(sevgilimin maço taklidi yaparken ağzından çıkan lan'lar dışında)
Sevgilinizle birbirinize karşı argo/küfürlü konuşuyor musunuz?
(sevgilimin maço taklidi yaparken ağzından çıkan lan'lar dışında)
ınsanların bırbırını tanıması ve lafın soyleyıs tarzına gore degısır bence bı salak demek vardır bıde salak demek vardır ılıskılerımde kendımı kasmayı pek sevmedıgım ıçın bırazda patavatsız oldugum ıçın boyle kelımeler agzımdan cıkar ama sen salaksın ya demem mesela cok guldurdu dıyelım salak ya nasılda guldurdun benı derım bana gore bu saygısızlık degıldır eger karsındakı senı yerden yere vurmuyorsa herseyınle alay etmıyorsa senın yaptıgın herseyle gurur duyuyorsa senın dusuncelerını oturup dınlıyorsa senı çöp gıbı gormuyorsa saygı budur yoksa eglencesıne lan demıs salak demıs guler geçerım ben buna
çevremde malesef çok var böle ilişkileri olan arkdaşlarım beni yadırgıyorlar çok saygılı mesafeli oluşumdan dolayı ama benim böyle hoşuma gidiyor eski zamanlar misali bir ilişki saygıda kusursuz.. argo kelimeleri geçtim be,lan,ya tarzında eklerdende hoşlanmam asla
bence bu bir kultur meselesi bu tarz cevrede yetisenn bireyler icin kufur normal gelebiliyor sahsen kufur etmek veya argo konusmak o kisinin kalitesini dusurdugu kanaaitindeyim yapmam banada yapilmasini istemem yapilmasi durumunda o iliskiyi aninda bitirdim dmem ama zedelenir yara alir toparlamakta zor olur
Bırak sevgiliye nette bile küfür edenlerden nefret ediyorum. erkek kız farketmez küfür eden kendine eder karşısında ki ister zayıf ister güçlü olsun kendine küfür eden hele birde annesine eşine (diyelim kibarca) edene yazık kendi annesine küfür ediyor çok yazık Allah korusun.
Cevap
12Cevap
Sevgilim bana 2 sene sonra ilk kez cok büyük atistigimizda telefonda ,manyakmisin sen´´ dedi.. Bende gerizekali diyip yüzüne kapamistim :D Olur öyle ufak tefek sözler sonra arayip gülmüstük komigimize gitmisti :D:D Ama benimle normal konusurken asla küfür etmez..
Aynı şekilde düşünüyorum. Arkadaşlarıma bile canıma tak ettirmedikleri sürece salak vs demem. Sevgilime hele hiç demem. Zaten birine öyle bir sözcük kullanıyorsam o onu öyle gördüğümdendir öyle gördüğüm biriyle de devam etmenin bir manası yoktur.. Onun bana etmesi ihtimalini saymıyorum bile tahammül edilemez bir şey.
İkiniz de ölmüşsünüz o zaman. Allah rahmet eylesin. Biz gerçek sevgililer birbirimize lan' da diyoruz, başka küfürler de ediyoruz. Çünkü yapay ve soğuk bir saygı yerine, gerçek bir öfkeyi ve dışa vurumunu samimi buluruz. Aşkın, kelimelerde değil, niyette gizli olduğunun farkındayız çünkü. Pek takmıyoruz.
süperdi valla on numara cevaptı :)
vallahi biz kullanıyoruz.. :)
"kaçığın tekisin" diyor. kafama vuruyor.
tokat atıyorum. "eziksin biliyorsun değil mi" diyor.. gülümseyip "biliyorum," diyorum.. "sende de karizma ve insanlık onurundan eser yok"
"gerizekalı"
"aptal"
Saygı seviyesini korumak gerekir. Her türlü ilişki de bu geçerli aile arkadaş sevgili hep si için saygı yı korumalıyız bir insan la eş olundu diye, onun bir şahsiyeti olduğunu hiçe saymak yanlış
İki lafından biri küfür olan erkeği de hatunu da sevmiyorum ben.
Bana karşı böyle davranan bir sevgilim de olmadı, olmasın da zaten.
Uzun süreli ilişkilerde yaşadım kısadaa bana cok yanlış yapanda oldu ama asla yanlarında küfür etmedim etmemde. Hani onun şahsına küfür etmeyi geç onun yanında bile küfür etmem ben. Küfür eden bir bayandanda nefret ederim
hic gerekmiyor öyle agro küfür kelimelere o kadar iyi güzel kelimeler varken..
tamam sakadan lan yada salakk denilir ama oda partnere bagli.
bende iliskilerimde kiz arkadaslarim olsun veya tanimadigim kisiler olsun kufretmem argo kelime kullanmam kullanmadimda karakterime ters bir durum ...
ben dusmanima bile agir kufretmem ki sevgilime kufredeyim agir konusayim, ustelik bana da kufredilmesinden hoslanmam ayni sekilde. saygi biterse o iliski de biter
Gülmek için lan fln diyoruz kendimizden geçiyorz o zmaanlar :D Çok eglendigimiz zamanlar oluyo ama kavgada ciddi olarak denmez bence.
arkadaşıma dahi küfür etmem heleki bir kıza asla...
erkek arkadaşına dümdüz giden kızlar da var.. inanılır gibi değil..
salak demekle ilişki ölcek olsa dünyada ilişki kalmazdı. Ot gibi yaşanmaz ilişki. Cılkı çıkar. Lan da dersin salakta. Böyle şeyler ilişkiyi öldürmez, hakaret etmediği sürece sorun yok.
@Hypatia'nin belirttilerini kufur olarak dusunmedim kendi cevabimda, samimi olmak ve ufak dalasmalarla flort etmek, hakaret anlaminda kufur etmekten farkli.
Kesinlikle hayır, kullanmam ve kullandırmam. O ilişkinin yürümesi mucize olur.
Kavga esnasında kullanmayız ama geyik maksatlı kullanırız. İki tarafın da kabuluyse sorun yok.
Eşime "Lan" 'dan daha sert bir söz söylemişliğim yoktur; "Lan" 'ı da şaka amaçlı kullanırım zaten.
flört dönemi:aşkım seni seviyorum,tanıstığın saatleri hatırlama,güzel sözler,çiçekler.evlenince: karşında yellenen,geğiren,ilgisizlik peki demek saygı buymuş?bence ilişkiler samimi olmalı ilerde sorun olmasın.
biz sevgilimle birbirimize karşı çok saygılıyızdır..seviyeli düzgün konuşuruz..ben zaten hoşlanmam..acayip soğurum.
ben kimseye argo veya küfürlü konuşmam..saygımı yitiririm...
Üzgünüm , ben ederim küfür :) ama çok sinirlenmem lazım
saygı konusunda problemlıyım ben
asla konuşmam samimi olmak için ne gerek var ki. ama arada lan filan derim o zararsız:)
@floral'inkine benzer bir tutum icindeyim..
kesinlikle !
çokşükür böyle bi ilişkimiz yok ya
çok itici
Konuşuyoruz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar