Evliliklerde hesaplar ortak ya da ayrı da olsa, masraf konusunda durum nasıl olmalıdır? Masraflar sadece erkeğe mi aittir yoksa iki taraf ortak mı ödeme yapmalıdır?
Çalışan eşler ev masraflarını ortak mı giderir, yoksa bu görev erkeğin midir?
Evlilikte erkek en bastan "ev gecindirmek bende evin duzeni sende" derse karisina ama kadin da "ben senin kazancina kanaat edemem kendim de lukslerim icin calisacagim" derse kadin ev islerini de kendisi yapacagi icin kazanc da kendisinin olur.
Ama hem gecim ortak olacak hem de evdeki isler ortak olacak demislerse tabi ki de sadece erkegin gorevi olmaz.
Bence ortak olmalı. Aynı şekilde evin temizliği yemeği çamaşırı ütüsü de ortak olmalı. Erkek çalışıp yoruluyorsa kadın da yoruluyor. Hatta belki zayıf olduğu için iki katı yoruluyor...
Ya kactane erkek bir hanimefendi gibi ev işleri yapar, yanlış anlaşılmasın sırf kadın yapacak demek değil bu bu gibi konularda yetenek meselesi bu ,, erkek erkek demek var ama bu erkek bir ütü yapamiyor.. yuku paylaşmak güzeldir , ama zamanda bir gerçek var hayat testere gibi bir sana bir bana
Kari koca calisiyorsa parayi ortak havuzda toplarlar.. odemeleri yapip , tasarrufu ayirdiktan sonra kalani da harcarlar.. en saglikli olani budur.. ikisi de ortalama maas alan iki kisiden bahsediyorsak.
Valla ben eşime her konuda yardımcı olucam kadınlar cok eziliyor bu konuda Benle evlenicek kisi çok şanslı bu konuda 😀😂her işinde yardımcı olucam anca beraber kanca beraber Ortak tabiki
@Gökmen7668 yanlış anlama ben evlenirsem eşime değer veririm köle değil eşim eşim her işe koşacak ben işe gidiyorum diye evde ayaklarımı diretip yatacam bana yakışmaz hayat müşterek bundan da gocunmam şu an bekar olmama rağmen halı da yıkıyorum perde de asıyorum süpürüyorum da hem de hergün kimse de beni zorlamıyor erkekliğimden de bişey kaybetmedim
Ortak giderilmesi gerekir. Eğer biri çalışmıyor evde çocukların bakımıyla alakadar oluyorsa diyelim tabi ki erkege kalıyor olay. Ama evde iki kişi çalışıyorsa tabi ki ortak karşılanması en makul olanıdır. Keyifli akşamlar.
Es dediğimiz anda herşey tek birime iner. Ortak para, ortak hayat ve ortak yaşam. Kadının ilgilenmesi gereken şeyler için kadın, erkeğin ilgilenmesi gereken şeyler için erkek hareket eder. Para tabiki ortak kasadan sağlanır. Bitiktirilecek para eşlerin ortak hesabına aktarılır.
Erkegin görevidir. Kadin isterse kazancını paylaşabilir. İstemezse kendi bilir. Ama bence evlilik içinde senin paran benim Param olmamali. Bu hesaplamalari boşanırken yapsınlar 😅
Toplumun ortalama yaşam standardı düzeyine kadar olan kısmı Aile Reisi olarak Erkeğe aittir. Kadının maddi kazanç elde etmesi engellenmemeli. Lüks tüketim talebi varsa en iyisi Alman usülü...
En İyi Cevaplar