Babam Evi Terketti Ne yapmalıyım?

Merhaba. Sizlerden yardım istiyorum. Babam evi terketti. Annem ile sürekli tartışıyorlardı. Uzun süre evlilikleri var. 23 sene. Fakat babam sanki annemden nefret eder gibi annemin her hareketini, davranışını, kişiliğini aşağılıyordu. Annem güler yüzlü, alçak gönüllü biridir. Son birkaç yıldır babamın annemden bu denli soğumasını çok farklı yorabiliyorum. Acaba bilerek mi kendinden soğuttu? Hayatında biri mi var diye. Çünkü telefonunu asla anneme vermezdi. Fotoğraf çekilmek için bile. Bir de yaklaşık 40 yaşını aştı. Bu zamana kadar giyimine dikkat etmeyen biri son 3-4 yıldır sanki 17-18 yaşlarındaymış gibi giyinir, üstüne başına çok dikkat eder hale geldi. Kimi 40 yaş sendromu diyor buna. Annem ne yapacağını pek bilmiyor. Olan kavgalarda hep annem ağlar, özür dilerdi babamdan. Bu sefer bunu yapmamasını söyledim. Çünkü en fazla 1 hafta sürüyor bu barışık durum. Sonrasında sürekli, kalabalık ortam dahi olsa annemi aşağılıyor. Konuşarak da anlaşamıyorlar. Konuşma devam ederse genelde babam anneme fiziksel şiddet uyguluyor. Artık araya biz giriyoruz bunu son zamanlarda yapamadı. Annem beraber psikolojik destek alalım diye kaç kez öneri sundu babama fakat babam kabul etmedi. En sonunda biraz ayrı yaşayalım dediğinde hemen eşyalarını toplayıp gitti. Evden gideli 3-4 hafta oldu. Artık yaşım gereği evde çok durmuyorum. Bir de babam normalde bizi çok aramazken bu süreçte sürekli arıyor. Pek samimi bulmuyorum. Boşanma olayına gelince. Annem, babamın üzerine olan evi bize yani çocuklarına vermesi koşulu ile boşanırım diyor. Çünkü o evin alınmasında çok emeği olduğunu düşünüyor. Lütfen yardım edin. Ne yapmalıyım, anneme ne tavsiye vermeliyim?
Güncellemeler
+1 yıl
Annem asgari ücret ile çalışıyor.
Babam Evi Terketti Ne yapmalıyım?