İnsanların çoğu zaman bilinçaltında geliştirdi kriterler vardır, bu kriterlerin bazlarından kişinin kendisinin bile haberi yoktur. Mesela en basitinden kişi, karşı cinsin nereli olduğu benim için hiç önemli değil der ama aslında öyle değildir yetiştirildiği kültür, bilinçaltında nereli olduğunun önemli olduğunu aşılamıştır. Farkında olunan kriterler ise genelde dış görünüştür. O yüzden aşık olmak bana göre bilinçlidir. Beyin önce dış görünüşe odaklanır ve kriterlerle karşılaştırır saniyeler içinde eğer uygunsa ilgini çeker bu ilgi çok yoğun olabilir ama aşk değildir. Ne zaman o kişiyi tanır; konuşmasını, cümlelerini, sevip sevmediği şeyleri kısaca karakterini tanır ve hala aynı ilgi istek devam ederse o zaman aşka dönüşür. Bence aşk tercihtir.
Aşk tercih değildir. Çünkü aşık olacağımız kişiyi seçemiyoruz. Aşık olduğumuzda bazı konularda takıntılı olabiliyoruz. Yani takıntılı aşık moduna girebiliyoruz.
Aşk sevmekden çok özlemekdir Sevmekdir aşk rüzgarı kiskanmakdir aşk şaçlarina dokundu diye yağmuru kiskanmakdir yüzüne dokundu da sen dokunamilorsun aşk kavuşmak diyil aşk bir umutla yaşmakdir sabaha senin için gözlerin yaşmak umudu veriri kalbime və Umut içdən içe yakar kalbi haberin olmdan elinde hiç birşey olmaz sehrada su aramak gibi bir kutubda ateş aramak gibi
Aşık olmayı veya aşık olacağın kişiyi tercih edemezsin bence. Ha tabii belli bir süre aşka küsebilirsin ve bu tercihtir mesela. Ama aşk takıntı da içermez. O saplantılı kişilerin birinden hoşlanması sonucu oluşur bence.
Aşk tercih edilebilecek bir durum değil bence, diğer taraftan hastalık demek de doğru olmayabilir. Bu durumu tam ifade edebilmek için bir kaç bilim dalından aynı anda faydalanarak yorum yapmak gerekecektir ancak yoruldum. 😂
Tercih edenler genelde bulamıyor. Takıntı haline getirenler soğutuyor. Tesadüf eseri bulanlar ise bir müddet sonra ya kıymetini bilmiyor ya da olayı Nirvana'da yaşatıyor.
Bence gerçek aşk kader işi.. Sen o kadar uzak duruyorsuN , kaçıyorsuN aşık olmaktan ama bir şekilde yollarınız hep kesişip illa onu yaşıyorsun .. Bizim dışımızda gelişen yönleri çok.
arkadaş millet hergün cinsel video atıyor sevgilisini perscpda oynaıyor orasını burasını açıyor diyorum ulan bu millet nasıl yapıyor nereden buluyor bir türlü anlamadım bana gelince 3 yıldır bir kız bile ilgilme karşılık vermedi
Aşk ne akılı nede mantığı dinler ,öyle birşey ki herseyine katlanır yeter ki o mutlu olsun çünkü benliği ruhu onda.., sesine, gülüşüne, kokusuna her an hasrettir.. tırnağının ucunq bile paha biçmez..
Tercih olamaz takıntı konusu çok farklı bir şey sevginin boyutu çok farklıdır ama çoğu insan şiddet ile seviyor aşırı sevgi takıntılıktan daha çok hastalığa dönüşüyor bu psikolojikle alakalı...
Uzun süre aynı ortamda bulunduğun kişiye karşı oluşan bağımlılık, aslında yüzde 99 cinsel içgüdüdğr, iki kişi anlaşırsak iş yatağa gidiyor, iki kişi gerçek amacına ulaşıyor, insanlar aşk diyor buna işte
En İyi Cevaplar