Gerçekten seven insanın yaşayacağı bir şey. öncelikle her insanın kişiliği farklı olduğu için herkes aynı tepkiyi vermeyebilir elbette ama söz konusu sevmek olunca her insanda olay aynıdır benim gözümde.
Kalbiyle seven insan sevdiği insanı hep yakınında olsun ister. Başkasının yanında olmasını istemez ki bu da haliyle kıskançlığa girer. Gerçekten seven insanların işidir kıskanmak eğer yoksa bu sevginizden şüphe duyabilirsiniz.
Sevgim, sadece benimle olduğunda sunduğum bir olay değil. Sevdiğim eğer başka bir insanla, benle olduğundan daha mutlu olacaksa ve tercihi de o yönde olacaksa, o insanı nasıl kendime hapsedebilirim? Nasıl bencilce davranabilirim? Öfkelenmem, kırılmam bile. Çünkü çok seviyorum. Sevdiğimin mutlu, huzurlu, sağlıklı olmasını ilk başta ben istiyorum. Bu bensiz olacaksa da öyle olsun. Sevdiğime desteğimi yine sunarım. Dolayısıyla kıskanma & sevgi ilişkilendirilmesinde bencillikler söz konusu olur. Sevgim koşullu değil. Onu seviyor, ona ve tercihlerine saygı duyuyorum. Böylesine sevgi ve saygı da kıskanmayı gerektirmediği gibi aksine kıskanmamayı gerektirir.
İnsan sevdiğini kıskanır, sevdiğine değer verir, sonra sevdiğini birazdaha sever, sonra gider başkasını sever, sonra öbür sevdiği derki niye böyle yaptın, sonra öbür sevdiği bakarki hayır yok oda gider diğerini sever, diğerinin elini tutar, diğerini okşar, sonra diğeride gider sonra öbürü gelir. Daldan dala atlama merakımız var. Devam edelim gençler. Tam gaz ileri
seven insan kıskanır... çünkü gönül gözü ondadır hep.. sakınır onu her şeyden... bazen engel olamaz kendine.. kızar, üzer, üzülür.. ama bunlar hep sevgidendir.. burda önemli olan sevgiyi bulmak... günümüzde ise bu çok zor..
Kıskançlık şöyle eğer ufak tefek sorunlar oluyor tatlı kıskançlık olursa bu güzel, fakat devamlı olarak paranoyak halinde güven duygusu yıkık dökük şekilde kıskanmak sevgi değil eziyet olur.
En İyi Cevaplar