Türkçü bir kızla Kürt bir erkek evlenirse sorun yaşarlar mı?

Öncelikle ırkçılık manasında sormadım. Fikir danışmak için sırf bunun için hesap açtım. Kötü niyetle de sormuyorum bu soruyu. 25 yaşındayım. O da 30 yaşında 2 yıllık bir ilişkim var ve ilişkimde evlilik konuları konuşulmaya başlandı. Ben ideolojik açıdan Türkçü/Kemalist biriyim. Benim sevgilim ise Sosyalist-Kürtçü. Ortak zevklerimiz var. Evlilik düşüncelerimiz var. Aklınıza gelebilecek her konuyu konuşuyoruz. Gündem konusunda tarih konusunda sürekli zıt fikirlerdeyiz ama kavga etmiyoruz Sevgilim arkeolog doğuda yaşıyor. O bölge üzerine çalışıyor. Üniversitede yüksek lisans yapıyor. Bense öğretmenim ama atanamadım. Ben daha aileme ilişkimi açamadım. Aslen balkan göçmeniyim ben. Anne tarafımda da baba tarafımda da Kürt-Türk evliliği yok. Annem tarafım Kürtlerden acayip nefret ediyor. Babam tarafım ise annem tarafım kadar olmasa da pek sıcak kanlı değiller.2 yıllık ilişkim süresince onu ve çevresini tanıdım. Kürtçe konuşuyorlar Kürtçe şarkılar dinliyorlar, düğünleri de bildiğiniz gibi sarı kırmızı yeşil bezlerle halay çekiyorlar. Ben şimdi evlenmeyi kabul etsem aileler anlaşabilir mi diye düşünüyorum. Benim düğünüm olsa bizimkiler ege türküleri çalacaklar, 10. Yıl Marşı çalacaklar çifte telli çalacak onlar kendi yöresel müziklerini çalacak. En basiti bu. Uyum sağlayabilirler mi acaba? Babama bu zamana kadar hep babama evlilik konusunu açtığımda sevgilim olmadığı halde de açtım her seferinde konuyu kestirip atıyor konuşmuyor konuyu değiştiriyor. Kürt biriyle evlensem kızar mısın dediğimde de aynı şeyi diyor. Babam ne der bilmiyorum. Annem zaten hiç istemiyor. Babam kapalı kutu gibi. Annem tarafım Türkçü-Chpli ama namazında niyazında insanlar hacca da gidiyorlar. Babam tarafım o kadar dindar değiller ama Atatürkçüler Türkçüler. Acaba hiç bunları ona hissettirmesem onu da üzmemek için bir şeyleri bahane edip ayrılsam mı hiç bilmiyorum. Sevgilim çok kardeşli bizde hep 2 kardeşiz. Hdpliler öyle tahmin ediyorum. Çünkü sevgilimde o kısımdan
Güncellemeler
+1 yıl
Evlilik denilen şey tek benimle onun arasında değil. Ailelerinde birbirini kabul etmeleri lazım. Ben evleniyorum isteseniz de istemeseniz de diyemem. Anneme çok düşkün değilim ama babama çok düşkünüm. Ya evlenemezdin derse ben onu çiğnersem ben biliyorum ki beni affetmez. Tabi bu kadar karşı ise evlilik konusunda damat konusunda adam hiçbir şey demiyor. Ya ben sorduğumda alıp karşısında konuşsa keşke utanıyor mu acaba? Bir dese düşüncelerini.
Güncellemeler
+1 yıl
Ailemle onun arasında kalmak istemiyorum. Olay bu. Aslında evlenme teklifi etmedi ama daha önce bunlardan bahsetmezdi bu sefer konuştu. Biraz garip geldi biraz içimi ısıttı bu fikir (evlenme fikri) ama kafam karışık. Bir tarafım böyle iyiydik ne vardı şimdi diğer tarafım ne güzel işte diyor. Aklıma ilk gelen bunlar oldu. Babam insanların iyiliğinin kötülüğünün ırklarla alakalı olmadığını söyler genelde.
Türkçü bir kızla Kürt bir erkek evlenirse sorun yaşarlar mı?