Tv de kim çıksa, Bu alevi bu Yahudi bu İslam düşmanı...
Vay arkadas İslamin son halifesi filan misiniz siz?
Tv de kim çıksa, Bu alevi bu Yahudi bu İslam düşmanı...
Vay arkadas İslamin son halifesi filan misiniz siz?
Hükümet partizanlarının beynini böyle yıkamış işte..
Hükümet, kendisi İsrail ile normalleşip onu desteklerken, başka ülkeleri güya İsrail yanlısı gösterip kötüler..
Sünnilikle zerre kadar ilgisi yoktur anayasa ve kanunların, tüzüklerin. Hatta, son 20 yılda klasik sünnilik en büyük darbeyi almıştır hükümetten de haberleri yoktur bundan. En basitinden Cuma hutbelerinde "Allah katında din İslamdır" ayetini okumayı bile yasakladı Erdoğan hükümeti. Ama koyunların haberi yok. Halkın sünni kesimi yönetim sünniymiş gibi davranır ve rahat hisseder ve Alevileri sorun olarak görürler.. Ama ne hükümet sünnidir ne de muhalefet alevi.. İkisi de insanları bölüp parçalayıp makamlarını korumayı sürdürürler.
Ben araştırdım ve iki mezhebin ortası ve kesişim noktası diyebileceğim caferi mezhebini seçtim. Umarım diğer insanlar da araştırır. Peşaver Geceleri adlı kitaptan başlanabilir. Teşrih ve Muhakeme de yine güzel bir kitap.
Allah hakkımızda hayırlısını versin. Milletimiz hain yöneticilerin kışkırtmalarıyla 90'larda çok çatışıp birbirine zarar verdi. Son on yılda ithal edilen aşırı fanatik vahhabilik-selefilik akımı ile o yılların tekrar yaşanma ihtimali beni tedirgin ediyor gerçekten.
Ben hariç kimse o gözle bakmaz. Çünkü eleştirdiğim insanların bize ne gözle baktığını biliyorum. Her türlü hakaret öfke kusan tiplere bende senin ailen gibi yargılıyorum. Kimse kusura bakmasın ama benden inancımdan dolayı nefret edip buna başka şeyleri , ya da bir kişinin görüşleri ile birleştirip zulüm ediyorsa bende bu eleştiriyi yaparım.
Cevap
3Cevap
Bir insanı huyuna bakarım ahlaki değerlerine bakarım dini benim için önemli değil herkesin dini kendinedir. iyi insansa bana veya başkasına zararı yoksa benim için sorun yoktur
Ailenden bahsettim senden değil
Ailem de aynı düşünce de ayrıca bu kaba tabir ile senin de pek iyi biri olmadığın anlaşıldı
Tamam
Sünniyim diye reddedildiğim olmuştu hahah
Aleviler mi
Bende Alevi bir çocukla konuşuyordum, ki ben Sünniyim. Bana senin insanligin lazim gerisi çok önemli değil demiştim ama alevilikle ilgili bana koyuydu Sünni lere dusmanmis meğerse. Sonra sonra gösterdi yüzünü.
Üzülmüştüm
Baya**
Alevilikten nasıl Sünnilige döndün ya ben hayatta basaramadim
Dalgasına derdim bazen, gel sunni ol başımız ağrımasın diye. Olmaz ben alegi doğdum filan derdi 🤦🏻♀️
Ay ben seeeey sandimmmm
Senin ailen alevi idi ama sen sunni olmayı tercih ettin 😀😀
burada vaay be diyorum yarim saattir puh.
Aleviler kız verme konusunda çok katılar evet. Kız alırlar ama vermezler.
Zaten farklı mezheplerin evliligi de bir yere kadar ya. Ben fazla pollyannaymisim, karşı taraf çok farkliymis
Herkes dengi dengine yani..
Sende hep en zoru sevmissin😀
Biraz
Evet yargılıyorlar
Bizimkilerde öyle. beynime kazidilr artik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?