Boşanmak istiyorum, çok mutsuzum ama tutunacak dalım yok, tek başıma ayakta kalabilir miyim sizce?

Ben severek evlenmiş bir kadın değilim, aşka inancım falan da yoktu zaten, mantık evliliği yapacağım belliydi. Eşim evliliğimizin ilk yılları çok iyiydi, zaten aşık olan tarafta oydu. Ben Allah biliyor ne sevdim ne aşık oldum. Aile baskısıyla olan bir evlilik. Çok zekiydim okumama bile engel oldular hayata 1-0 yenik başlamama sebep olan ailem boşanacağım dediğim zaman el oluyor. Lise mezun uyum, hiç çalışmadım işte bu benim en büyük aptallığım.
Son dört yıldır eşimi tanıyamıyorum, cebine uç kuruş para girince kendini birşeyler sanmaya başladı, eve geç gelmeler, bazen hiç gelmemeler, karıya kıza gitmelerfiziksel psikolojik şiddet., içki zaten hep vardı. Onunla hep midem bulanarak yattım. Çok çirkindir. Eee neden ayrılmıyor sun dediğinizi duyuyorum. O işler öyle olmuyor işte. Yanınızda ailenşz yoksa, bir mesleğiniz yoksa nasıl olacak, tam on yıldır ben bu sebeplerle ve yanısıra toplum baskısı sebebiyle hiç sevmediğim hatta tiksğndiğim biriyle evliyim.
Kurtulmak istiyorum çaresizim, kimsem yok. İki çocuğum var. Bu iğrenç insanla beni ömür geçirmeye mahkum eden kaderimi sevmiyorum.
Sorum ise şu , bu şartlarda olup boşanan ve ayakta kalan var mı, belki bir örnek benim cesaret almama vesile olur, yeniden başlayacak kadar güçlü muyum onu da bilmiyorum. Sevgiler
Boşanmak istiyorum, çok mutsuzum ama tutunacak dalım yok, tek başıma ayakta kalabilir miyim sizce?