Olmuş bitmiş bir şeyi sürekli dillendiren bir insan o kişiye karşı hala bir özlem mi duyuyordur? Yoksa sadece bir yaşanmışlık olduğu için mi unutamıyoruz?
Benim görüşüme göre; insanlar sevgili olduğu kişiyle bir çok şeyini paylaştığı için, ona dokunduğu onunla bir çok duyguyu ortak yaşadığı için ve hayatlarından böyle birisi eksilince onun yokluğunu yaşıyorlar. Yokluğunu yaşamayanlar ise kötü bir şekilde ayrılan çiftler sanırsam. Aldatma/yalan vs. sebeplerden ötürü. Evet güzel bir şekilde 'olmuyor' diyerek ayrılan medeni insanlar da var.
Günümüzde gerçekten seviyorum denilen ilişkilerde bile çıkar ön planda oluyor farklı bir gelecek isteyen insanlar hayatlarını değiştirirken yanlarında olmasını istedikleri deger verdikleri kişiye "sevgili" adi altında çıkar yüklüyorlar ama bunun farkında olmadıkları için o kisiyi gerçekten sevdiklerini düşünüp onunla hayal kuruyorlar o kisiyi kaybettiklerinde ise hayallerinide kaybediyorlar yani eksikliğini hissettiğimiz bir kişi degil gelecek hayallerimiz oluyor. Bu tüm ilişkilerde geçerli degil tabiki. Bir kısmını kaplayan bir kavram.
Sürekli dillendirmeyi mantıklı ve normal bulmuyorum. Evet hayatımızda yaşadığımız eski birlikteliklerimiz zaman zaman aklımıza onları bize anımsatacak şeylerle karşılaştığımızda gelebiliyor. Ancak hani bir insanın normal bir zamanda sürekli eski ilişkileri aklına geliyorsa o kişiye hala bağlılık duyduğunu ve hala kalbinde o kişiye karşı hisler barındırdığını düşünüyorum. Yaşanmışlıktan ziyade bu bağlılıktan kaynaklanıyor dediğim gibi.
Güzel kardeşim, kendisini öyle güzel unutturdu ki dillere destan. Ne ismi, ne cismi geliyor aklıma. Hatta diyorum ki ne hâli varsa görsün. Kendisine teşekkür ediyorum.🙋😂
Eski sevgiliden yediğimiz kazığın rövanşını almak maksatlı sürünür dururuz. Aslında sevgiliyi değil, alamadığımız rövanşı düşünür ve saplantılı olarak dolaşırız.
Yaş ilerledikçe duygusallık yerini mantığa bırakıyor aslında özlediğimiz eski sevgili değil o zamanlar hissettiğimiz duygularımız.. insan bir yıl önceki halini bile özlüyor. Ben kişiyi değil ama kişiye karşı olan hislerimi o gözü karalığı o uçuş uçuş halleri özlüyorum evet. Ama şimdiki hayatıma da asla değişmem 😊
Aslında unutamamak değil o alışkanlık ve eksiklik. Hayatının tam merkezine aldığın insan bir anda hayatından yok oluyor bu da sende onun eksikliğine ve boşluğuna neden oluyor araya zaman girdikçe de bu duruma alışıyorsun 😀
- Sevdiğimiz için unutamayız. - Evet, duyuyordur. - Sadece yaşanmışlık olduğundan değildir. - Bir insan eski sevgilisinden sürekli bahsediyorsa ya onu hala seviyordur, unutamamıştır ya da ağır yokluktadır.
Doğru bir yazı olmuş. Yokluğunu yaşamadığım biri var haliyle çok kötü ayrıldık hatta iyi ki ayrıldık diyip onunla geçirdiğim iyi kötü tüm anıları sildim gitti 😆
Bu yaşıma kadar kimseyle kötü ve kırgın ayrılmadım kim arasa veya kimi arasam bir kahve bir sohbet hatırı ve hatırım vardır hepsinin gözlerinden öper sağlıklı günler dilerim muck :/
Yarım kalmışlık durumu beyin sürekli aynı şeyleri hatırlıyor kısır bir döngü çünkü yapısı gereği bir şey iyi veya kötü olarak sonuçlanmadığı, bitmediği için onu tamamlamak istiyor bu yüzden unutulmuyor. " Zeigarnik Etkisi" literatür ismi.
evt haklsınız 7 yıl ıslıskım oldu ayrıldık medenı ınsan seklınde ve evlendı hala benı anıyomus ıyı ınsandı hep ıste dedıklerı cıkıyo dıye söluyomus cunku cok sevdı benı
En İyi Cevaplar