+1 yılBu soruyu Türkiye’den başka bir ülkede bulamazsınız o yüzden kıymetini bilin çünkü cahil diye nitelendirilen orta doğu ülkelerinde bile böyle bir soruyla karşılaşılmıyor. Avrupa zaten bunları aşmış durumda. Maalesef bizim gibi cahili bol ailelerin varlığını sürdürdüğü ve kendi kararlarını verebilecek olgunda olmayan pasif kişilikler yüzünden bir çok insan evliliğe geldiğinde hayal kırıklığına uğrayıp o güne kadar biriktirdiği tüm umutları , ortak duyguları , anıları , ortak dinlenen şarkılara kadar herşeyi unutmaya çalışmak zorunda kalıp yoluna devam ediyor. Ön yargılı aileler kendi yetiştiği “çocuklarına” güvenmediği için onunla hayat kurmak istediği kişiyi daha tanımadan red ediyor ya da tam tanımaya fırsat vermeden ilişkiyi sonlandırıyor. Bu tür ailelerin pasif yetiştirdikleri çocuklarının evleneceği kişiyi kendileri bulmalı ve çocuklarının asla sevgili edinmesine müsaade etmemelidir çünkü hem kendi çocuklarına hem de karşı tarafa travma yaşatıyorlar. Çocukları mutlu mu oluyor ailelerinin kabul etmediği evlilikleri yapmayıp onların seçtiği kişiyle evlenince? Bu sitede sorulan sorulara bakın bir çoğu ailesi istediği için ayrıldığı eski sevgilisi , sözlüsü ya da nişanlısında aklı kalan insanların yazılarıyla dolu. Bir pişmanlık yaşacaksanız bu sizin kararınızla olsun başkasının kararıyla olmasın ileride bunun pişmanlığı daha farklı oluyor ama iş işten geçiyor. Bir insanı seveceksiniz onu yarın ailenizle mücadele edebilecek , sahiplenecek kadar sevin. Maalesef ilişkilerin çin malı olduğu bir dönemde bunu istemek çok büyük bir beklenti.
51 Yorumla
En İyi Cevaplar
Buna ne ailem ne de sevgim cevap verir.
Aklıma ve kalbime danışırım.
Günümüzde kadın erkek ailesinin gölgesi altında yaşadığı için benim açımdan yetkin ve olgun olarak değerlendirilmiyor.
Büyük bir çoğunluğunun medeni cesareti, özgüveni ve özdirenci düşük.
Kadınlar güçlü olmaktan bahsediyor. Güçlü kadın fikirlerini göz önünde bulundurarak ve herkesin tavsiyesini dinleyerek ama kendi kararını kendi alarak yaşayabilen kişidir.
Türk kadını güçlü olamaz. Çünkü aile boyunduruğu altında yaşayan birinin ayakları üzerinde durması imkansız değil imkansız ötesidir.
Ha kadınlarımıza sorsanız güçlüyüz derler. Çünkü onların beyin kapasitelerinde ve kadınsı algoritmalarında erkeğe doğru veya yanlış her şekilde "hayır" kelimesini kullanmayı güçlü olmak zannederler.
Bu açıdan Türk kadını doktor olmuş, mühendis olmuş, öğretmen olmuş veya ev hanımı olmuş fark etmeksizin çağın gereklerine göre uygun hareket edemeyen bir yapıdadır.
Okuyana ve anlayana buradan kadınlara güzel bir ders var...20 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 338 cevap paylaştı. Benim kararlarim beni bağlar. Herkes saygı duymak zorunda ki en çok da aileden beklerim saygıyı. Ailem bile saygı duymazsa kim duyacak?
Çok gördüm aklı eski sevdiğinde kalanı, ailesi karısını sevmiyor diye bosanani. Maalesef bu bireylerde kişilik sorunu var. Doğru olan aileyi secmek değil burda. Bazı insanlar sevginin kıymetini bilemiyor ve aklının omur boyu o kızda kalacağını bilmeden aileyi tercih ediyor. Çok zor
Ailelere de yazıklar olsun sevmiyorlar diye yuvalarını bile yıkıyorlar evlatlarının. Böyle aileyi tercih etse insan nolur ki en büyük düşman aile. Mesela babaannem sırf gelini sevmemiş diye babamı ayırmış ilk eşinden ve babamın omur boyu aklı ilk eşinde kaldı. Günah değil mi bu? Kim aynı yatağa girecekse bir tek o sevmek zorunda gelin ya da damadı. Diğerleri niye sevmek zorunda gibi düşünüyorlar ki saygı duysalar yeter zaten ama bazılarında o bile yok. Yeri gelince aileyi de silmek lazım. Önemli olan insanın kendi mutluluğu. Öz saygısı olan bunu yapar.20 Yorumla
Ailem onaylamıyorsa mutlaka ortada bir neden vardır, sonuçta kimse evladının kötülüğünü istemez. Hem şahsen hiçbir erkek için ailemden vazgeçmem, hiçbir erkek ailemden daha değerli değildir. Hem ne demişler; "eş bulunur ama anne baba bulunmaz".
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
92Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 43,5b cevap paylaştı.
+1 yılAilem için vazgeçerim gadası beni bu yaşa onlar getirdi
30 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. Gecerli bir nedenleri yoksa benim sectigim insani er gec bagirlarina basmak ailemin bana olan saygi ve sevgisinin geregidir. Kizlarin durumlari daha farkli bu konuda ama. Ailelerini secmelerini oneririm.. siddetle karsi cikiyorlarsa muhtemelen ortada ters bir durum vardir. Tek tuk istisnalar baska mesele tabi.
20 Yorumla
+1 yılAşka sevgiye inan biri değilim pek fazla.
Çevrem de gördüğüm kadarıyla birinden birini tercih etmek zorunda bırakılıp sonrasında çok mutsuz olan insanlar var.
Bunun sebebi de işi inada bindirmek oluyor bir yandan burda önemli olan ailenin karşı tarafı neden istemiyor olması
Kötü alışkanlıkları mi var?
Bana zarar mı verebilir?
ya da tamamıyla ahmetle değil mehmetle evlen ya da işçi değil inşaat mühendisi olsun inadı mı bu
önemli olan bu kriterler
At gözlüğü takıp hiçbirşeyi görmezden gelemem
Her iki tarafı da değerlendirir kararı öyle veririm.10 Yorumla
+1 yılŞöyle söyluyeyim tabi ki aile cok önmli ama erkegin veya kadinin evlilik yaşi gelio istedigi kişiyle evlenme yetkisine sahiptiir. Evet anne baba haklari tabi ki önemli ama bunu zora sokan aile o kadar cok ki yok hakkimi helal etmem yok sütümu helal etmem. Tabi evladinin da eli kolu bagli kalip aileyi seciyor. Zaten sevdiginden vazgectiginden dolayi genellikle ailenin uygum gördügu kisiyle evleniyor sonuc mu. Katlanmak sorunda kalmalar unutamamalar keşkeler hayaller öne sürüyor. Birakin cocugunuz istedigi ile evlensin. Mutsuz olunca ister istemez ailemim yüzüden diyip ağzindan kötü seyler çikabiliyor.
10 YorumlaAilem her zmn senin istedigin gönlüne göre biri olsun eli ekmek tutsun Allah korkusu olsun der onun icin bunu diyen annemin babamin tasvip etmediği birini nasil ben kabul edeyim arkdslarim konusunda karşi çikabilirim sonucta onlarla bir hayat kurmiycam sadece arkdsliktir ötesi yoktur ama ailemin begenmedigi birini es olarak almak demek ilerde o kiside bir bokluk çikçak demektir
20 YorumlaBüyüklerin bir bildiği yaşamışlığı tecrübesi varki söylerler ama şuda var acayip mağara beyinli insanlar gördüm ayrımcılık ırkçılık yaparak seven insanların evlenmesine mani oluyorlar fırsatını bulan kaçıyor gerisine Allah kolaylık versin ama her Zaman öncelik büyüklerin dinlenmesi muteberdir
10 Yorumlavalla 3 aydır sevdiğim adam için ailemle uğraşıyorum. Neler yaptım neler aileler karışsın diye öyle oldu da başardım ama gel gelelim sonuca tam yüzükler alınacakken babam vazgeçti ve onu bırakmamı istedi onu ne kadar seviyorum bu hiç hesaba katılmadı. Benim kararlarım benim fikrim 22 yaşında insanım saygı beklerim. Hala çabalıyorum vazgeçmiyorum haftaya kadar da nikah basıcam delirticekler beni.
10 YorumlaAilem benim düşüncelerime her zaman saygı duyar arkamda kalır.
20 Yorumla
+1 yılTam tersi onlar beni karşısına alamaz. Ben ne dersem o.
41 YorumlaAilem istemiyorsa vardır bir bildikleri derim, anlamaya çalışırım. Aileme sozsuz güvenim vardır, zira onların da bana. Ben herkes razı olsun mutlu olsun isterim.
30 YorumlaSonuçta onlar benim ailem ve onların zihin haritalarının nasıl çalıştığını bilerek ona göre yolumu çizerim. Lakin ben ailemin yapısını bildiğim için yanlış düşündüklerini algılayabiliyorsam. O zaman yine herkesi dinlerim ama benim dediğim olur.
11 Yorumla- +1 yıl
Güzel yorum
ailem onaylamıyorsa geçerli sebeplerine bakarım ve güvendiğim iinsanlarında fikrini alıp araştırırım sonra kararımı veririm. ama eğer ailem buna karşı çıkıyorsa bunda bir bildikleri olabilir. bazen aileler haklı çıkabilir
10 Yorumla
+1 yılYa şöyle bir durum var. Eğer sevdiğin insan yanlış biriyse kötü bir insansa ailen doğru olanı yapıyor demektir ama eğer sevdigin bir insanın yanlışı yoksa ailenin öyle düşüncesi varsa seçim değilde ortak bir yön bulabileceğine inanıyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAileden aileye değişen bir durum. Kimi aileler evladımız mutlu olsun iyi biri denk gelsin der. Kimiside zenginlik mal mülk kariyer ister iyisine kötüsüne bakmaz. Sonrada mutsuz evlilik yaptırır çocuğuna. O yüzden aileden aileye fark var bu konuda
31 Yorumla
+1 yılbu durumla karşılaştım ona ailemden vazgeçemeyeceğimi söyledim fakat ondanda vazgeçmedim ailem bitti diye biliyor :( ama çok zor durumda kalsam tabiki ailemi seçerdim
10 Yorumlaeğer o kişiye güveniyorsan ve seni yarı yolda bırakmıyacağını biliyorsan almalısın bence ama çok güvenmen lazım zaten en sonunda aile onlar senin annen ve baban mutlaka affeder
10 Yorumla
+1 yılNe sebeple onaylamiyor o önemli, konu din dil ırk mezhepse sonuna kadar sevgilimi savunurum. Yok eğer ailem haklı bir konuda israrciysa mantık devreye girer ve ilişkiyi bitirebilir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Sevdiğim kadında hiçbir sorun olmadığı halde ailem karşı çıkıyorsa sevdiğim kadından yana olurum. Annem mesela çok üzerine düşmez ancak kapalı bir gelin istiyor her fırsatta dile getirir. Kırmamak için susuyorum.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEğer ailemin önemli gerekçeleri varsa ayrılırım evliliğimi bu tarz kırgınlıklar üzerine kurmak istemem
20 Yorumla 1 saat evvel instadan cevapladım sorunu bir de buraya yazayim ailem istemedi diyevvaz geçmişliğim var
20 Yorumla
+1 yılSevdiğimden vazgeçerim o unutulabilir yenisini sevebilirsin ama bir anne baba bir daha bulamazsın en azından ben böyle düşünüyorum
20 Yorumla
+1 yılSevdiğim ile yaşayacak olan benim. Ömür boyu ailem le birlikte yaşayamayacağım için, tabiki de, ailem den vazgeçerim.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 943 cevap paylaştı. duruma bağlı güvenebileceğim biri ise sevdigim cunku ailemden cok çektim ve guvenmiyorum
34 Yorumla
+1 yılBenim ailem öyle birşey yapmaz. Sevdiğim kızda ailem hakkında asla olumsuz konuşamaz. Ne ailemden vazgeçerim ne sevgimden
10 Yorumla
+1 yılAile olmazsa mutluluk olmaz Tm her nekadar sevdiğin de önemli olmuş olsa bile insanın büyük 'lerine hayatı boyunca ihtiyacı var
10 Yorumla
+1 yılSaygı duymuyorlarsa ben neden istediklerini yapayım? Ben onların kararlarına saygı duyuyorum onlar da duymalı
10 Yorumla
+1 yılAile tek gerçek galiba, onlar kadar iyiliğlimi isteyeni görmedim. Hem onları sevdiğim biri için satmam.
10 Yorumla
+1 yılİkisinden de vazgeçmem. Ailem böyle bir olayda karşımda fazla dayanamaz. İllaki ikna olacak iki tarafta.
10 YorumlaBöyle bir durumda herkezin çirkin yüzü ortaya çıkıyo iki tarafıda istemediğini fark ediyosun çok zorlomamamk lazm
10 YorumlaAilenin rizasi kadinlar icin sart yoksa nikah bile kabul olmazmis. O yuzden mecbur ailemi ikna ederdim
10 Yorumla
+1 yılUmarım ailem haklı olur çünkü onları üzecek bir hareket yapmak istemem. Büyük ihtimalle ailemi seçerim
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAilemi karşıma alırım ama ailemden de vazgeçmem. Kısacası ikna etmek için her şeyi yaparım ama olmuyorsa sevdiğimden vazgeçerim.
10 Yorumla Ailesinden vazgecen insandan hayir gelmez ailen istemiyorsa vardir bir bildikleri unutmaki hic bir aile evladinin kotulugunu istemez
10 YorumlaÖnceden olsa vazgeçmezdim ama şimdi doğduğumdan beri yanımda olan ailemi bırakıp yeni bir aile kuracağım belli olmayan bir adamı seçmem asla
10 YorumlaAilemi ikna ederdim gerçekten değecek biriyse eğer ne yapar eder ikna ederdim ailemi orta yolu bulurum her zmn
10 Yorumla
+1 yılBenim ailemde asla böyle bir kısıtlama olmadı. Ama olsaydı sevdiğimi seçerdim , ailem zaten benden vazgeçemezdi.
10 YorumlaÇok seviyorsam ağlayıp yemek yemem odama kapanırım kimseyle konuşmam ailem mecbur kabul edecektir
21 Yorumla
+1 yılçok zor bir karar ama eğer gerçekten hak ediyorsa sevdiğim insani bırakmazdım
20 Yorumla
+1 yılAilem benim fikrime saygi duyar yasa disi isler falan yapmıyorsa sorun cikartmayacaklardir🙃🙃🙃
20 Yorumla
+1 yılhiç bir ilişkimi onaylamadılar bende hiç ailemi seçmedim şu ana kadar
20 Yorumlaİkisinden de vazgeçmem gerekmiyor.
Sevdiğimle görüşmeye devam ederim
ama onları aynı ortamda bulundurmam.
Sevdiğim de, ailem de dilediğini düşünüp yapabilir.11 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı yorum
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Sevdiğim kişinin yanında kalırım ortada boş bir sebep varsa tabi.
10 Yorumla
+1 yılAile hep kalir ama sevdigim adamida birakmak istemem. Aileme aglar zirlar hallettirirdim
10 YorumlaEger karşımdaki boşver aileni derse yarın oda beni boşverir diye ailemden vazgeçmem karşındakinden vazgeçerim
10 Yorumla
+1 yılSevdiğim kişi ailemi karşıma alabilecek kapasitede ise ailemi karşıma alırım.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilemden vazgeçmem beni büyütüp bin bir emekle bu günlere getiren insanlara sırtımı dönemem kimse kusura bakmasın. Buna alınacak kızlar varsa da onlar da anne olunca evlatlarının elin adamı için ona sırt çevirdiğini düşünsünler.
20 YorumlaAilemin onaylamayacağı kişi ile bir alakam olmayacağı için soru iptal
10 Yorumla
+1 yılEğer birbirimizi çok seviyorsak alırım ama onun dışında sevgimi ailem için karşıma aldığım oldu
10 Yorumla
+1 yılEğer ilişkimi cidden onaylanmiyacak bir durum var ise ailemi, ama o kadar da büyük bir durum yokken ailem büyütüyorsa sevdiğim sonuna kadar...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 546 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle ailenizi seçin arkadaşlar, tecrübeyle sabittir bu.
10 Yorumla
+1 yılOhooo her türlü yeterki ben tanıyıp ondan emin olim dünyayı yakarım
10 Yorumla
+1 yılSevdiğimden vazgeçerim çünkü çok kazık yedim aile herşeydir
10 YorumlaAile rızası olmadan süren ilişkiden hayır gelmez. Elbette ailemi seçerim.
10 Yorumla
+1 yılArada kalmam. Çünkü ailem bilir ki burnumun dikine giderim...
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 896 cevap paylaştı. Büyük ihtimalle benimkilerde onaylamıyacak ama illaki seçim yapmak zorunda değiliz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı. Orta yolu bulana kadar devam ederim mücadeleye.. :/
10 Yorumla
+1 yılZor bir soru olmuş. Sanırım sevdiğimden vazgecerdim
30 Yorumla
+1 yılöyle bir durum olacağını sanmıyorum ama olursa ailem ile bozuşabilirim.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılKimseyi karşı karşıya getirmemek lazım, orta yol her zaman bulunur.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılİkisinden de vazgeçmek zorunda olmadığın şartaları oluşturabilirsin ama illa seçmen gerekirse aileni seçiceksin..
10 Yorumla - Devamını Gör (138)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne