Aşk, insanin yaşayabileceği en muazzam duygulardan biri ve bu duyguyu yaşamak istiyor insan. Belli dönemlerde aşık olmayi arzu ediyor. Peki aşk insan için bir ihtiyaç mi yoksa hormonlarin baskısı mı?
efenim ben ihtiyaç diyorum, çünkü şuana kadarki hiçbir sevgilime hormonlarım bağıntısıyla, cinsel ilişki düşüne düşüne yaklaşmadım ve birlikte de olmadım. insan kafasına uyacak, bir ömür geçirecek efendi bir insan istiyor yanında. yoksa anneniz babanız birgün öldükten sonra eşsiz, çocuksuz, tekbaşınıza kafayı yersiniz. ben değil efendim insan psikolojisi böyle hükmediyor. bir insanın katlanamayacağı birinci şey yalnız kalmaktır.
sana öyle geliyor şu an. zaten bu kesinlikle doğana karşı aykırı bir şey :) hele yaşın ilerledikçe daha da ihtiyaç duymaya başlayacaksın, boşluğunu hissedeceksin
Aşk doğanın sağladığı hormonel bir dönem , ayrıca bir bağımlılık olarakta geçer. bir insanın aşık olabilmesi için buna hazır olması gerekir. askın ne olduğuna bu kadar kafa yormak yerine aşkı tatmak bence daha iyi bir seçim olur. :)
4 mevsimi yaşamak isteyenlerindir, aşk. Gittiğinde son bahar Geldiğinde ilk bahar Ayrı kaldığında kış Yanında olduğunda yaz. Tüm duygulara hüküm sürdürür, hayal kapılarını açar, sevgiyi kılar kalbe, teslimiyetin içinde bir özgürlüktür aşk.
Lakin günümüzde çıkar ilişkileri olduğu sürece pek te kimsenin değildir aşk, yaşamayı bilene bir ömür, bilmeyene bir gecedir... İhtiyaçtır yani değer birine ve bilene :)
Aşık olmak beyin tatilidir mantığın dışına çıkılır baslibasina ruhsal bir dalgalanma küçük bir rahatsızlık tır Birey bunu atlatır eninde sonunda Sonuçta beynine geri döndüğünde mantığı yeniden ele aldığında öncesinden bambaşka dünya görüşü ve bilinç elde eder pişer
Tamamen beyin de bitiyor herşey.. Kişi Keşke aşık olsam bu duyguyu bende tadsam diye düşündüğü an Beyine sinyal vermiş oluyor... Ve Duygular harekete geçiyor..
Bakınız hayvanlar ve insanlar arasındaki farklardan en temel şey akıldır. Hayvanlar ihtiyaçları olduğu zaman hiç düşünmeden! Hemen çiftleşir. Ama insanlar sadece kalbi yabi hormonlarıyla değil aklını kullanarak da hareket ediyor bu yüzden tamamen hormonaldir. Araştırabilirsiniz. İhtiyaçları karşılama arzusudur ama neyseki farklıyız :)
Belli 1 yaştan sonra ihtiyaç oluyor. Ama o ihtiyaç doğru dürüst biri tarafından karşılanamayinca onun yerine başka şeylerde buluyor. Hobi işler gibi ya da eksik kalsın böyle şey deyip insanın hevesi kaçıyor. Olmaz olsun deyip hayatına devam ediyor.
Doğamız açısından gereklilik. Eşeyli ürüyoruz. Ama tek başına hayat geçmiyor. Aşka ve sevgiye ihtiyacımız var. Sadece hormonlara bağlamak bence insan olma özelliğini basite indirgiyor
Aşka inanmıyorum. Helede şu zamanda kadınlar mantık evliliğe önem gösteriyor. Bunun sebebi aşık olup evlendikten sonra erkeklerin değiştiği iddaa ediyor.
Aşk sadece tensel degildir aşk denen duygu daha masumdur. İnsan sevilmeye ihtiyaç duyuyor yorucu bu hayat temposunda ona iyi gelecek kendi yerine onu düşünecek onu güzel sevecek birine ihtiyaç duyuyor...
İnsan sevgisi de olabilir. Sevgili demek sadece üreme içgüdüsü demek değil tabiki. Merhamet güven dostluk koruma sığınma pek çok hissi taşıyor. İnsan sevdiğiyle yaşlanmak ister.
En İyi Cevaplar