Sevgilim ve ailesi dindar ama ben değilim, görüşleriniz nelerdir?

Dindar, sağ görüşlü bir ailenin; agnostik ve özgürlükleri adına savaşan bir kızıyım. Ailemle din konusu adına çok büyük sorunlar yaşadık ama onlara asla inançsız olduğumu söylemedim. Eskiden dini bütün biriydim ailedeki çoğu kişiden daha dindardım sonrasında "daha çok bağlanma" adına yaptığım araştırmalar benim en doğru yolu bulmamı sağladı. Ama hiçbir zaman insanları dinleri ve görüşleri adına küçümsemedim tam tersi herkesi "koşulsuz" sevdim. Şuanki sevgilim ise dinine aşırı bağlı bir insan aynı şekilde ailesi de öyle. Yurtdışında yaşıyorlar ama bir şekilde inanaçlarına sahip çıkabilmişler. Hatta kendilerini şeriatçı olarak adlandırılıyorlar ki yaşam tarzlarıda öyle. Sevgilim benim agnostik olduğumu biliyor ve bana saygı duyduğunu bu şekilde sevdiğini söylüyor. Ama gelecek konusunu açıldığında evlenmemiz için müslüman olmam gerektiğini söylüyor. Bu açıkçası beni çok kırıyor çünkü ben onu "koşulsuz" bütün kalbimle severken bana bu şekilde sınırlama getirmesi kalp kırıcı. Onu da anlıyorum islama göre eğer benimle evlenirse dinden çıkacak. Bir şekilde hem o hem ben birbirimizi alttan almaya çalışıyoruz. Benim ailemle kendisini tanıştırdım çok sevdiler birbirlerini. Aynı şekilde onun ailesi de beni sevdi ama en çok Türk olmamdan dolayı mutlular. Din konusunda ilk başta olmayacak gibi şeyler söylediler. Ben zaten kendi ailemle bu konuda sorunlar yaşarken, eşimden ve onun ailesinden de bu sorunları yaşayacak mıyım korkusuyla yaşamaktan çok üzülüyorum. Ayrıca çocuk yetiştirme konusuda sıkıntı yaratacak gibi. Ben onun kişiliğine, beyefendiliğine, kendisine aşık oldum. Aklımda bir çok soru var. Benim gibi bu sorunları yaşayan var mı aranızda ve nasıl bir yol izledi zamanında anlatabilecek olan varsa çok sevinirim. Herkesin günün birinde huzuru kendi içinde ve sevgide bulabilmesi dileğiyle ☺️
Sevgilim ve ailesi dindar ama ben değilim, görüşleriniz nelerdir?