Bekarların evlilikten nasıl bir beklentileri var ki? Sanki evlenince her gün yağ bal yeniyor. Güzelim evlenince cennete girmeyeceksin, her gün pohpoh olmaz , anlaşmazlık da olur kavga da sevgi de neşe de. Her gün mutlu olursan mutluluğun ve mutsuzluğun ne olduğunu zaten anlayamazsın. Ana evinde neler yaşadıysan aynısı olmasa bile bir benzeri işte. Hepsini birarada götürebilirsen işte o zaman mutlu olduğunu hissedersin. Her gün konuşacak bir şeyler bulamayabilirsin her gün gülemeyebilirsin zaten yok öyle bir dünya varsa yolunu göster bizde gidelim oraya.
O yuzden diyoruz evlenmeden once ayni evi bir sure paylasip gorun oluyo mu diye.. haybeye evlilik yapmayin diye.. ama kalin kafalara girmiyo.. kendilerini muhafaza etmeye devam etsinler umutlardan ve mutluluklardan..
1
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
1 senelik bir beraberliğim var, her ay ortalama 1 hafta vs beraber kalırız ama evlilikte daha farklı olacağını düşünüyorum yine de.
Her ay 1 hafta beraber kal demedim ki.. evli gibi bir evde 1-2 sene yasicaksin ki en az bakalim uyumlu musun goresin yani.. anlasiyo musun.. o aksam yemeginde sofrada.. o kahvalti masasinda.. o yatakta... O koltukta otururken vs anlasiyo musun gorceksin
@GAYTANBIYIK gerçekten yani. bir süre beraber yaşamak tamam ama Türkiye'de hangi aile çocuğunun 2 sene biriyle aynı evde yaşamasını onaylıyor? Evlenicez diye aileden olmayalım, lütfen.
Yani o sizin ailenizin kapali goruslulugu.. boyle boyle anca geriler memleket.. benimkiler ne yapsam gayet arkamda olurlar dogrusu da bu.. egitim... Ve yani buyuklerimin zamaniyla simdi bir degil.. gelismek diye buna diyoruz
Benim yasadigim sekilden ogrenmiceksim ben herhangi bir dini inanci olan biri degilim.. ama sen kendi cok savundugun dinini bilmiyosun.. sikinti orda... Once kendin oku ogren adam gibi kuralina gore yasa, sonra ogut verirsin dinin hakkinda
Evlilikte her şey çok daha farklı oluyor, muhabbet dönmek zorunda değil çünkü o senin hayat arkadaşın misafirin değil, birlikte susabilir, ağlayabilir, gülebilirsiniz içinizden geldiği gibi.
Siz ayni frekansta olmayabilirsiniz muhabbet kendiliginden gelisir ozel biseye gerek olmaz... Cekingen yapida misiniz? Bazen iki yabanci gibi mi oluyosunuz?
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
yok hayır aslında iki yabancı gibi olmuyoruz, yan yanayken konuşmasak da sıkılmıyoruz
Bence sohbet konusunu fazla kafana takma, önemli olan birbirinizin şahsi düşūncelerine saygi duymak ve karakter uyumluluğu sohbet ise bir yerde başlar ve ondan sonralarıda konu konuyu açar.
Bu konuda yanlış düşünüyorsun evlenince bildiğin ya da bildiğini sandığın gibi olmuyor herşey daha güzel oluyor tabi doğru insanla birlikteysen işte o zaman anlarsın bu demek istediklerimi
Evlilik Sevgili olduğun gibi bir hayat değil öyle hayallerle kimse yaşamasın sonra hayal kırıklığına uğruyor çoğu Kişi. Konuşulacak birşeyler mutlaka oluyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evlilik asktan daha cok ayni frekansta olmayi, ortak karar alabilmeyi ve birbirinin en iyi arkadasi olmayi gerektirir. Bunlar yoksa yola cikip da iki gun sonra bosanmayin 🤞
Ya merak etme sen evi evirip çevirme derdinde o da ekmek getirme derdinde olacak başınızı kasiyacak zamanınız bile olmaz
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İşte o çok kötü iletişim olmayınca ilişki yürümüyor doğru düzgün. Kendimden biliyorum :) o yüzden evleneceğim kişinin konuşkan azıcık geveze olmasını istiyorum 😬
Şöyle ki, bir süre sonra kadin iş konusunda erkeği yönetmeye başlar, hangi konuda nasıl karar alması gerektiğine söyler, başta normal gibi görunse de bir süre sonra boşanmaya kadar gider. Yakın zamanda örneğini evli arkadasimda gördüm.
En İyi Cevaplar