Yakın arkadaşımla aramızda yakınlaşma oldu ama o sonra arkadaş kalmak istedi. Sizce neden?

1 buçuk sene boyunca çok iyi arkadaştık. Sürekli beraber zaman geciriyorduk. Bir gün aynı evde bir kaç arkadaş kaldık. O gün uyurken ben odama girmiş ve dediğine göre onu yanıma yatması için çağırmışım o da hemen geri gitmiş ama bunu çok sonradan öğrendim. Sonra yine başka bir gün aynı evde kaldık. Bununla başka kız arkadasımız aynı yatakta yattı. Ama o beni de cağırdı yanına. Ben de uzandım. Sarılıp uyuduk ama bir adım atsak öpüşeçek kadar yakındık. Sabah arkadaşların yanında sevgili olduk gibisinden konuştu 2 saat geçmedi arkadaşım dedi. Neyse ben birşey konuşmadım. Akşam giderken konuştuk bana karşı bir şey hissetmediğini söyledi. Arkadas olarak kalmak istediğini söyledi. Sonra zamana bırakalım olursa olur diye karar aldık. bir kaç gün geçti ben onun kafasını karıştıran şeyin o gün onu yatağa çağırmış olmam olduğunu duydum. Ama kendime inancım tam çağırmadığımı biliyorum bu yüzden mesaj attım sadece arkadas olarak kalalım diye o da doğrusu bu dedi. Aradan zaman geçince ona onu sevdiğimi söyledim ona rağmen beni bekleme dedi hala bana karşı bişey hissetmediğini söyledi. Sorunun ondan kaynaklandığını söylüyor. Bende o günden beri hep bir mesafeyleyim. Ama kapmam gerektiğini de bilmiyorum. Sürekli beraberiz ve bu olanlardan sonra ona sadece arkadaş gözüyle bakamıyorum. Sizce ne yapmam lazım?
Yakın arkadaşımla aramızda yakınlaşma oldu ama o sonra arkadaş kalmak istedi. Sizce neden?