Lisede farklı sınıflarda olan bir kızla tanışmak?

Öncelikle herkese selamlar ben lise'deyim ve bir kızdan hoşlanıyorum size uzunca anlatıyım istemeyen okumayabilir neyse başlıyorum ; ben bir kızdan hoşlanıyorum ama kız benimle aynı sınıfta değil bu yüzden de kızla konuşmuşluğumuz yok ve birbirimizi tanımıyoruz ama sınıflar farklı olduğu için sadece tenefüslerde bazen bakışıyoruz yani ben ona doğru bakıyorum oda ara sıra benim olduğum yere doğru bakıyor (sınıf kapısının önünde koridorda muhabbet ediyoz arkadaşlarla) ve sonrada arkadaşları bakıyo bazen ama kız benden hoşlanıyormu emin değilim kız öylesine de bakıyor olabilir yoksa ''bu çocuk beni mi kesiyo'' diyip arkadaşlarına gösteriyo olabilir tam anlayamıyorum.Bazen göz göze geliyoruz ama ne düşündüğünü tam anlayamıyorum.özellikle kız arkadaşlara iki sorum var ; 1) Bu kızın benden hoşlandığını nasıl anlarım?
2) Bu kızla nasıl tanışabilirm? (sınıflar ayrı ve konuşmuşluğum yok) arkadaşlar bu konu çok önemli 1-2 aydır bu böyle gözgöze gelmeler arkadaşlarının ara sıra bana bakması onun sınıf kapısından bazen bana doğru bakması vb.ama bunlar hoşlanma belirtisi mi yoksa öylesine mi pek anlayamıyorum... arkadaşlarına bu abaza bize mi bakıyo demiş olabilir ya da öylesine bakıyo da olabilir bunları birbirinden nasıl ayıracağımı bilmiyorum deneyimli arkadaşlar lütfen yardım edin :D
Lisede farklı sınıflarda olan bir kızla tanışmak?