Yuvayı yapan da yıkan da kadindir. Kadınlar vefakar fedakar. Evin içini ısıtan en önemli unsur. Düşününki çocuğu taşımak dünyaya getirmek bakmak ve bir ömür sevgi saygı dışında hiçbirşey talep etmezler.. Bir evden erkek eksilir ise o ev devam eder kadın aslan gibi çalışır o aile bütünlüğünü korur çok örneği var aslan gibi evlat yetiştiren tek başına. Fakat kadın eksilir ise darmaduman olur etraf çile başlar keşke ler pişmanlıklar.. Eşinden ayrılmış bir abimizle konuşmuştum ve param var ikinci eşim oldu ama huzurum yok ilk eşimi asla unutamiyorum demişti. (Tabı kadının ahlaki hatasından kaynaklanmamis, şiddetli geçimsizlik vs gibi olan evliler için örnek )
İlişki iki kişiliktir. İki kişi arasında yaşanmalıdır. 'Yuvayı yapan dişi kuştur.' sözü bana çok yapay geliyor. Özünde haklılık payı var. Ama yuvayı yuva yapan hem erkek kuştur hem de dişi kuştur. İki kişi birlikte emek verip kurmalı yuvayı... Yıkmaya gelince, yine ayni şekilde... İki kişilik bir hikayede, hiç bir şey tek taraflı olmaz.
Her kadın yuva yapmaz, her erkekte yuva yıkmaz. Bazi kadinlar guguk kuşu gibi hirsiz, korkak ve zevkperest, bazi erkekler akbaba gibi leşçil ve midesiz sadece. 😏
En İyi Cevaplar