9 ay evli kaldım boşanma aşamasındayız kafam çok karışık?

Öncelikle merhaba biz mahallede komşuyduk 8 senedir anlaşıyorduk ve ailelerin onayı ile evlendik eşim Doğum günümde altın kolye takmıştı düğün ertesi gün kolyem kayboldu eşime sorduğumda hep kaçamak cevaplar verdi ailesi hiç o konuların üstünde durmadı bende güvensizlikler başladı sonrası balayından geldiğimiz hafta eşimin ailesi babası benden 5 tane bilezik istedi bende vermek istemeyince eşim ailesi yanında üzerime yürüdü sonra ailesi gidince baskı yaptı şiddetli tartıştık ev eşyalarına zarar verdi öfke kontrolü olmamaya başladı ay sonu gelınce eşimin 1buçuk milyar ev kredisi ödediğini öğrendim benle evlenmeden önce babası 8 yıllık ev kredisi çektirmiş ve çektirdikleri evde kendı ailesi oturuyor bu konu yüzünden defalarca tartıştık kendimiz kirada oturuyoruz ve ben çalışmıyordum daha sonraları kayınbabamın 2 tane tırı var sürekli eşimi yardıma çağırıyordu yeni evliyken eşim fabrikada çalışıyordu 3 vardiya zaten işi ağırdı bende gitmesini istemiyordum eşimle defalarca tartıştık babası yüzünden beni darp etti en son kayınvalidemgile yemeğe gittik babasına gösterdim herşeyi söyledim yuvamızı yıktığını bacak bacak üstüne atıp biterse bitsin dedi oğlunu 20 günlük yıllık izninde çağırıp eşşek gibi gelecek diye masaya vurdu eşimde bana kapı gösterdi ve ben ailemi çağırdım ogündür kendı ailemin yanındayım boşanma davası açtım ama eşim boşanmak istemiyor benden 😞?
9 ay evli kaldım boşanma aşamasındayız kafam çok karışık?