Eski sevgiliye sarılmak fakat başka birşey istememek ne anlama gelir?Eski sevgiliye sarılmak istemek ahmaklıktır. Bitmiş gitmiş bir ilişkide yaşananları özlemek kişiyi özlememek ilginç bir durum. Eski sevgiliye neden sarılmak ister bir insan? Duygu yok his yok sadece sarılmasını istemek sığınacak bir liman arayışı olabilir mi?
Eski sevgilimi hala seviyorum ve eski sevgilime sarılmak istesem bunun "ahmaklık" olduğunu söylemek dünyayı kendi sığ sularından ibaret görmektir. :)
Bitmiş gitmiş bir ilişkide; sadece yaşananları özlemek "insanlık hali"dir. Yaşanmışlıklara değer vermek, anılar biriktirmek vb. diğer canlılarda görülmez. İnsanın hayata tutunma motivasyonu sadece yaşamsal güdüleriyle açıklanamaz. Dolayısıyla; bir bitkinin ya da bir hayvanın aksine, eskide kalması çok daha olasıdır.
Herkesin zayıflıkları ve zayıf anları var ve önemli olan güçlenmeye uğraşmak ama güçlenmek bir süreç ve sığınacak bir liman aramak, bu sürecin bir parçası olabilir. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp ve düşmek değil, kalkmaya uğraşmamak ayıp. Bir insanı ilk gördüğün andaki davranışıyla yargılamak, çoğu zaman bir yanılgıdır. "İnanç perdesi ne kadar kalınsa, akıl güneşi o kadar geç doğar." demiş Sinan Çetin. Sürtünme kuvveti sorularda es geçilebilir ama gerçek hayatta öyle olmuyor ve kendi kıyılarımıza vuran dalgaların, koca bir okyanusun gerçeği olduğuna inanmak açık sulardan sığ sulara artan sürtünmeyi dolayısıyla dalga çatlamasını akılsızlıktır. Sürünmeden, o dalgalarla boğuşmadan kıyıya ulaşmak da mümkün olmuyor pek.
Kendi özelimde konuşmam gerekirse eski sevgilimle hala görüşüyoruz ve onu hala seviyorum, belki o da beni... Bu da demektir ki duygu da var, his de var. "Eski" olan "bitmiş" ya da "gitmiş" demek değil.
Bu durumu yaşıyorum şu an iliklerime kadar ama durum şu kişiyi değilde anı özlüyor insan ondan öyle bir istek beliriyor ne bileyim o an hissettiklerini düşlüyorsun aslında kişiyi istemiyorsun
bir zamanlar güven duyup sarıldığın liman olduğu için sakinleştirir dinlendirir gibi geliyor, şu an bulunduğun ortam biraz bunaltıcı gelmiştir ya da yorulmuşsundur farklılık istediğin için aklına gelen güzel duygular sana uyarıda bulunuyor bir nevi böyle hisler.
Merhaba, Yine detayına katılıyorum. Çok saçma bir şey. Eskilerin canı cehenneme! Eskitenler utansın! Her anlama gelebilir. Kişiden kişiye göre değişir farklılık gösterebilir... 😅
Eski sevgiliye sarılmak mesela eski sevgiliyi özlemek anlamına gelebilir. Onunla yaşanılan her şeyi olmasa da bazı şeyleri özlemek. Belki bir umut yeniden olur demek. Onun tepkisini merak etmek gibi gibi 😅
Bu bir beklentidir. Karşıda hala kendisine karşı bir duygu var mı yok mu anlamak için atılan bir adım ve daha kötüsü karşıya bir tuzaktır. Ufacık bir ilgiyi bile uyandırabilirse geri çekilip peşinden sürükleme tuzağıdır. Yapılmaması gereken en saçma sapan hareketlerden biridir ama asla iyi niyet içermez.
Allah başka dert vermesin. Genelde kadınlar böyledir. İlgisiz erkek varsa hayatlarında arayış içinde olurlar. Ama tabii evli olup da başkasıyla yatmak kadar aşağılık bir durum değildir.
Yeni sevgilisini sinir etmekten ve ayrılmaktan başka bir şeye yaramaz.. ne tuhaf hayatlar ortaya çıktı böyle? Eskiyi getir yeniyi götür eskicilerde olurdu..
Güven hissetmek anlamındadır o. Eğer sadece sarılmakta o an istek onunlayken var olan mutluluğa güvene huzura ihtiyacın var demektir. İstemiyorsun ama yinede hissetmeye ihtiyacın var işte
Insanın canını yakan olmayacağını bile bile düşündüren acı çektiren gelmeyecek birini beklemek gibi anlamsız gelsede ona sarılmak dünyaya bedeldir. Ama hep sonradan gelir aklım başına hesabı
En İyi Cevaplar