde çok sıkılıyorum dışarı çıkmak istemem büyük sorun oluyor evde bende güzel bir evlilik yapmak istiyorum bence 22 çok da erken değil ailem çok zorlamiyor ama istiyor yanj
Cevap sahibi+1 yılEe üniversiteyi evde oturup koca beklemek için okumadın sanırım. Neden iş aramıyorsun.
Tabi benimki tavsiye sonuçta bence bu zamanda erken bir yaş ama sen kendini hazır hissediyorsan dilerim gönlüne göre olur
Soran+1 yılKpss çalışıyorum ki iş bakıyorum elbette ama evlilik de istiyorum
Cevap sahibi+1 yılDilerim mutlu olursun
+1 yılTürkiyede dişi köpeğe bile yan gözle bakıyorlar kendini çok da bişey sanma teyzeler herkese diyor onu herşeyinle güzel olsan bunu sormazdın zaten :)
30 Yorumlaİstiyorum diyorsun ve buradan onay alıyorsun bence iyice düşün taşın derim bir anlık bir karar bütün hayatını esir alıyor düşündüğün şeylerden emin olduktan sonra adım atmanı öneririm
00 Yorumla
+1 yılGörücü usuluyle başını yakarsın uzak dur kurtar kendini yakındakilerle uğraşma Herşeyin hayırlısı evlenmek zor kimse evlenmiyor evlenecek kimsede yok zaten
00 YorumlaBen bunu anlamıyorum insanlar neden evlenmek için evleniyorlar ben birini seversem ve ona doyamıyorsam gözümü açtığımda ilk görüceğim gözün onun gözü olmasını istiyorsam evlenirim.
10 YorumlaNe çok alıcın varmış maşallah hdhdhdhd kapalı mısın
30 Yorumla
+1 yılAilen baskıcı ise görücü git aşk evliliği de belli olmuyor hiç teyzemler çok âşıktı uzun sire ilişkileri vardı iki yıl sonra boşanma davası
10 Yorumla
+1 yılGörücü usulü evlilik dünyanın en saçma olayıdır. karsina kim gelicek bilemezsin, tanımadan etmeden birisiyle hayatını geçirmeyi kabul etmek çok saçma. Ya seni hakeden kişiyi bekle ya da hiç evlenme.
12 Yorumla
Soran+1 yılÖyle eskisi gibi görücü usulü kalmadı tanımadan yüzünü görmeden değil tabiki
- +1 yıl
Yüzünü goruceksin elbette biliyorum, ama 1 haftada 1 ayda birini ne kadar taniyabilirsin
- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılyaşın çok küçük bu yaşta evlenme en azından 25 falan ol ve tanımadığın biriyle evlenme ilerde aldatır kandırir herseyi yapar yani
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Görücü usulü evleniceksen bir dedektif tutup iyice araştırt.
Eski düzgün ve temiz insanlar kalmadı00 YorumlaGörücü usulü olurda. Akraba komşu vasıtasıyla gelenlerle sakin evlenme. Iyi kotu bir sevgili yap o gelip istesin
00 YorumlaGörücü usulü veya severek o gelir bulur seni zaten Allah’tan hayırlısını iste
02 Yorumla
Soran+1 yılHayırlısı olur inşallah hep öyle diyorum
+1 yılGörücü usulü evlendim iyi gidiyo bizim daha iyi derler ask evliliğinden
10 Yorumla
+1 yılKaderine bağlıdır yani bizim şu an burada yorum yapmamız bir şey değiştirmez.
10 YorumlaYapmayın allah aşkına kaçıncı yüzyıldayız ya tarihi eser insanların bulduğu insanla sırf evli olmak için ayni eve girilir mi ya
00 YorumlaBnce hayır. Ama %lik değerlendirilir bir kısım için evet.
00 Yorumla
+1 yılSaçma güzelsn kendine uygunu bul..22 yaş gençsn acele etme.. görücü usulü bence iyi dyl
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılMantık ya da aşk fark etmez 22 yaş evlilik için çok erken bence..
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılSonuçta görücü usulünde de tanışıyorsun.
Fikirlerin uyuşursa öyle evliliğe adım atıyorsun..00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 571 cevap paylaştı.
+1 yılAynı çatı altına girmeden kimsenin gerçek yüzünü göremezsin mutluluk getirebilir görücü usulü
00 Yorumla
+1 yılBen görücü usulü istemiyorum aşk aşık olup evlenmem lazım aşk insanıyım ben 😂
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılİlk olarak görücü usülü de olsa o kişi ile anlaşmana bağlı bir durum
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 905 cevap paylaştı. Valla aileler daha iyisini buluyor... Dene bir bak... Sor soruştur... Hemen şak diye de tamam deme
00 Yorumla
+1 yılEvleneceğin insana bağlı olmakla beraber bence görücü usulü saçma geliyor.
00 YorumlaSana kalmış önce oturur konuşursunuz biraz kafana yatan biri olursa nişan yaparsınız.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSorun olmuyor, Ama evliliklerin hepsinde azda olsa bir anlaşmazlık mutlaka olur,30 yıldır ufak tefek oldu, görücü usulunde sonradan tanışıp,çokta güzel seviyorsun merak etme sen.
00 YorumlaGörücü usulü tu kaka değildir. Yeri geldiği zaman çok güzel bir yöntemdir
00 Yorumla
+1 yılMutlu olabilirsin tabi ama görücü usulü evlilikte bile kriterlerin olmalı. Sana Serhat Yabancı'nın Evlenmeden önce Boşanmadan önce kitabını okumanı tavsiye ederim🌺
00 Yorumla
+1 yılAcelen ne? Ben 29 yaşındayım yeni nişanlandım okul ne durumda bitti mi?
10 Yorumla
+1 yılKişiye göre değişir karşıdaki insan kötüyse mutluluk olmaz
10 Yorumla
+1 yılGetirebilir elbette. Belki görücü usulü tanıdığın kişiye aşık olacaksın bilemezsin. Ha tercih etmem orası ayrı. 😂
00 YorumlaGörücü usülü de sonuçta tanışacak son flört edicek sin ama sıkıntı şu arada aileler olduğu için rahat bir şekilde olamıyscaksınız evlenene kadar
00 Yorumla
+1 yılailen neden istiyor
bugüne kadar biz baktık
artık bakacak salak bul diyor!04 Yorumla
Soran+1 yılHayır mutluluğumu görmek istiyorlar
- +1 yıl
he.. evet
- +1 yıl
satılık bir eşyadan farkın olsun!
Soran+1 yılNe diyorsun be sen manyak misin
+1 yılHuyunu suyunu bilmek lazım. Bilmediği bır huyu evlenince öğrenmek sorun yaratır.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGetirmez tanımadığınız biriyle evlenmeyin ben aile zoruyla o boku yedim şimdi hayatım cehennem gibi çocuk olduğu için bosanamiyorum da.
10 Yorumla- Devamını Gör (97)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar