Bu soruya bir görüş sunmak istiyorum ama lütfen cevabımı kimse yanlış anlamasın aynı evde yaşamak aykırı bir durum evet ben kaldıramam vs vs evlenmeden olmaz diyeni de var da sözüm meclisten dışarı da aynı evde kalmadan da her türlü haltı yiyen var simdiiiii aynı evde kalma deyince akla cinsellik geliyor ama öğrenci olunca aynı evde 10 kişi bile kalabiliyor sevgili bile olabiliyor aralarında bu durum beyinde biter sevgilisiyle yıllarca aynı evde kalmış ama yıllar sonra evlenip birbirlerine o zaman sahip olan tanıdım ben bu yüzden kendine hakim olan hickimse bunu fırsat bilerek birşey yapmaz bakire biriyle evlenmek isterim diyen adamın aynı evde kalmasına ragmen "sevdiği" kadına dokunmamasina bile şahit oldum ben beyinde ve kalpte biten birşey bu hele o sahiplenen karakterler hep yaşasınlar inşALLAH
Biz yaşıyoruz zaten. Herkesin kendi tercihi lakin biz evlenmeyi de bekareti de bir tabu olarak görmüyoruz. Aramızdaki sevginin de kağıtla imzayla onaylanabilecek bir şey olduğunu düşünmüyoruz. Çocuk yapmaya karar verene kadar ki planımız bu açıkçası. Bu aynı zamanda ilişkiyi taze tutan bir şey de çünkü evlendikten sonra kızı alana kadar artık o kafesteki kuş vs gibi laflar Türk toplumunda yer edinmiş durumda insanlar gerçekten o şekilde davranıyorlar bile. Ama bu şekilde hiçbir açıdan birbirimizi kafesteki kuş olarak görmüyoruz ikimizin de yeri geldiğinde çekip gitme hakkı var. Bu da birbirimize daha sıkı sarılmamızı ve birbirimizi önemsememizi sağlıyor hiçbir şey değerini yitirmiyor. Hiçkimse mecbur kalıp mutsuz bit hayata mahkum olmuyor evli birçok insanın taşadığı gibi.
Eğer gerçekten benim için doğru insan olduğunu ve kesinkez beni bırakmayacağını bilirsem aynı evde evlenme den yaşayabilirdim günah olayını da imam nikahı kıyarak hallederdim ve zaten benim için dini nikah demek resmi evlilik değeri demektir ki zaten dini nikahtan sonra ikimiz de resmi nikaha düğün vesayre hazır isek aileler girer devreye isteme olur düğün yapılır ve resmi nikahtan önce de tanımış oluruz birbirimizi ama dediğim gibi imam nikahı yaptığım kişi zaten benim karım olmayı kabul etmiştir. Ama derse ki imam nikahı olmadan yaşayalım aynı avde onu kabul etmem çok zor.
@Noluyoobeayı bence yorumu sonuna kadar okumalısınız imam nikahı yapıp yaşar sonra ayrılırım kafasında olursan nikah muta nikâhı olup dinen yasaklanmıştır ki ben eğer birine imam nikâhı kıydıysam o insan la resmi nikahı da kıyarım benim demem şu ki ben evlenme den yaşamak istemem zaten ama sevdiğim kadın evlenmeden önce benle aynı evde kalmak isterse onla kalmam için imam nikahlı olmam lazım. Bunu kabul etmezse çok zor yazdım. Zaten nikahı kabul ettiyse zaten o istemeden de asla ayrılmam öyle karaktersiz biri değilim çok şükür
Dini boyutunda haklı olabilirsiniz ama benim anlatmaya çalıştığım arada verilen sözden başka resmi bir bağlantı olmadığı , herşey olağan seyrinde ilerlerse ne güzel ama taraflardan biri ihanet vs. ettiğinde bunun hiçbir yaptırımı olamaz , herkes döner arkasını gider
@Noluyoobeayı yaptırım olamaz derken? Blr kere sen imam nikahı yaparken erkekten istedğin mihiri söylüyor sun eğer ayrılırsa senden mihiri vermek zorunda eğer vermez se sen hakkını helal etmeden cennete giremez al sana ihanetin en büyük yaptırımı. Ama sen dersen ki adam nikahı kıyarım , mihiri veririm sonra rahatıma bakarım derse ne olacak. Bu zihniyet işte muta nikahı oluyor ve Allah tarafın dan lanetlenmiştir. Sen Allahın sana bağış ettiği nikahı sırf zina olmasın diye yaptırıp , kandını evlilik vaadi ile kandırıp kıyarsan o nikah boşa yapılmış tır. Malesef dini konularda insanlar yeteri kadar bilgi sahibi değiller. Sanıyorlar ki imam nikahı kıyarız takılırız evde sonra ayrılırız. Yok öyle bir dünya işte Allah katında yaptırımı var bunun. Lanetliyor seni böyle düşünürsen
Ben karşı tarafın evdeki halini görmedikten sonra niye evleneyim ki? Pis mi değil mi düzenli mi yemek yapıyor mu evde nelerle uğraşıyor yatakta nasıl nereden bileyim. Evleniyorlar sonra boşanıyorlar sırf bu yüzden. Evlilik o kadar kolay olmamalı. Birlikte yaşamadan evlenmem ben.
Yine fenomen, yine aykiri soru.. :)) fenomenlerin mossad ajani falan olup hep birlikte Turk aile yapisini yıkmak uzere cslistigina inanmama cok az kaldi.. bu soruyu sormayan fenomen kalmadi. Iki gun sonra da yeni soru ; evlenmeden cocuk sahibi olmak ister miydinizzz? Fenomenlerimizin mantalitesi. Biraz daha ozgun olun artik.. fenomenlik aykirilik demek degildir...
Olabilir, Fena fikir gözü ile bakmıyorum fakat aynı ev paylaşılsa dahi çiftler evlilikten sonra da bu şekilde rahat bir hayatın süreceğini düşünüp evliliğin getirdiği sorumluluk ve zorlu süreci göz ardı ediyor. Örneğin birlikte yaşadığınız süre boyunca bugün ne yiyeceğiz diye erkek arkadaşınıza sorabilir her seferinde de yumuşak cevaplar alabilirsiniz zira yemek yapma gibi bir zorunluluğunuz yoktur. Fakat evlilikte bu soruyu size yönelten kişi o olacaktır. Üstelik artık zorunluluk haline gelmiştir. Bu ufak bir örnekti...
Yaşamam. Evliliği bitiren şeylerin başında geliyor bence. bir sıkıntı olunca iki tarafta nede olsa bağlayacak bişey yok diyip çekip gitmesi daha kolay yaşadıkların da sana kar mı zarar mı olarak kalınır bilinmez. Evliyken mecbur bazı şeylere katlanmak zorundayız keza dört dörtlük bir hayat zaten imkansız.
Yaşadım / Yaşarım Herkesin de yaşaması gerektiğine inanıyorum.
Evlilik bağlayıcı bir sözleşme şeklindedir. Evlenene kadar insanlar birbirlerine rol kesebiliyorlar ve evlilik sonrası "ev halleri" yani doğal halleri su yüzüne çıktığında problemler baş gösteriyor. Bu yüzden bir insanı tanımanın en iyi yolu onunla aynı evde yaşamak (minimum 11-15 gün).
Hayır. Aynı evde tek başımıza olursak iffetime zarar gelmiş olur, ben de insanım kendimi tolere edemezsem eğer ille de başıma bir iş açarım. Evde başka bir kadın olduğu sürece kısa süre yaşarım. Bazen misafirliğe geliyor çünkü. 1 -2 gece kalıyor. Ama aynı odada olmuyoruz tabii ki
Yasamazdim dogru bulmuyorum evlenince zaten beraber yasariz hem dinimize aykiri bir durum hem de elin insani her lafi eder erkege soz gelmese de kadinin adi kotu olur atesle barut yan yana durmaz der atalar hem empati yapalim bizde anne baba olcaz cocuklarimiz boyle birsey yapsin ister miyiz sahsen ben istemem insan ailesini de utandirmamali
Hayır herşeyin zamanı var bir erkekle ilk kez aynı evi paylaşmanın heyecanı ve mutluluğu evliyken daha anlamlı olur diye düşünüyorum evlenene kadar sevgilimle evde aile büyükleri olmadığı sürece aynı evi paylaşmam ama nişanlı oluruz başka şehirde yaşıyordur yanına gitmişimdir evde annesi varsa bir gece kalırım ve ayrı yatarım
Evet yaşarım sonuçta hayatımı kattığım onu eşim yaptığım insan kağıt parçasından ibaret değildir. Ben ilişkiyi bir imzadan ibaret görmem. Allah benim içim de ki güzelliği bilir başka kimsenin bilmesine de gerek yok eğer din açısından düşünüyorsanız. Eşim de bana güvenir ve bu konuda anlayışlı bir ilişkimiz var ise gayet güzelce yaşarız. Paramızı bütçemizi ayarlayınca da evleniriz her şey zamanla olur. Tabi o insana güven vermek ilişkinizin sonsuz olduğuna inanmanız lazım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben isterdim daha yakından tanıma fırsatın olur. Evlilikte ne derler aynı evi paylaşmadan kimse kimseyi tanıyamaz diye çok doğru. Hiç mi arkadaş evinde buluşmuyorsunuz? Hiç mi birinin evine gidip bir şeyler içmiyorsunuz? Ee herkes tutturmuş nikah olmadan yaşamam diye kimse sana karı koca hayatı yaşa demiyor aynı yaşam alanını paylaşmaktan bahsediyorum
Yaşarım ki bence yaşanmalı. Yoksa insanlar birbirlerini tanıyamıyorlar, doğal ortamında göremiyor. Sonra da evlenince sevmediği huyları olduğunu görüp boşanıyorlar. Evlenmeden önce olursa en azından direk ayrılma şansı var.
Yaşarım diyenler diyelim ki yaşadınız 2 gün sonra bir terslik oldu ayrıldınız başka biriyle nasıl evleneceksiniz kocanızın yüzüne nasıl bakacaksınız. En önemlisi Allah'a nasıl hesap vereceksiniz. Kuran'ı açın bir okuyun bakalım ne diyor evet dediğiniz konular için
Özür dilerim 🙏 Karakterli ve Onurlu bir Erkek Öyle birşey yaşamaz ve teklif bile etmez. Öyle bir teklifte bulunan bir erkek amacı sadece cinselliktir. Buna da ben şerefsizlik diyorum
Ayni evde yaşamak ayni ani yasamak gerek her insan bunu yapamaz fakat karsindaki insani en iyi bu sekilde taniyorsun. Kişilik bozukluklari vs bu sayede daha rahat cikiyor nikahtan sonra hayati dar eden bir eş dusunemiyorum.
Yaşadım, yaşıyorum. Öteki türlü sürpriz yumurta gibi olur. Kimse kimseyi aynı evde yaşamadan tanıyamaz bence. Karşı olanlara da saygı duyarım ancak onlar bana saygı duymuyorlar.
Zaten yaşanması lazım ki küçük bir simülasyon gibi bişey olsun. Anlaşıp anlaşamadığını daha iyi anlarsın. Ama benim açımdan fark etmez çünkü zaten tip olmadığı için kızlar bakmaz bana.
@SugibiC Yaşamak için bence karşında kini çok sevmek ona güvenmek gerek. Doğru insan olduğundan ve seni yarı yolda bırakmayacağın dan emin olmalı insan
Kısa bir süreliğine yaşanabilir aslında eğer ciddiysek ve evliliği düşünüyosak Ev hayatında nasıl olduğunu her iki taraf da gözlemleyebilirdi bu sayede
Aynı evde yaşamadan bir insanı tam anlamıyla asla tanıyamıyorsun. Küçük bir şey bile benim gözüme belki çok batacak ya da onun gözüne batacak bunu bilemeyiz. İlerde çok büyük kavgalar olmasındansa baştan bilmek bunları ve belki ona göre evlenmemek daha doğru.
@ufuk3030 Sorumluluk sahibi olup olmadığı senin görüşlerine fikirlerine önem verip vermediği. Sana olan sadakatı ve vereceği güvn belli olur diye düşünüyorum
En İyi Cevaplar