1300 tl = 300 tl kredi , 1000 tl ailemden alabilirim eğer iş almadıysam.
Üniversitede Ev mi Yurt mu ?
1300 tl = 300 tl kredi , 1000 tl ailemden alabilirim eğer iş almadıysam.
Yurt dediğin eziyettir giriş çıkış saatinin belli olması demektir istediğin hiçbir şeyi yapamamktır tek çeşit yemeğe boyun eğmek sürekli insanlarla iç içe olup hiç yalnız kalamamaktır. Ev de belki sıkıntı olur ama her açıdan yurttan daha rahat olacağının garantisini verebilirim
Kesinlikle benim düşüncelerimde bu yönde. Dışarıda vasat olmayan bir mekanda kıytırık bir çay 2 tl.. Kaldığım yurt okudugum şehrin en iyi yurduymuş.. ona rağmen çok boğuyorlar.. Arkadaşım ketılı yakalattı mudure cıktık :S o derece..
1:üniversite eokuyorsun ve aylık gelirin 1.300 tl
2:Bence nişanlını eve sokma laf olur nişanlın takıntılı bir insansa takıntı yapabilir.
3:hangi bölüm okuyon merak ettim
güncellemede sorularını yanıtladım.
bence yutta kal neden mi?
1.aylık 300 tl
2.bu paraya hem yemeğini veriyorlar kalıyorsun yani
Eğer evde kalırsan ev kirası mutfak işi doğalgazı filan derken haa bir de bina aydatı pahalıya patlar diye düşünüyorum.eve vereceğin parayı biriktir düğününde harcarsın
BANA GÖRE TABİ.
Yurt dediğin gibi pek bir sorumluluk istemiyor. Ama şuan kaldığım yurda 350 tl veriyorum ve 4 kişi kalıyoruz özel yurt olmasına rağmen ketıl bile yasak.. o yasak bu yasak artık gına geldi gerçekten.. Dışarıda bir çay 2tl... Resmen soygun bu evim olsa yiyecek içecek masrafım 700-900 tl den bir anda 200-300 tl ye düşer ama tabi bunun yanında faturalar vs yine dengelenir aslında.. Değişen tek şey rahatlığı galiba.
Hayır özel yurt, saat başı servisi var sabah 7 den akşam 1 e kadar ek artısı bu.. yiyecek içeçek dahil değil 350 tl 4 kişi odaları rahat geniş ama yinede 4 ayrı insan bir odada. özeli olmuyor insanın
Uzaktan çalan davul hoş gelirmiş :))
Öncelikle tanımadığın insanlarla böyle lanlı lunlu konuşmanın görgüsüzlük olduğunu bilmemek ayıptır.10. sınıfa giden kardeşinle işini gücünü eline almış bir bireyi kıyaslıyor olman da ilginç. Ayrıca,pansiyon demek istedin heralde ?
Ya tavsiyem yurtta kalman çünkü ev çok ağır oluyor eve yapacağın masrafı nişanlınla harcasan keyfinize diyecek olmaz:) üstelik yurtta sana çok bir iş düşmüyor evde çekemezsin. Yurtta kal rahatına bak..
Yurt dediğin gibi pek bir sorumluluk istemiyor. Ama şuan kaldığım yurda 350 tl veriyorum ve 4 kişi kalıyoruz özel yurt olmasına rağmen ketıl bile yasak.. o yasak bu yasak artık gına geldi gerçekten.. Dışarıda bir çay 2tl... Resmen soygun bu evim olsa yiyecek içecek masrafım 700-900 tl den bir anda 200-300 tl ye düşer ama tabi bunun yanında faturalar vs yine dengelenir aslında.. Değişen tek şey rahatlığı galiba.
Ya ben kyk da kalıyorum ketıl da kullanıyoruz her bişey de alabiliyoruz yurda sorun olmuyor ve üstelik 120 veriyorum aylık
ilk yıl yurt daha sonra ki yıllarda ev ... 1300 tl gelirin nasıl oluyor onu anlamadım ?
Cevap
2Cevap
yurtlarda kalmak bana da fazla mantıklı gelmiyor durumun varsa ev tut ama keşke sadece kira ile bitse çok iyi anlaştığın bir arkadaşın daha olsa altından kalkarsınız eşim ayda 3 milyar kazanıyor gene de bazen yetmiyor:D
ev demek, temizlik,hergün yemek,ev eşyaları vs. vs. her olasılığı düşün de kalkış. ama yurttan daha çok rahat edersin.
2500 lira gelirim var. tek eve çıkma ortak ol. krallar gibi yaşa
ev iyidir. kafan rahat eder.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar