İlişkiden beklentilere ve/veya diğer kazanımlara bağlı. Kadın 150 ama belki hayatında hiç görmediğin kadar dürüst merhametli ya da adam 188 belki ama yalancı kalpsizin önde gideni. Tabi 188 olup karakterli vicdanlı erkeğe de denk gelebilirsin ama hayat oturup onu beklemek için çok kısa olabilir. Günümüzde biz part time vitrin ilişkileri yaşamayı seviyoruz, çıkalım; gözümüz doysun fotoğraflar atalım milleti çatlatalım insanlar bizi yakıştırsın vs. Tabi ki insanların düşünceleri önemli tabi ki herkeste kompleks var ama insani kazanımlar, kültür bilgi birikim önemlidir. Yanında güzel/uzun kadınlar olan kısa erkeklerin hiçbiri boş beleş adamlar değil mesela.
Adamı güçlü gösteren ekstra birşey yoksa pek uygun olmaz. Hadi Jason Statham güçlü bir duruşa sahip bir adam olduğu icin kadından 10 cm kısa durması abes durmuyor. Ama Serdar Ortaç kendisinden uzun eşiyle devam edemedi hatta parayla tutmaya çalıştı kadını.
Kadın erkekten ne kadar kısa ve küçük cusseye sahip olursa psikolojik olarak erkeğin koruma güdüsü o kadar devreye girer.
Ben de erkek boy ortalamasına göre kısa bir erkeğim ama hiç de koruma iç güdüsü uzun kızlara ya da kızlarla olan ilişkilerimde farklılık yaratmıyor. Hatta uzun kızlara daha çok ilgi duyuyorum
@oziyistiyorum Uzun kizlara kendini ispatlama çabasıdır o. Kisa erkeklerin genelinde kendini ispatlama cabasi var zaten. Tosunpasa'daki Kucuk Eniste bunun ornegidir. Bazı kadinlar da özellikle kısa erkek isteyebilir. Tercih meselesidir.
Yo kendimi ispatlama çabasından ziyade uzun çocuklar üretme isteği olabilir evrimsel açıdan uzun boylu sevgililerim de oldu kısa boylusu da his olarak bir farkı yoktu hatta boyumda olan sevgilimin omzuna kolumu atıp yürümek güzel ve romantik oluyordu
tabi ki işte ben de ondan bahsediyorum. Kendimden uzun veya aynı boyda olan kadınlara daha fazla ilgimin olmasının sebebi belki de uzun çocuk sahibi olma dürtüsüdür bir nevi gen terapisi. Yani benim bu ilgimin arkasında kendimi ispatlamak gibi bir düşüncem yok zaten en başta onu koruyacağım bir kadından ziyade her şekilde hür ve güçlü kadınlardan hoşlanıyorum. Toplumdaki genel erkek ilgisi bundan zıt olabilir tabi orasını bilemem
@Serap173 aynen öyle ben de korumaktan ziyade daha güçlü her anlamda bağımsız kadınları daha çekici buluyorum bu söylenen daha eski tarihlerde geçerli bir şey
Erkekte koruma kadında da korunma güdüsü vardır. Bu yaratılışla alakalı birşey. Modern dünyada kadın ve erkek eşitlenmeye birbirine benzetilmeye çalışıldığı icin insanlar bu içgüdüleri de reddetmeye çalışsa da bu gerçek hala var. Sizin gorusunuze de saygı duyarım.
@dusunenhanim ilkel çağlarda erkeğin fiziksel gücü kadından fazla olduğu için söylediğiniz doğru fakat etrafınıza bir bakarsanız o fiziksel güç çağlar öncesinde bir elma ağacını sahiplenebilirken şu an o ağacı sahiplenmesi için önce o arsaya ait bir tapusunun olması gerekli. Bütün medeniyet fiziksel güçten ziyade adalete , eşitliğe düşünmeye kurgulanmış. Bu da doğal olarak bizim seçimlerimizi isteklerimizi aşklarımızı etkiliyor. İnsanlığın bu kadar yıldır hayatta kalabilme becerisi ortam şartlarına uyum sağlayabilen en iyi canlı olmasından gelir en güçlü olmasından dolayı değil. Günümüz medeniyeti de dediğinizden farklı bir yönde gelişmiş durumda.
Üstüne üstlük koruma ve korunma olarak bahsettiğiniz özneler belli peki neyden korunmak gerekli? Diğer güçlü erkeklerden mi yabani hayvanlara av olmaktan mı? Farkındaysanız korunacak şeyler de kalmadı artık etrafımızda, bu korumayı devlet vatandaşına sağlamakla yükümlü tüzel kişilik olarak varlığını sürdürüyor zaten tüm bunlar düşünsel ilerlemenin bir sonucu ve aşk hayatımıza da etki etmemesi imkansız
@oziyistiyorum Ben de senin gibi çocuğum olursa uzun olsun isterim ileride o yüzden uzun boylu kız istiyorum. Benim dayım 1.70 karısı da 1.67- 1.70 arası çocukları yapılı ileride 1.90 - 95 olucak gibi. Yeni nesil at gibi, bu devirde kısa olunmaz, ihtimalleri yüksek tutmak lazım bence
Olabilir sizin görüşünüz. Birşey demedim. Günümüzde erkegin ailesini korumasi icin boydan ziyade zekaya sahip olmasi daha onemli desem yalan olmaz. Ama siz çocuğunuzun uzun olması icin uzun kadın istiyorsanız bir kadın da çocuğu uzun olsun diye uzun erkek isteyebilir. Iki tercihin arasında bir fark yok.
Tabi ki yok bu konuda kadınlara saygım sonsuz zaten genel eğilim o yönde, uzun bir kadının boyumdan dolayı beni çekici bulmamasını anlayışla karşılarım. Sadece şuna karşıyım: kısaysa kısa uzunsa uzun biriyle olmalı mantığı yanlış
@oziyistiyorum Kimse kimsenin kimi seçeceğine karar veremez zaten. Bu kimsenin haddine değil. Siz uzun birini seçtiniz uzun kız da sizi seçtiyse mesele bitmiştir. Kimseye laf düşmez.
Paylaştığın örneklere sokayım afedersin de. Fotodaki tüm erkekler eşlerinden daha uzun. Hatta son fotoğrafta erkek kadından tam 8cm daha uzun. Kadın 10 cm topuklu giyiyor ve erkekten azıcık daha uzun oluyor ve bu problem oluyor öyle mi?
Şöyle açıklayayım dengeli olması için erkek kadından 12 cm uzun olmalı. Fotoğraflarda bu oran en fazla 8 cm filan sapmış. Bu 1.60 kadının 1.80 erkekle olmasından daha abes bir şey değil. Nasıl onlara bok atmıyorsanız bunlara da atmayacaksınız. Topuklu ayakkabı giyen kadın zaten ideal erkeğine ulaşıyor.
Kadınlar her ne kadar inkar etse de kısa boylu erkekle birlikte olmak istemez. Kısa boylu olupta uzun kadınları tavlayanların mutlaka bir artıları vardır. Artıdan kastım yakışıklılık, karizma, espritüellik, zenginlik vesaire. Eğer bunlardan biri seni öne çıkarmıyorsa asla uzun boylu bir kadınla birlikte olamazsın.
Boyu boyuna huyu huyuna ilişkiler daha kolay ilerliyor. Bu fiziksel farklılıkları aşmak için iki tarafın da güçlü yanları olması lazım. Mesela çok karizmatik olmalı ki birbirlerine bağlı kalsınlar gibi. Tabi ki imkansız değil, sadece ilişkinin başlaması daha uzun sürer ya da zor olur.
Teşekkür ederim. Sevgilinizin yaptığını da doğru bulmuyorum bunu ayrılık gerekçesi gösteriyorsa en başından sevgili olmaması gerekirdi. 170 benim boyum sevgilimin 165 boy bizim için hiç bir zaman sorun olmadı.
yok erkeğin boyu uzun olsun, yok yaşı büyük olsun yok maaşı kadından fazla olsun yazık ulan bu erkeklere valla kadının neyi olsun 250 gramı olsun yeter :D :D
Kafalarda "aşk mı boy mu" sorunsalı oluşturması gerekir. Hatta cevaba göre bir ilişkinin başlangıcı hiç bu kadar sağlam temellere dayanamaz bile denilebilir. Çünkü kız egolarını yenmiş, gerçek aşkı isteyen mantıklı biridir. Erkek ise etrafında ki bakış ve dedikodulara aldırış etmeyecek, yiyeceği küfürleri umursamayacak kadar seven bir adam olmayı tercih eder. Tabi sonu her zaman mutlu bitecek diye bir şart yok. Ama kesinlikle çok sağlam bir başlangıçtır.
Yakisiyor tabi ki, neden yakismasin. Bizim bir Turk unlu sevgilisinden uzun oldugu icin babet giyiyormus. Yoo topuklu ayakkabi giymek istiyorsa yine giymeliydi bence. O erkek egosundan dolayi bunu kabul edemiyorsa zaten bir defolup gidebilir mi? 😂
@NaberYakışıklı o zaman o erkekle beraber olmazdi. Kimse kimseyi kompleksli olmaya zorlayamaz. Eger "beni kompleksli olmaya zorladi" diyorsa zaten ozguveni dusuk, kendi yargilarindan cok baskalarinin yargilarina guvenen, kolay etki altinda kalan zayif karakterde biridir.
Toplum ayri partner ayri. Toplumsal baski burada rol oynamaz. O zaman toplum onu komplekse sokmus, partneri degil. Bu az once anlattigim zayif karakterde biri olmadigini gostermiyor ama.
Tuhaf görünüyor biraz, tabii iki kişi birbirini sevdiği sürece onları boy meselesinin ilgilendireceğini sanmıyorum pek. :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kız 1.50 adam 1.80 olsa yine boy farkına bak ediyle büdü gibi falan derlerdi insanlara bişey beğendiremezsin ki çiftler birbirini beğenip sevdikten sonra bize laf söylemek düşmez
@Sadıkk_FB yani erkek 10cm kısa olsa farketmez uzun kadınlar için soylemiştim ben 1.63'üm :/ o yuzden kısa erkekle olamam cunku benden kısası cüce sayılır hahahah :D
Bana da çok saçma geliyor açıkçası ne alakası var gonul otada bokada iste birbirlerini sevmeleri birbirlerine guvenmeleri yeter geri kalan Bu soruda da ayıp çoğu şey boş
En İyi Cevaplar