8 sene olan bir beraberliğin sonunun böyle olmasınin sebebi ne? Belliki bir şeyler olmuş. Belki bir yanlışıni falan gördü, belki seni ailesi istemedi, belki de seni hiç sevmedi. Seni sevmese bile 8 yıl seninle zaman gecirmezdi. Senin bir suçun bir gunahin yokken sana ümit vermesi ve seni kullanmasi yuzunden evliliginde mutlu olmayabilir ama mutlu olsun sonucta senin eskiden sevdiğin adam. Sakin beddua etme. Gercekten seven insanlar beddua etmezler. Senden nedensizce ansızın gitmesinin sebebi ne ki cidden çok merak ediyorum. Bana yazar mısınız Size vereceğim tavsiyeler var.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yani normalde eden bulur falan deniyor ama gerçeklere bakıyorsun, hiç öyle bir şey yok ömrü senden daha mutlu gidiyor.
Doğruya doğru kuzum, sana bu kadar büyük adiliği yapan biri için kendini yiprattigin her saniye için pişman olursun ileride, unutmaya odaklan. Canın sıkkın da olsa hedefin o olsun ya, hatta ona inat daha güzel ol, ona inat daha iyi yaşa. Güç kat kendine.12 Yorumla
Soran+1 yılGüçlü duruyorum çok zor. Kimse yaşamasın böyle bir durumda kalmasın özellikle. Hedefleri olan birisiyim hep vardı ama yaşama sevincimi elimden aldı. Zamanla atlatıcam elbet inanıyorum bu kalp acısı bir gün geçicek sadece hiç beddua bile etmemiş birisi olarak ilk kez ah ediyorum ona sadece olmasını istiyorum. İşh Rabbime havale ediyorum benden beter olsun çok pişmanlıklar yaşasın benim kadar çok çaresiz kalsın.
Gizli Üye(25-29)+1 yılSana haram olan bir kişi ve İslamiyette sevgililik haram bir durum olduğundan bu tarz durumların sonunda Allahtan bir yardım veya karşındaki için bir bela istemenin dinen bir manası yok. Açıkçası durumuna üzüldüm ama bu durumdan dolayı karşındaki ettiklerinin bedelini öder mi bunu bilemezsin dini olarak. Ama umarım bedelini öder tabikide.
14 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum. Belki ayıplayabilirler ön yargıylada bakabilirler yapılmaması gereken bir şey yaptığım farkındayım bunun bilimcinde ve pişman olmuş bir insanım. Ama işte bilemiyorsun 8 sene dile kolay nişanlanıyorsun evleneceksin birbirinizi büyütüyorsunuz ve sonra bunu yaşıyorsun. şu an bu kadar ayakta durabilmem Allah sayesinde o sabrını veriyor. Karşımda ki kişiyi çok sevdim kendimden bile fazla belkide bu hataydı. Allaha sığındım tövbeler ettim. Ama öyle bir durum ki bu caresiz kalmak Allah kimseyi çaresiz bırakmasın tek dileğim benim yaşadıklarımı yaşaması ve bana yaptıkları için pişman olması.. bir kez olsun onun için kötü birşey dilemedim hayatım boyunca ilk kez ah ediyorum ve ederken bile boynu bükük ediyorum. Rabbim bilir elbet
Cevap sahibi+1 yılDediğim gibi sen kendince haklısın ben sadece dini yönünü söylemek istedim ama dediğin gibiyse umarım bedelini öder o kişi
Cevap sahibi+1 yılEksileyen hanfendi neyi eksilemiş acaba çok merak ettim şaka gibi zekaya sahip üyeler var cidden sitede.
Soran+1 yılHaklısın zaten dini olarak ilk başta işte kör oluyorsun ya evleneceksin de unutuyorsun. Ama şimdi o vicdan var ya o vicdan en çokta onun acısı beter. Ben naptım demesi...
Öyle bir yük ki bu tarifi yok ölseydim keşke dedirttirir. Rabbim affetsin beni ömrüm boyunca bunun vicdan yüküyle yaşamak zorundayım
+1 yılAhın tutmaz! Kader kulun çabasına bağlıdır. Hayırlı işin acelesi makbuldür. Sen bile bile attın kendini ateşe aklın neredeydi şimdiye kadar!
029 Yorumla
Soran+1 yılHer görüşe saygım var. Aklım yerinde olsaydı mantığımla hareket etseydim zaten şu an bu durumda olmazdım. Kalbimi dinlemek benim en büyük hatam. Hayat şartlarının koşuşturması aman herşey iyi olsun derken zaman çok hızlı akıyor anlamıyorsun zor bir durum kimse yaşamasın. İnsanın sevdği ile sınanması zor bir durum
- +1 yıl
Çok güzel yazmışsın kardeşim. Artık dikkat et. Zaman su misali akıyor işte zamana yön veren bizleriz. İyi kullan
Soran+1 yılBu saaten sonra zaman benim için nasıl akar bilmiyorum. Hani bir söz vardır bir insan bir kere geç kalır bidahada umursamaz gibilerinden o misal.
Hayat beni nereye götürür bilmiyorum. İçin de olduğum durumu ne zaman atlatırım onuda hiç bilmiyorum. Tekrar eskisi gibi yaşama sevincim gelir mi güler miyim hayata sıkı sıkıya bağlanır mıyım bilmiyorum. Bir çıkmazın içindeyim ya sabır diyorum Allaha sığınıyorum. Elbet bir gün bunlarda geçer diyorum isyan etmek yerine şükrediyorum içim yana yana Rabbim büyük sadece bana yaşattığını yaşasın başkada bir isteğim yok. Dediğin gibi zamanı iyi kullanmak gerekiyormuş aptallık ettik iyi niyetimin den ne yazıkki işh ilerisi güzel olur tüm benim gibi güzel sevenler için Amin.- +1 yıl
MaşaAllah yine çok güzel yazmışsın kardeşim. Amin inşaAllah Rabbim gönlüne göre versin her şeyi. Bende yaptım aptallık hayatımı ziktiler. Olsun benim suçum benim hatam ben yardımcı oldum hak ettiklerinden fazlasını yaptım. Ama artık yeter bitti herkese hak ettiği kadar değer. Yaşın kaç senin? 8 senelik bir ilişki?
Soran+1 yıl25
17 yaşımda tanıdım daha 17 dime yeni girmiştim onu tanıdığımda o zamandan bu zamana onunla büyüdüm. Bu yüzden insan çok üzülüyor.- +1 yıl
Peki şimdiden sonra ne yapmayı düşünüyorsun tam olarak. En güzel yaşlarındasın. Şahsen yanlış anlama lütfen ama ben 8 sene ya da 1 sene dahi sevgili olmuş bir kızdan korkarım mesela eşim olsun istemem tabi herkes ben değil. İlişki yanlış kardeşim. Sevgili saçma boş. Hayırlı işin acelesi makbuldür uzattıkça boku çıkar.
Soran+1 yılCidden öyle. Ama napıcaksın okulumun bitmesini bekledim. Onun askerliği işi öyle hayat kolay değil ki.
Ama çok doğru acele etmek lazımmış.
Neden korkuyorsun ki uzun ilişkisi olan insanlardan?
Artık napıcağımo bir bilsem bende keşke.
Kabullenmeye çalışıyorum şu sıralar hala başıma gelen şeyin şaka mı bu gerçek olmaz bana yapamaz bunu diyorum kabullenmesi çok zor. Yavaş yavaş kabulleniyorum işte mecburum zaten. Ama anlamıyorum insan nasıl sevmediği bir insanla nişanlanır?
Annesi istedi diye sırf bilmiyorum aklım almıyor.
Valla unutmak istiyorum onunla ilgili herşeyi inan bu kalp ağrısı bu acı bu yük beni böyle çaresiz bırakışı öyle yordu ki yaşım 25 ama öldüm bildiğin sanki yaşamıyorum o kadar yorgunum ve kendimde değilim ki geçsinde bir an önce başka isteğim yok inan. Bide onu hala seviyorum içimdeki bu sevgi de ölsün istiyorum.- +1 yıl
Korkuyorum kardeşim çünkü heves zevk peşinde çoğu. Sevgili olmadan bile ilişkiye giriyorlar. Ben dokunmadım diye bıraktı tanıştığım kız. Üstüme çok geldi. İlişkiye girmesinden korkuyorum. Bir soru gördüm sevgilim eşimden daha iyi yapıyor performanslı Tecrübem yok beğenmemesinden korkarım. Unutmak diye bir şey yoktur kardeşim alişabilirsin. Hiç kimse vazgeçilmez değildir hiç kimse senden daha değerli değildir. Çok güzel konuşuyorsun ama Allah için 😊
Soran+1 yılAçıkçası şaşırdım. Gerçi neden şaşırıyorum ki devir eskisi gibi değil. Bakma bende bu hale nasıl geldim bilmiyorum büyük konuşmamak gerekiyormuş. Yaptığım şeyi yapacak birisi asla değildim ama yaptım. Ders çıkardım mı ağır bir bedel ödeyerek ders çıkarıyorum. Ben karşımdaki insanı çok sevdim unutamam zaten ama acım geçsin istiyorum çünkü acının tarifi yok ateş düştüğü yeri yakarmış çok doğru bir söz. 25 yaşındayım ama hayat saolsun çok şey görmemi sağladı. Anlamıyorum insanları artık dediğin gibi herkes kötü gözle bakıyor. Ben sevdiğim adamla oldum bundan pişman değilim çok sevdim öyle çok sevdim ki kelimelerle anlatılmaz. Gıpte ederlerdi bizi görenler öyle temiz sevdim güzel sevdim ki hatalarım tabiki oldu ama çocukça hatalardı. Şimdi bide beni düşün insanlar bu kadar acımasızken şimdi ben ne yapabilirim? Ortada bıraktı gitti. Giderken gidiyorum bile diyecek cesareti yoktu. Bir başkasına bu durumu nasıl anlatabilirim? Anlatılmaz ki...
Öyle meshebi geniş bir insan hiç olmadım. Anlıcağın benim yolum yalnızlık tabi Allah bilir ama böyle kim kabul eder ya da kime anlatılır böyle bir durum anlatılmaz. Ahın tutmaz demiştin ya 8 senede bir kez olsun ah etmedim öyle şeyler yaşattı ki bana affettim. O benim anne olma hayalimi elimden aldı, aile olma hayalimi elimden aldı. Annem bile ah ediyor ona benim tutmasa onun tutmaz mı?
Annemden emdiğim sütü bana haram etti yaşama sevincimi çaldı yanlışsa yaptığım onunda yanlışıydı bu yükle bir insan tek başına bırakılır mı hele ki bu kişiyi sen büyütmüşsen? Onun herşeyde kendin gibi ilki olduysan? Ahım tutmaz mı?
Ben onun gözünden düşecek yaş için bu kadın halimle dünyaları yaktım ah bir bilsen.- +1 yıl
İyi hoş da kardeşim flört sevgili ilişki haram ya da harama götüren yoldur akside olabilir fakat iki kişiden biri art niyetli ise sadece harama götürür. Haramdan helal olmaz. Senin suçun bunun ahi mı olur? Derdin ne bekledin. Okul bahane değil askerlik bahane değil. Ben de biliyorum sevgili olmayı ama olmuyorum. Evlencek imkanı bekliyorum. Üzüldüm haline. Fakat senin gibi olan çok var bunu bil. Benim de hayatımı ziktiler insanlar...
Soran+1 yılNerden biliceksin işte yönlendiren oldu da biz mi yapmadık. Cahillik ne diyebiliriz. Kul hakkı diye bir şey var bu dünyada hakkıma girmiş oldu sonuç olarak. Zaten hakkımı helal etmiyorum. Evet olmaması gereken bir şey oldu. Doğru haramdık birbirimize ama bir insanın duygularıyla oynamak onu ümitlendirmek ve daha sonra yarı yolda bırakmakta günahtır. Kul hakkına girer. Ahım tutar mı bilmiyorum aama iki yakası bir araya gelmesin elbet hesap vakti gelicek çok istiyorum gelmesini de o zaman kendi gelip hakkımı helal etmemi isteyecek cehennemde yanmamak için daha fazla ben onu bekliyorum. Ben hatalarımdan ders çıkardım Rabbime sığındım. Rabbim büyük onun adaletine bıraktım ondan daha adaletlisi yok çünkü. Hakkım ona helal değil annesine de helal değil Allah büyük elbet bir gün ne kadar zaman sürerse sürsün.
- +1 yıl
Kardeş bok mu var bekledin. Olmuyorsa yol verseydin. Senin suçun. Sen neden ümitlendinn zorla mı verdi ümit. Geçmişi sineye çek önüne bak. Yazardım uzun uzun ama yazmaktan bıktım artık. Fakat konuşmak istersen konuşalım yol göstermemi istersen gösterim ama yazarak değil. Çünkü uzun uzun yazmak yoruyor artık.
Soran+1 yılSende haklısın ne diyelim. Bu işin sonu yok sonuçta akıl alacak durumda değilim ki şu an mantıklı değilim çünkü saol yinede görüşüne saygım sonsuz.
- +1 yıl
Almak istersen ben burdayım. Burda oldukça yardımcı olurum. İyi geceler.
Soran+1 yılSaol gerçekten iyi geceler.
- +1 yıl
Rica ederim kardeşim. Hiç kimse senden daha değerli değildir. Kulağına küpe olsun. Her insan hata eder hata işleyenlerin en hayırlıları tövbe edenlerdir. Rabbim tövbe edenleri sever. Hadisi şerif
Soran+1 yılBilmezmiyim hepsini okudum bu yaşadıklarımdan sonra. Allah verdi sabrınıda hidayetinide ne büyük bir mucize.
O olmasaydı şu an yaşamıyordum onun sabrıyla yaşıyorum inan güzel hadislerimiz dualarımız tövbelerimiz sayesinde.- +1 yıl
Ne güzel sevindim. İnsanız hata bizler için. Geç kalmış sayılmazsın. Fakat gideni düşünerek hata yapmaya devam ediyorsun. Karşına başka insanlar çıkar. Evlen görücü usulü ile olabilir ya da tanıma tanışma sohbet muhabbet ama sevgili olma 😊
Soran+1 yılGörücü usulü evlenemem bu durumu adama nasıl açıklarım Allah aşkına. Hayatıma birisini almak istersem zaten açıkça tabi konuşabilirsem oda durumumu anlatırım ama sanmam yapı olarak ters bana Rabbim güzel olanı versin benim için artık ağlamak değil gülmek istiyorum. Kalbimde ki acıyı alsın başkada isteğim yok valla
- +1 yıl
O zaman sohbet muhabbet tanıma tanışma olabilir. Ben imkanım olunca görücü usulü ya da sanal tanışma düşünüyorum. Ama sen dikkat et insanlar menfaatçi ve çıkarcı oscarlık oyuncu göründüğü gibi değiller olduğu gibi görünmüyorlar. Kızlar daha iyi erkekler kötü kızlara göre çoğunluk. Kader kulun çabasına bağlıdır.
Acı yok acıyı sen koyuyorsun.
Soran+1 yılHaklısın Rabbim kalbi güzel insanlarla tanıştırsın
- +1 yıl
Güzel insan çok güzellik görebilenindir göremeyen kördür çöplükte bile güzellik vardır görülmeye değer. Amin inşaAllah
- +1 yıl
Kader ikiye ayrılır ihtiyari ve ızdırarı kader ızdırarı kader de kulun hiçbir etkisi yoktur ihtiyarı kader ise kulun çabasına bağlıdır cüzi irade de denir amin inşaAllah
Soran+1 yılVay be baya şeyler biliyorsun gerçekten kitap önersene bana yönlendirecek kimsem yok gerçekten kitapçıda bakıp alıyorum. Sevap işlersin valla
Soran+1 yılSen yaz ben cvp yazmasamda sabah bakarım Allaha emant ol iyi geceler 🙏👋
- +1 yıl
Ben hocalık yaptım. Talebelerim oldu. Ben sana teklif sundum konuşalım diye yol göstermek için. Ben sana geldim işte. Müsait olduğunda konuşabiliriz. Anlattığın kadarıyla yardımcı olur yol gösteririm. Müslüman müslümanın kardeşidir hadisi şerif. Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir hadisi şerif. Ben sana geldim de sen kabul etmiyorsun ki!
- +1 yıl
Yazdım bile müsait olduğunda konuşalım ama sesli olarak çünkü konuşarak daha iyi oluyor yazmak uzun sürüyor sevmiyorum. Çünkü yüzlerce kere yazdım ve bıktım.
Soran+1 yılEkledim seni. Ama mesaj atamıyorsun ben konuşamam utangacımdır yazarak anlaşabiliyorum malesef ki
- +1 yıl
Ben sana mesaj attım. Konuşursun haya imandandır. Hadisi şerif. Konuşursun psikoloğa konuşur gibi konuş anlat. Yüzlerce insan anlattı ne utangaçlar gördüm. İki türlü de anlaşırım ben fakat valla yazmaktan bıktım senin gibi olan o kadar çok insan tanıdım ki. Yardım istersen sesli olarak edebilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Hayatta kimse yaşattığını yaşamadan ölmez merak etme. San şu an teselli verebilmek cidden imkansız acını anlamak mümkün değil ama zamana bırak her şeyi daha güzel ve mutlu bir hayatın seni bulacağına inanıyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. İlerisini bilemek mümkün değil keşke bilebilsek mutlu olur muyum onuda bilmiyorum tek istediğim ahım tutsun ve ben bu yaşadıklarımı her dakikasına kadar unutayım. Acının tarifi yok nefes bile alırken ağrına gidiyor.
+1 yılBu kadar büyük bişey yaşattıysa illaki döner ona benzeri.
12 Yorumla
Soran+1 yılAmin işh çetirdiklerini çeksin.
- +1 yıl
Bu bir çekimdir zaten, insan verdiği iyi enerjiyide geri alır kötü enerjiyide
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynını bende yaşadım ama bizimki 2 aylıktı her gece birlikte uyur uyanırdık durup dururken bırakıp gitti öyle canım yandıki hergece ağladım seni düşünemiyorum 8 yıllık ilişki böyle kolay mı bitirilir. Ne diyelim ben inanıyorum pişman olacaklar umarım olurlar
01 Yorumla
Soran+1 yılİşh olurlar. Ben hiç kalp kırmadım kırmaktan hep korktum. O üzülmesin diye kendim üzüldüm çoğu zaman sustum. Onu o olduğu için sevdim birimizden birisi fedakarlık yapması gerekiyordu yaptım çok fazlasıyla hatalarım olmamıştır diyemem insanım hatam elbette ki oldu ama bu yaşadığımı yaşıcak bir hata yapmadım. Telefonda ayrıldık yüzüme bakmaya bile cesaret edemedi en acısıda buydu. Nişanlanacağımı ondan öğrenmedin ansızın denk geldim ve canlı canlı izledim ölmekten beterdi.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAcını anlıyorum ama senin de aklın nerdeydi be bacım? Arkadaşlarla kuzenlerle görüştürmemek ne demek? Sevgi bu değil. Aslında her şey baştan belli ediyor kendini ama insan anlayamıyor galiba.
03 Yorumla
Soran+1 yılAnlamıyor. Aklıma gelmezdi böyle bir şey yaşıcağım bana bunu yapacağını hiç tahmin etmezdim
Cevap sahibi+1 yılÇocuk denecek yaşta ilişkiye başlamanın dezavantajları bunlar işte.
Soran+1 yılEvet. Bir insana kendinden çok güvenmenin hatası
Gizli Üye(30-35)+1 yılKeşke hayatının merkezine bu kadar koymasaydın böyle birini
Kuzenlerinle arkadaşlarınla görüşememen ne demek01 Yorumla
Soran+1 yılKıskanırdı o üzülmesin dye herşeyi yaptım. Çok büyük bir hata kabul ediyorum. Evden dışarı çıkmazdım günlerce gıkım çıkmazdı yinede çok sevmek bazen kör olmak olsa gerek kör oldum. Hala taze bir olay oyüzden acısı çok büyük
+1 yılZaten hiç sevmemiş. Amacı eğlenmek vs. Nikâh olmadan yaşarsan sonucunu yaşarsın ahında tutmaz.
10 Yorumla
+1 yılSen peki başkasına hiç yanlış yaptın mı?
07 Yorumla
Soran+1 yılHayır yapmadım kimsenin kalbini kırmadım bu zamana kadar
- +1 yıl
Kardeşim zaten bu gökteki, hep iyilere takıntılı.. imtihan adı altında
Soran+1 yılÖyle deme durduk yere kendini günaha sokma. İmtihan evet rabbim inan kalpten söylüyorum bunu sevdiğin insanla sınamasın kimseyi içim deki ateşi bir ben biliyorum. şu an ne yapmam gerekiyor onu bile bilmez haldeyim savruluyorum çıkış yolu bulabilmek için. En kötüsü de evleniceğim adam için yaptıklarımın bedelini tek başına sırtlanmak inan hepsinden zor olan bu. Gerçekten de Erkeğin elinin kiri muhabbetine inanmazdım ne kadar da doğruymuş. Üzülüyorum onun için bu sözleri söylerken bile inan. Çok güzel sevdim öyle böyle değil öyle güzel sevdim ki onun için dünyaları yaktım kendimi yaktım. Bir gün olsun onu yüzüstü bırakmadım ne yaparsa yapsın. Geçer mi içimde ki acı bilmiyorum. Bundan sonra nasıl bu halde bir başkasını severim onu zaten bilmiyorum. Allah hepinizi korusun gerçekten böyle bir imtihanla kimse sınanmasın.
- +1 yıl
İmtihanı falanı filanı boşver şimdi.. bak ne dicem sana.. ev hayatı başka bir şey.. muhtemelen o cocukla aynı eve çıksan evde mutsuz olacaktın.. insanların asıl yüzleri evde ortaya çıkar.. beraber yaşadınız mi bilmem ama.. kendimden örnek vereyim, bir arkadaş vardı geçen sene yurttan.. birbirimizi görünce sarılırdık öperdik birbirimizi.. aynı eve çıktık, şimdi düşman gibiyiz.. birbirimizden nefret ediyoruz hatta.. çünkü dısarıdaki o güleryüzlü şahıs evde otorite kurmaya çalıştı.. eve çıktıgımızın ikinci günü kavga ettik.. şimdi ise birbirimizin yüzünü görmemek için evde o benden kaçıyor ben ondan.. evlilik ise daha başka bir olay.. ben şimdi bu şahısla odalarımız ayrı ama düşün ki bir kere uyuşmadığını farkettiğin adamla her gün aynı yatağa girmek zorundasın.. öyle düşün.. ne kadar iğrenç olurdu değil mi?
Soran+1 yılTabiki ama biz çok uyumluyduk komik bir şekilde. Beraber yaşamadık ama tatillere çok gittik beraber huysuz biraz ama normal de uyumluyduk çok.
- +1 yıl
Seni başka seven biri var mıydı peki?
Soran+1 yılBilmiyorum ki
Kendinden taviz vererek hatayi başta sen yapmışsın
01 Yorumla
Soran+1 yılBilemedik işte böyle karaktersiz olduğunu bilemedim. Onu o kadar yüceltmişim ki hala aklım almıyor yaptıkları yani konduramıyorum bile.
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden ayrıldınız
07 Yorumla
Soran+1 yılBende bilmiyorum kavga ettik sadece. Ve sonuç bu yaşadığım şokun tarif yok
Cevap sahibi+1 yılBenimde 8 senelik bir ilişkim olmuştu o yüzden dikkatimi çekti. Her zaman insanlar doğru kişilere denk gelmeyebiliuor her ilişki bize bir şey öğretiyor olgunlaştırıyor. Kendini karaktersiz insanlar için üzme o şu an başkası ile mutlu o mutluyken sen neden uzulesin
Soran+1 yılSevmediği bir kadınla mutlu olduğunu zannediyor. Ben üzgünüm çünkü gerçekten çok sevdim ve çok güvendim. Okuduğum bölüme kadar herşeyimi o seçti onsuz hayal kurmadım ona endeksli bir hayatım vardı. geçen zamanıma üzülüyorum nasıl böyle bir hataya düştüğüme ve hala onu sevdiğime üzülüyorum.
Cevap sahibi+1 yılBenim ve erkek arkadaşımın da öyleydi biz istesekte bazı şeyler olmuyor 8 sene her anında yanındaydım ama o hep yalan söyledi
Soran+1 yılNe diiim Allahından bulsunlar... ben hakkımı helal etmedim etmicem onda hakkın çok bu dünyada hesap soramadım ahirette sorucam. Ama iki yakası bir araya gelmesin
Cevap sahibi+1 yılBende ah ettim valla cektigimi çeksin insallah
Soran+1 yılİşh
+1 yılSenin adın tutar.
02 Yorumla- +1 yıl
Ahın*
Soran+1 yılİşh
+1 yılSenin hatan
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri