Sana göre, evlilik ne ile inşâ edilir ne ile yaşatılır?

Günümüzde evlilikler görünüldüğü kadar masum değil severek yapıldığı zannedilen evlilikler daha sonraki zaman ve senelerde kavga şiddet ve geçimsizlik yüzünden ya boşanmalar artıyor ya da şiddet ve cinayetler ortaya çıkıyor bu konuda diyeceğim tek şey ilişki durumu gözden geçirilmesi lazım böyle her önüne gelen şıp diye balıklama kabul edilirse sonuç hüsranla bitiyor bence evlilikler eğlence oyunundan ibaret evlenilecek insanı nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu görmeden hareket etmek ileride mutsuz bir hayatın başlangıcı olur
Güvenebileceğin bir yol arkadaşın oluyor. Her zaman yanında olan ve her zaman yanında olduğun ailen harici biri oluyor. Kan bağın olmadan ailen olan ailene kendin seçtiğin biri oluyor. Bundan güzel ne olabilir ki😀😀 en güzeli de her sabah kendi kendine kalkmaktansa kalk hadi diyen biri oluyor 😂😂 telefon ziliyle uyanmaktan nefret ediyorum 😂😂😂
Kasıntı olmayacaksın, elalem ne der ile yaşamayacaksın. Eşinle maceraperest isen monoton bir hayata sahip olmazsın. Doğa yürüyüşleri, kamplar, evde iş paylaşımı, evde yapılan şakalar, sürprizler. Bazen aynı giyinmek bile deliliktir evlilikte :) Tabi sadakat ve empati de önemli.
Tutku, sevgi ve saygı başta gelir. Eğer severek evlenmişsen en mutsuz anında bile sarılıp uyuyabileceğin, kafanı göğsüne yasladığın an bile sana huzur veren bir insanın varlığı eşsizdir..
Cevap
131Cevap
Bağlılık yemini
Aşk zirvesi
Sevgi yumağı
Saygı amblemi
Seks formu
🤣🤣
Saygı , sevgi ve cinselliği eksik etmemek
🧠'Saygı ve Sevgi'...💙 = 👨👩👧(sonsuzluk)
💀iki kelime yeterli bence, destanlar yazmaya gerek yok...(tabi yürekten anlayana)

Ben kutladım sende benimkini kutla mı diyorsun😊
yok canımmm aaa oyle birsey mi dedim simdi hicte bile🙄🤷♂️🤫🤫🤫🤪😜
Merhaba,
Evliliği güzel yapan eşlerdir. Kimi eşler yeryüzünde cenneti kimi eşler de cehennemi yaşatır. Üçüncü şahıslar ve geri kalan her şey bahanedir! Aksini söyleyeni lütfen dikkate almayın! 😅
Anlaşmak işin temelinde yatıyor. Mutlu anda mutlu olmak, gerektiğinde hüznü paylaşmak. Aslında bu bir sır değil, basit yaşamak. Çoğu bunu beceremeyip evliliği sonlandırıyor. :)
Evliliği güzelleştiren şey tamamen çiftlere bağlı. Birbirinin yükünü hafiletiyorlarsa, sevinçleri birlikte çoğaltıp, hüzünlere ortak çare arıyorlarsa bu paylaşımlar evliliğin en güzel yanıdır. Ama güzelleştirmek yerine hayatı zehir edenler çoğalıyor sanki gündeme bakarsak..
Evliliği güzel yapan edeptir.
Bir ken iki olmak yeni güzel anılarla dolu bir hayat
Kimi zaman zorluklarla, kimi zaman ise mutlu anılarla geçen bir ömürdür.
Evde seni seven bir eş
Tebessüm dür.
Sevgi bekarken de bulunur.
Evlilik ise hayatın gerçekleri ile yüzleşmek Geleceğe Şekil vermektir.
Bekarlar için Hayatın Bir önemi olmaz Bize Kalacak yer çok Tek bir Kişi İçin Ölüm dahi Sorun olmaz Bize Yatacak mezar çok
Akşam olur eve dönüş yolu başlar, ardından kapı açılır, huzur yayılır apartman boşluğuna. Hoş geldin diye bir ses duyulur. Bütün yorgunluklar diner... Kapı çalınca hep o geldi diye bakarsın iste en guzel yanı budur.
“Saadetin esaslarından "nikâh" ise:
Evet, insanın en fazla ihtiyacını tatmin eden, kalbine mukabil bir kalbin mevcud bulunmasıdır ki her iki taraf sevgilerini, aşklarını, şevklerini mübadele etsinler ve lezaizde birbirine ortak, gam ve kederli şeylerde de yekdiğerine muavin ve yardımcı olsunlar.”
- Risale-i Nur’dan..
#Vesselam
Evlilik bence anlayış güven sadakat harika bir cinsellik ile inşa edilmeli ama bana kalırsa evlilik iyi bir sektör değil 😊
Evlilik güzelimiymiş hiç haberim yok 🙄genelleme yapmayım ama şimdi evlilikler tahammülsüz anne babalarımızın evlilikleri gibi yok maalesef bana gelincede evlilikte bir güzellik görmedim oğlumdan başka
Ben 4 ay önce 6 yıllık eşimden boşandım. İlk zamanlar hayat arkadaşımı bulduğumu sanmıştım ve bunun için çok şükrediyordum. Ama sonradan sonraya birbirimize karşı sevgimizin azaldığını ve birbirimizden sıkıldığımızı farkettiğimiz için anlaşarak ortak bir boşanma kararı aldık. Evliliği güzel yapan şey hayat arkadaşını bulmak ve ilk başlarda bu şimdi bizim mi diyeceğiniz çocuğunuzun olması bence♥♣
Bütün kötü yanlarınızı bilip buna rağmen sizi taşıyan ve sizin taşımaktan asla gocunmadığınız biri.. Yanınızda olmaktan mutluluk duyan.. Bu aynı evin sorumluluklarını üstlenmekten, birbirine aşık olmaktan, yatakodasından daha önce gelir.. 🌸🌸
Tüm dünyada ki erkekleri/kadınları, ve onlardan daha fazlasını tanıma şansı olduğunu bildiği halde, bir kadının/erkeğin sadece 1 tanesini seçmesi, ve hayatını onunla geçirmek istemesi.
Evliliği güzel yapan eşlerdir,
Eşin saygılı, sevgili ve değer vereni yer yüzünde sana cenneti yaşatır.
Tam tersi bir eş ise sana cehennemi yaşatır...
Tamamen özgür olmak otele gittiğinizde kimsenin aile cüzdanınız olmadan giremezsiniz lafina maruz kalmamak , evliyken flortlesmek bir daha hiç görmeyecekmiş gibi öpüşmek
Allah'ın her günü sevgilini sırf görebilmek için o buz gibi soğuğa ya da sıpsıcak havası olan dışarıya çıkmak zorunda kalmaman. Sonra özgürce onu bol bol öpebilirsin. Bitti.
Evlilik bence sadakatile inşa edilir, dürüstlük ile sürdürülür.
Bence en iyisi cinsellik ya. Evlenmeden cinsellik yaşayamam ve bu beni delirtiyor ve ailemde evlenmeme izin vermez ki haklılar ama insanın canı istiyor
En kötüsü de kaynana gkdmglflglclglf
Ne istiyor kız
Allah nasip eder de bir gün sevdiğimiz insan ile yuva kurabilirsek, herhalde dünya karşında dursa bile bırakıp gitmeyen sadık bir eştir.
Hayatında bir ömrü birlikte paylaşabileceğin biri olması ama evlilik sözde olmamalı derinden bağlı olmalı birbirine şimdiki evliliklerin çoğu sahte
- İlişkideki her iki tarafın ve -varsa çocuk (ların)- haklarının korunma altına alınması - Tutkuyla inşa edilir ve sadakatle yaşatılır, bence.
Evliliği güzel yapan şey bence eve geldiğinde bir nefesin olması senden başka. İhtiyacın olduğunda yanı başında birisinin olması seni devamlı seven seni devamlı dinlemek isteyen ve devamlı gerektiğinde başını yaslayacağın birisi
Saygi, sevgi, güven olduktan sonra hersey cok guzel olur. Ne demisker sac 3 ayak biri olmadimi ayakta durmaz 😊
Karşlıklı güven saygı eşinin iyisinlen kötüsünlen kabulenme onu değiştirmek yerine o sana değer veriyorsa senin istediğini yapar işte evlilik odur.
Karşılıklı sevgi varsa her şey güzel olur bence. Maalesef, mutlu çiftler fazla değil.
Paylaşım, ortak hayaller, yeni bir amaç ömür boyu sürecek bir hikaye.
Yorumları okuyayım dedim ama bizi evliliğe özendirecek hiç bir yorum bulamadım😀
Ben yorum yazmadım
Son Bekar benim evliliği bilmek için Evli olmaya gerek yok Zira çok evli olan var Her evlilik te aynı değil
İnsanın bazen kendisine bile zor gelen şeyler oluyor. Düşünsene biri geliyor ve tüm zorluklara sorumluluklara rağmen, seninle hayatını paylaşacağına söz verecek kadar seviyor seni. Bu çok büyük bir ayrıcalık 😊
Evliliği en güzel taçlandırmanın yöntemi çocuktur. Çocuk eve huzur getirir, annelik/babalık duygusunu tatmanızı sağlar. Herkes ister yani :)
Her anında en yakın arkadaşınlasin.. Kurulan bağ guzelse bu çok kıymetli
Erkek/kadın katıksız aynı şeyden fayda veya zarar görür.
Sevgi
Saygi
Güven
Anlayis
Kalplerin Birligi
Evli kadınların itiraflarından sonra, pek güzel bir şey bulamadım yazacak. 👀
Gülüşü falan bir de size bakması olabilir
Sahiplenişi olabilir🥰
Arkadaş gibi gezmek sarılmak yatınca beline sarılmak öpmek güven hissi
Hiç düşünmedim, güzel soru sormuşun 😊. Aile ortamının oluşması olabilir diye düşünüyorum 😊.
Her şeyin yerinde ve zamanında yapılması, bir de bitmeyen sevgi.
Bir birinin yüzüne bakarken , gözlerinin gülmesidir.
Sonsuza dek yaslanabilecegin omuz,
Itimat edebilecegin biri,
Sevildigini hissettigin bir dunya...
Baska neye gerek varki?
Saygı sadakat anlayış hoşgörü eksik kalan herşeyi tamamlar bence😊💐🌹
Güzel evliliğin sırrı ruhsal ve psikolojik uyumda saklıdır
Saygı, güven, fedakarlıkla bezeli sevgi dolu harika cinselliğin yaşandığı yaşam ortaklığı..
Ne zaman ihtiyacin olsa en yakininda guvenebilecegin birinin olmasi.
Her daim sohbet edecek birisnin olması. Beraber çay içmek.
İlgi, alaka ve saygı.
Sınırsız olabilmek...
nasil sinirsiz
evlilik güven ve sevgi üzerine inşa edilir, eşlerin biribirine olan saygısı ve sadakâti ile de devam ettirilir. (Hastalıkta ve sağlıkta )
Evliliği güzel yapan şey sekstir. Salın içinizdeki abazanı
Her iki çiftinde birbirlerine doyumsuz sekilde sevmesidir.
Cinsellik olacak tabii ama sevgi saygı ve empati ile evlilik yürür
Evlilik huzur ve sevgi için yapılır güven ve sadakat ile inşa edilir
Kişilerin karsılıklı hoşgörülü ve tabiki de eğlenceli anlayışlı olmaları
Hayat arkadaşı.. sırdaşın dostun sevdiğin.. bedenini ve ruhunu teslim edeceğin kişiyle birlikte olmak ve meyveside.. baba (anne) olmak..
iki tarafında kalbinin güzelliği :)
Beraber zaman geçirmek, zamanı beraber değerlendirmek.
Kafa yapısının uyuşması ve birbirini tamamlama ile diyorum
Sadece çift olarak değil bireysel hayatlarıda olmalı insanın bu kısıtlamayı yapmamak gerek
Sadakatin, sevginin, bağlılığın olduğu her evlilik güzeldir.
Boşanmak. Kağıt üzerindeki evlilik insanı mecburi hissettiriyor ama boşandıktan sonra da aynı kişiyi seviyorsan gönül nikahı var demektir 😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar